:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ахмет Давутоглу
Турция ще проведе предсрочни

парламентарни избори на 1 ноември, след като преговорите за формиране на коалиционно правителство се провалиха, обяви Върховната избирателна комисия на страната, съобщиха агенциите. Турският президент Реджеп Ердоган връчи на премиера Ахмет Давутоглу мандат за съставяне на временно правителство, което ще доведе страната до нови избори, обявиха от офиса на президента. Ердоган официално призова за нови парламентарни избори след двумесечните безплодни преговори между основните партии. Давутоглу разполага с четири дни, за да състави новия кабинет.



В Нова Зеландия откриха злато

и сребро за милиарди долари, съобщиха местните медии. Геофизици откриха, че в подземните води на новозеландския Северен остров се таят огромни залежи от скъпоценните метали. Екипът намерил шест огромни депа с ценните метали в района на вулканичната зона Таупо. По техни изчисления от извличането на златото могат да се печелят 3 милиарда долара годишно, а от среброто - 3.5 млрд. Особено рентабилно се очертавало извличането им в два участъка - Ротокава и Мокаи (680-7500 килограма злато годишно). Изследователите установили, че нагрята от магмата вода във вулканичната зона руши подводните скали от много време и така се освобождават съдържащите се в тях злато и сребро. Според геофизиците за безопасното изваждане на ценните залежи трябва да се разработи специална технология. В района има кратерно езеро, много посещавано от туристи и местни хора.



715
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД