:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,650
Активни 440
Страници 1,573
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

По пътя прашен

Бе каква е тая работа - 2007-2008 имаше бейби бум. По случай влизането в ЕС май беше или с други мотиви, не помним вече, но тогава имаше едно повдигане на демографската крива, българите се бяха хванали да се плодят и множат. Тогавашните бебета сега тръгват на училище, значи би трябвало училищата да се пръскат от първолаци.

Обаче - тц.

"13 000 първолаци дим да ги няма" - вдига пушилка "Стандарт". Пушилката по пътя прашен на тая бедна страна се е вдигнала, понеже хората офейкали през глава в чужбина барабар с децата: "Според експерти (по какво ли - б.р.) са на гурбет с родителите", пояснява със свои думи "Стандарт". Това дори в София, дето ужким расте, но не старее: "Закриха 50 паралелки в столичните школа". А колкото деца в ученическа възраст са останали - всичките ги юрнали към ситито: "Ученици напират за гимназия в центъра" ("Монитор"). А в Студенския град въобще останали без кандидат-гимназисти. Учудваме се, че в Студ. град има училища и ученици - мислехме, че там има чалготеки и проститутки.

Голяма пушилка се вдигна и от софийския боклук. От незапомнени времена се носеха легенди и митове за някакво техническо съоръжение, наречено завод за боклук. Разгеле: "След 10 години обещания / Закараха първите 80 тона боклук в завода на София" ("24 часа").

Ликуй, народе, удряй калпака в земята, да се вдигне малко прах за здраве. Берете бръшлян и здравец - да кичим контейнери и камиони!

Който реши да смени коларския друм със железница - дано се уреди в "Ориент Експрес". В луксозния влак се случват големи консуматорски вълшебства: "Орхидеи във всяко купе на Ориент Експрес" ("Телеграф"). Повече щяхме да се развълнуваме от магнолии или гербери, но в края на краищата - на харизана китка тичинките не се гледат. Тия цветя, дето в купетата пръскат аромат, били дарени на посрещачите на перона: "Пътници подариха своето цвете на посрещачи в Русе".

Понеже зяпачите на гарата направили приятно впечатление. Друго си е да живееш на главен път!
1134
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД