:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В блок "Хан Аспарух" скоро започват проучванията за нефт и газ

Дни след шумната акция "Горива" вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че контролът на данъчните складове и оцветените горива ще бъде затегнат. Той се възмути, че в момента те са извън контрол, а стотици тонове оцветено гориво има в "знайни и незнайни бензиностанции, краде се от акциз, краде се от ДДС".

Борисов съобщи, че идния понеделник финансовото министерство ще внесе в Народното събрание законопроект за сериозни промени, свързани с контрола на горивата. "Двадесет и четири часа в момента се работи по всички данъчни складове, защото някак си пък те са останали в законите и наредбите, без да бъдат регламентирани дейностите им", каза Борисов. Точно какви промени ще бъдат внесени обаче не стана ясно, но ако те бъдат одобрени, щели да се спестят стотици милиони левове още в близките месеци.

В същото време ден след като икономическият министър Божидар Лукарски оправда цените на горивата с липсата на собствен добив на петрол, Борисов изрази надежда, че скоро това ще се промени. Днес той има среща с концесионерите на газовите и петролните находища. "Надявам се в най-скоро време в нашето Черно море в блока "Хан Аспарух" да започне проучването за добив на природен газ и петрол", каза Борисов.



ПОЕВТИНЯВАНЕ

Средно за 2.12 лв. за литър се продаваше вчера бензинът у нас. Само за последния месец цената му падна с повече от 6%. Поевтиняване има и при дизела, а експертите още о сега прогнозират, че спадът на цените ще продължи. Вчера депутатът Мартин Димитров от РБ за пореден път изтъкна, че горивата у нас преди облагане с акциз и ДДС продължават да са сред най-скъпите в Европа.





1176
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД