:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 370
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Copy/paste

Вдъхновителят 

Бюлетин за каузата на една бюлетина
Илюстрация: Varnaaction.
Ето на каква дописка от 16 август 2015 попадна "После" и дълго не можа излезе от особеното настроение, което предизвика текстът у нас. Целият отдел притихна и се потопи в този шеметен вихър от чиста емоция, и честен възторг. Представихме си как някъде на някого му е хрумнало, че този, така да се каже, репортаж, може да послужи за Каузата. Представихме си как някой като нас чете и си казва: воистина трябва да подкрепим достойните хора в тази държава!

***

Иво Югов, http://www.barometar.net

Тази нощ по улиците на Варна, на площад Независимост, на Морска гара имаше хиляди щастливи варненци и гости на града. Над 40 години живея във Варна и не съм виждал подобна гледка. На Деня на Варна хиляди видяха и се възхитиха на ремонтирания градски фонтан - гледката бе впечатляваща и грандиозна! Центърът, прилежащите улици, подходите към Морска гара гъмжаха от хора, които отиваха към басейн Приморски да слушат тримата тенори и да гледат водните грации на Варна. В Атракционната зона до Морска гара хиляди очакваха концертите на "Акчент" и "Дийп зоун проджект" и водното 3D шоу. Виждах усмихнати лица, на хора, които години са чакали нещо да се случи във Варна. И то се случи. След 25 години на безвремие, празни обещания и имитация на работа, един човек за две години промени визията на Варна и върна самочувствието на варненци. Тази вечер кметът на Варна Иван Портних приемаше поздрави за Деня на Варна, стотици варненци пожелаха да се снимат с него пред фонтана на площад "Независимост". Това желание на хората бе признание за труда му, форма на уважение, която варненци не пожелаха да засвидетелстват на предшествениците му. Без помпозност и гръмки обещания кметът свърши това, което обеща преди 2 години. Няма смисъл да се пишат похвални слова за Иван Портних и екипа му - те си свършиха работата, за която бяха избрани. Хилядите щастливи варненци и гости на града са гледката, която в нормална държава би затворила завинаги устите на хейтърите. Но България не е такава държава. Не видях лицата на вечните недоволници тази нощ. Те сигурно са обикаляли малките улички и са снимали някоя останала кирилйорданова дупка, за да я припишат на новия кмет. Варненци обаче знаят, че през есента кметът ще започне да ремонтира и малките улици в града. Какво ще снимат тогава, къде ще излеят омразата си хейтърите? Все ми е едно! Да си стоят в къщи варненомразците и да пишат глупости във фейсбук. Те никога няма да изживеят радостта от тази нощ на 15 август. Те мразят себе си и няма как да уважават успелия, да признаят усилията му. Първият от десетилетия Ден на Варна, в който имаме повод за гордост. Даде ни го един мъж на 38 години, роден в София, но приел Варна като кауза. Дойде, свърши си работата и получи трудно даваната благодарност на варненци. Освалд Шпенглер казва, че истинският политик трябва да бъде вдъхновител за хората. Смятам, че Иван Портних успя да вдъхнови варненци, че заслужават да живеят в морската столица на България.

9
1398
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
16 Август 2015 18:23
Може и да е вЕрно!
16 Август 2015 18:44
Дали Жана ще ни даде подробности?...
16 Август 2015 20:34
Препечатка от в-к "Работническо дело", 16 август, 1956 година
----------------------------
Сайтът на Генек
16 Август 2015 22:44
Иво Югов, http://www.barometar.net Първият български световен шампион по ! Малария вече се а Беновска обикаля "Домашни потреби" и отчаяно търси въже за простиране.
17 Август 2015 00:30
Наистина имаше много хора. Рекламираше се 3Д водно шоу. Светлинните ефекти бяха добри. Deep zone project беше отвратителен. Ако бяха пуснали 3Д шоуто в началото, за deep zone нямаше да останат и 100 човека. Това бе откровенна чалга но без фолк мотиви. Кмета не печели нищо от това събитие, само ядоса хората.
Да наистина много хубави работи се превят във Варна. За най-доброто обаче никой не говори. Това лято водата на варненските плажове е наистина чиста и е удоволствие да се ходи на плаж. На кого да благодаря?
Да напомня само на кмета, че по най-големият проблем на Варна не се прави нищо. Околовръстното шосе трябва да стане двулентово за да се намалят задръстванията във Варна. Бизнесът и хората губят толкова много време и пари всеки ден. Пловдив привлича инвеститори. Изграждат се нови предприятия. Във Варна това не става. Защо? Администрацията е виновна.
17 Август 2015 08:40
До "PLAM 111"-Пламчо,Портних ли ти предаде 30-те сребърника или к'апитана от пожарната за изпетите от теб детирамби в чест на Герб?
17 Август 2015 08:58

Леле, как съм го изтървал снощи тоя? Благодаря на Симпли, че ми насочи вниманието.
Прочее, над половин век живея във Варна и твърдя, че тук е духовна и интелектуална пустиня.
17 Август 2015 09:36
Обратното на "варномразци" "варнолюбци" ли е ?
17 Август 2015 11:11
Да наистина много хубави работи се превят във Варна
Съгласен съм само, че във Варна се правят и отглеждат хубави и умни жени.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД