:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов даде заден ход за разполагане на армия по турската граница

И Хърватия затвори границите си за бежанци и обяви, че ги изпраща към Унгария и Словения
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Унгария започна да издига втора ограда - по границата с Хърватия.
България няма да разполага засега армия по границата с Турция заради наплива на нелегални имигранти, стана ясно вчера. Само ден след като правителството реши да изпрати 1000 български военни с техника в подкрепа на Гранична полиция, премиерът Бойко Борисов и външният министър Даниел Митов изненадващо обявиха от Варна, че изпращането на армейски части на границата с Турция към момента не се налага. "Цялостната дислокация на армейски подразделения не е лесна работа и затова решихме да изчакаме с разполагане на армията по границата", заяви министър-председателят. Но в България са сформирани щаб и работна група, които могат да вземат решение за пращане на военни във всеки един момент. "Дори и да се изпратят, те просто ще помагат на полицаите да наблюдават границата", заяви Митов.

Промяната в българската позиция стана в момент, когато главният прокурор Сотир Цацаров е на посещение в Турция и обсъди кризата с бежанците лично с президента на страната Реджеп Тайип Ердоган. На разговора е присъствал и турският главен прокурор Мехмет Акарджа, съобщиха от българската прокуратура.

"България няма да се съгласи със създаването на буферна зона за бежанци на наша територия", заяви вчера външният министър Даниел Митов. Подобна идея лансира преди десетина дни бившият френски президент Никола Саркози. Според Митов миграционните центрове трябва да са извън ЕС, а квотното разпределение не решава проблемите. "Надявам се на извънредната среща на лидерите на 28-те държави от ЕС в сряда да се вземе решение не само за разрешаване на кризата, но и по отношение на източника , който генерира проблема - Сирия", заяви Борисов във Варна. Според него страната ни може да се справи с квота от 1200 бежанци.

Междувременно Хърватия обяви, че няма възможност да приеме повече бежанци, и затвори седем от осемте пропускателни пункта със Сърбия, предадоха информационните агенции. Загреб се готви напълно да затвори границите си. Хърватските власти започват да изпращат имигрантите към Унгария и Словения, за да продължат пътя си към Западна и Северна Европа. "Хърватия не може и няма да приеме повече това бреме. Време е да се справим по различен начин с проблема... Не можем повече да регистрираме и настаняваме имигранти. Влезлите в страната ще получават вода, храна и лекарска помощ, но след това ще трябва да продължат пътя си. ЕС трябва да знае, че Хърватия няма да се превърне в гореща точка", обясни министър-председателят Зоран Миланович.

Словения и Унгария обаче са категорични, че няма да приемат повече бежанци. От Будапеща заявиха, че решението на Загреб да пренасочи имигрантите е "напълно неприемливо" и Унгария започва да строи ограда по границата с Хърватия. В късния следобед вчера хърватски автобуси с бежанци тръгнаха към границата с Унгария. Словения също затвори границата с Хърватия и обяви, че всички мигранти, които успеят да преминат на словенска територия нелегално, ще бъдат връщани обратно.

Парламентът на Словакия отхвърли квотната система на ЕК за разпределение на мигрантите в страните от ЕС. Депутатите призоваха също за бързо прилагане на мерките за защита на външните граници на Шенгенското пространство.

473 000 бежанци са пристигнали в Европа през Средиземно море от началото на тази година, обявиха от Международната организация за миграцията. От тях над 349 000 са слезли на гръцките брегове и около 122 000 в Италия. Унгарският външен министър Петер Сиярто пък смята, че между 30 и 35 млн. мигранти потеглят към Европа.

43
6773
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
43
 Видими 
18 Септември 2015 18:48
Всъщност се оказало, че половината армия е бременна, а останалата част представили болнични листове...
Циркаджии!
18 Септември 2015 19:29
Секретарката и хигиенистката от „Козяк“ да се разберат помежду си и да дават съгласувани нареждания на българското правителство. Иначе то се обърква – вчера „имаше“ едно „мнение“, днес друго.
18 Септември 2015 19:45
Не е новина въртенето на ветропоказателя-това му е работата.И не е новина изправната му служба.Е как може да е новина това,че политическият таквоз днес едно,утре друго?Вече 15 години си е такъв.И сега-новина?!
18 Септември 2015 20:28
Нужен е Закон за милицията от резерва ...
18 Септември 2015 20:46
Липсват опорни лисЧета за култовите МУ форумни фенове , где са те ?
18 Септември 2015 20:49
Баце няма какво много да го коментирам. Слуга - господар, дихотомийка, неговия свят така е подреден и той друг не може да види; но в този, който вижда, добре се уреди със служба и пари, чеше си егото, всъщност ЕГОТО - не го мисля аз Баце. Козяк, мозяк, утре и от Кремъл или от Забранения град да идват заповедите , няма значение, стига да го оставят да командва, да дебелее и да богатее. Той такъв живот той не е сънувал и в най смелите си сънища.
Друго е много интересно и много притеснително, другаде е новината:
Унгарският външен министър Петер Сиярто пък смята, че между 30 и 35 млн. мигранти потеглят към Европа.
В пъвия момент помислих, че неправилно съм прочел цифрата. После ровнах в нета, натъкнах се на някои дискусии- май от нещо такова се опасяват хората. Този милион, дето дойдоха, разпространяват със скоростта на светлината благата вест - в Европа всичко е безплатно - и даже ти дават пари, жилище и храна, не се работи и по плажовете ( че и по улиците) ходят голи жени. Всички са неверници, с тях може да се прави каквото искаш. Идвайте насам! Придошлите могат да дръпнат поне още по 15-20 души вече по хуманитарни съображения - 2-та,3-та и 4-та жена се представят за лели и братовчедки, децата са легион.
В една дискусия един човек на изкуството направи такава аналогия - Римската империя, казва, не е загинала от войните или от декаданса! Паднала е, когато германски, славянски и други племена просто са преминали границата, настанили са се на земите й и тя нищо не е могла да направи по въпроса! Това е бил краят...
18 Септември 2015 21:07
А, спрете се, бе! Стига сте плюли по Родината си! Кой първи започна да строи ограда по границата още от 2013 г.? Не бяхме ли ние-българите? Кой първи започна да говори за изпращане на военни за защита на границата? Пак ние! Значи българските служби са работили много по-добре от всички останали! Заглавието на "Сега" е абсолютно манипулативно. Дадени са съответните заповеди и са изготвени плановете. Когато настъпи часът "Ч", дано не настъпи, ще бъде и издадена заповед за изпълнение на подготвените вече планове за действие. В армията се действа така.
18 Септември 2015 21:16
дразмааленец
18 Септември 2015 21:07


Борисов изказа благодарност на турските власти, които правят всичко възможно да удържат бежанците около Одрин по пътя им към България. Премиерът заяви, че е учуден от солидарността на турците в това отношение
http://www.burgasnovinite.bg/Boiko-Borisov.html
18 Септември 2015 21:21
18 Септември 2015 21:48
Родината ? Това е ТОЙ ! А ТОЙ = Родината

Така е! Не знаеш колко си прав. Във времена на върховно изпитание трябва да бъдем единни в защита на националния суверенитет. Днес е ТОЙ, утре ще е ДРУГ, важното е националния интерес. Или както каза навремето Хайтов: Изтървем ли България, изтървали сме всичко!".
18 Септември 2015 21:58
18 Септември 2015 22:07
Когато настъпи часът "Ч", дано не настъпи, ще бъде и издадена заповед за изпълнение на подготвените вече планове за действие. В армията се действа така.
Я не се прави на ударен и не патриотарствай като фатмак. Първо, ние армия нямаме. И държава нямаме. А се действа, както виждаш, така: един ден уж-началникът казва нещо, на следния ден твърди точно обратното. Щото всъщност той е само добре хранен изпълнител на чужда воля. Волята на чужда страна. Каквото му наредят, това казва и прави. Ако нещо се е объркал и се прави на самостоятелен, веднага го слагат на място.
18 Септември 2015 23:16
дразмааленец, целокупната българска войска, раздел Сухопътен, наброява почти толкова, колкото беше духовата музика на Червения площад за 9 май.

За материално-техническата й обезпеченост и доброто й управление по-добре да не отваряме дума...

18 Септември 2015 23:26
целокупната българска войска, раздел Сухопътен, наброява почти толкова, колкото беше духовата музика на Червения площад за 9 май.

Че то цялото ни население, барабар със зелените и тъмнозелените, не може стигна 2/3 от населението на Масква, а за територия да не говорим. И кво предлагаш?
18 Септември 2015 23:32
цялото ни население, барабар със зелените и тъмнозелените, не може стигна 2/3 от населението на Масква
Масква не го знам къде е, а спрямо Москва сме около половината.
18 Септември 2015 23:33
И кво предлагаш?
Има си агровоенен министър, външен министър-говорител на ДД и началник - Баце.

Питай тях, те носят отговорност за държавата в момента.

18 Септември 2015 23:39

Масква не го знам къде е, а спрямо Москва сме около половината.

Освен това в Москва ежедневно се раждат 40 000 - 50 000 деца. В България колко се раждаха годишно?
19 Септември 2015 01:30
За какво да сме благодарни на Слънцето? Че са влезнали десетки хиляди нелегални ли? Да му благодарим, че 94% от поискалите убежище са го получили ли? 7000 души! Който поиска получава. Да сме благодарни, че прие безропотно схемата на Меркел да приеме още хора? За това в което са се превърнали улиците в София? А, не за това последното ще благодарим на Фандъчка....
19 Септември 2015 05:48
Като обера лозето, съм готов да ме вземат запас.
19 Септември 2015 06:18
Освен това в Москва ежедневно се раждат 40 000 - 50 000 деца.


Малей, спомних си за "заплодителните отреди", бисер отпреди повече от 10 години, ама като едното нищо...
19 Септември 2015 06:43
473 000 бежанци са пристигнали в Европа през Средиземно море от началото на тази година, обявиха от Международната организация за миграцията. От тях над 349 000 са слезли на гръцките брегове и около 122 000 в Италия.

Гърците преди години добре заградиха турската граница, понеже от там редовно влизаха нелегални имигранти, но тази година има направиха обходна маневра, досущ като германската армия на линияата "Мажино". През това време гърците бяха прекалено заети в напъна си да изнудят ЕС отново да им редуцира борчовете и проспаха нашествието.
Лошото е че не сам те го проспаха, а и цяла Европа. Обходната маневра по море е улеснена от това че някои гръцки острови са само на 5-10 километра от турсия бряг, поради което щурмуването им през лятото е осъществимо с какво да е плавателно средство.

Там е работата че става дума за двадесетина обитаеми острова, само 4-5 от които големи като Лесбос и Родос на разстояние около 350 километра. Абсурдно е ЕС да не може да охранява тази ивица и да спира и връща коритата и надуваемите лодки преди да са стигнали брега.

Изводът за България е че трябва да очакваме подобни обходни маневри - не само на оградата по границата с Турция, не само по море, но и през Македония и Сърбия.
Затова армията трябва да е в готовност да се разположи за броени часове, не за дни.
19 Септември 2015 06:59
Уилт подсказва решението на гранично-войсковата Му дилема! То е в съчетаването на лозовата продукция със запаса. С едно рамо от националноотговорните винпромаджии по браздата с Турция се инсталират през определено разстояние казани за ракия. В критичните участъци те ще бъдат подсилени и с мобилни установки за носене на патрулна служба. Ловно-рибарските дружества поемат функциите на овенните окръжия и разпределят по казаните доброволците партриоти, откликнали на отечествената нужда от цялата страна, както и от диаспората в чужбина. Всички влизащи мигранти ще бъдат радушно посрещани с първак и свински мезета. Това автоматично ще връща в Труция алахакбараджийте и при нас ще остават само желаещите да приемат нашите ценности. Всичко заспива, ставаме за пример в целия Ойроланд и доказваме Неговата правота, че в съвременни условия е най-далновидно начело на войската да бъде инсталиран аграрен водач. Наздраве!
19 Септември 2015 07:47
"Става феерично":-по думите на ЗИП!
Започва скритата мобилизация.
19 Септември 2015 08:25

Като обера лозето, съм готов да ме вземат запас.




Първо ще те прекръстят полицай.
Да ти осигурят превоз на бъчонката и едно шиле за мезе.

С турците винаги сме се разбирали.Отидоха тихо и мирно, разбраха се.

А тези които казват че нямаме армия ,и си спомнят оная могъща армия по соца която трябваше да е за един ден ,докато руснаците дойдат на Дунав мост ,имат поздрави от арменския поп.
Толкова за оная могъща армия дето хрантутихме цял живот . Армия за един ден.
19 Септември 2015 08:37

Толкова за оная могъща армия дето хрантутихме цял живот . Армия за един ден.

Оная армия БНА беше достоен наследник на царската армия. Днешната БА е достоен наследник на ибрикчиите от дворците на османските султани.
19 Септември 2015 09:09
Малей...
Трепери от страх (и)мигранте!
Българската армия настъпва!
Даже турската 100 хилядна армия не може да им се опре на малкия пръст на десния крак.
Само 130 души са изпратили. И турците "умряха" от смях. А пък що ли ще бъде, ако изпратят още толкова?
Даже не ми се мисли.
19 Септември 2015 09:35
Има люде, които любят горещо запетайките и са съгласни да хрантутят чужда армия, вместо своя. Винаги са се разбирали с турците. Мирно и тихо - като в Баташкото гробище. Прекланят се пред Вожда, защото той пръв се разбра със султана да пази тишина за арменския геноцид, а недоволните - да идат да се оплачат на арменския поп. Вече са попили модерността от Ломоносовите учебници по история и, стига Той да каже - ще нахлузят фесове и потури за благото на ойроатлантизма и рахатя на Козяк. Демокрация Е Бе (Пара 39) - разни хора, разни идеали. От ден за ден, всеки ден.
19 Септември 2015 09:35
Толкова за оная могъща армия дето хрантутихме цял живот . Армия за един ден.
Представа нямаш какво можеше "еднодневната ни армия" тогава...

Имахме истински ВВС (над 400 самолета), ПВО, оперативно-тактически ракети с ТЯО (!!!), безброй танкове, 100 000 личен състав, граница която не можеше пиле да прехвръкне.

Всяко нападение на когото и да е от съседите ни гарантирано завършваше с неприемливи щети за агресора, при това без да говорим за това кой стоеше зад гърба ни.

Но оная армия беше създадена за да пази Родината си, а не два батальона да ходят на гурбет където кажат началниците ни.

19 Септември 2015 09:39

А, спрете се, бе! Стига сте плюли по Родината си!
Управляващите не са ми Родина.
Кой първи започна да строи ограда по границата още от 2013 г.? Не бяхме ли ние-българите?

Не. Гърция построи оградата си по границата с Турция през 2012.
Кой първи започна да говори за изпращане на военни за защита на границата? Пак ние!

Не. Ние сме последни.

19 Септември 2015 10:15
Другари!
В книгата (библия) твърдо е казано:
ПОСЛЕДНИТЕБЩЕ БЪДАТ ПЪРВИ, но не е уточнено за какво!
19 Септември 2015 10:31
Това не ме учудва!

Ние нямаме Армия, поради липса на мъже!

Властта е в ръцете на същества без полова идентичност и адекватно поведение на защитници на Родината!
19 Септември 2015 10:58
rorik 19 Септември 2015 08:25

А тези които казват че нямаме армия ,и си спомнят оная могъща армия по соца която трябваше да е за един ден ,докато руснаците дойдат на Дунав мост ,имат поздрави от арменския поп.


Абсолютна глупост, упорито разпространявана като седесарска градска легенда. Още си спомням Тома Томов в Наблюдател (телевизионния) как пресече подобен напън на овластен седесар да говори глупости като му разказа как лично е виждал подробно разработени планове за защита при нападение от юг с подготвени множество защитни линии някои даже по билото Стара планина.
19 Септември 2015 11:02
Ако по някаква необяснима причина за опазване на границата не се съберат достатъчно доброволци-любители на ферментиралия гроздов сок, от Обкома Му подсказват и друго нестандартно решение - "За първи път хомосексуалист може да оглави американската армия". Подробностите по логистиката и мобилизацията на тази част от обществото спокойно могат да бъдат поверени на главнокомандващото и на политическото ръководство на войската. Тя вече си е спечелила име с баняджийските си умения.
19 Септември 2015 13:06
Приятели, разбирачи на военните, а какво се случи с онези американски военни, които потрошиха сума американски пари за военно обучение в Сирия?! Какво е наказанието им, какви мерки са взети, щото те си признаха, пред цял свят?!
19 Септември 2015 22:04
дразмааленец 18 Септември 2015 21:07
А, спрете се, бе! Стига сте плюли по Родината си! Кой първи започна да строи ограда по границата още от 2013 г.?
А кой, пак първи, разруши кльона на българо-турската граница, защо и по чие нареждане?
19 Септември 2015 23:15
Мине се не мине, някой другар пак запее песен за кльона.

Кльонът беше разрушен предимно в участъци, където заграждаше земи и пасища. А заграждаше земи, защото е построен доста навътре в българска територия. Защо навътре - за да сигнализира за бягащи през границата навреме, та да могат граничарите им направят засада между кльона и границата. Кльонът никога не е имал за цел да спира бягащите, още по-малко, нелегално влизащите в България, каквито и без това нямаше.
В други, по-труднодостъпни участъци кльонът си стои и до днес, т.е. стърчи това което е издържало на времето...
19 Септември 2015 23:25
На пристигащите емигранти трябва да се провежда тест на ислямизъм. Да им се предлагат храни със свинско месо. Светски настроените сирийци отдавна не са последователи на халялната храна. А по примитивните,с ислямски ценности са много придирчиви към неспазването на мохамедовите правила. Първите са добре дошли,а вторите-обратно на турска територия...
20 Септември 2015 00:05
Данил
Аз предлагам обаче,да не си хабим мръвките.По-евтинко е лично премиерът да посреща всеки 'мигрант' с филия свинска мас(ееех,спомени!) и парче бахур.Който мине теста-влиза.Другите-айде гид обратно.
20 Септември 2015 01:02
дразмааленец 18 Септември 2015 21:48
Така е! Не знаеш колко си прав. Във времена на върховно изпитание трябва да бъдем единни в защита на националния суверенитет. Днес е ТОЙ, утре ще е ДРУГ, важното е националния интерес. Или както каза навремето Хайтов: Изтървем ли България, изтървали сме всичко!".


Това е така, но Главнокомандващият, Министър председателя и цялата им кохорта и слугинаж са доказани национални предатели.
Какво да правим тогава?
20 Септември 2015 18:36
Simplified Solutions

Han
20 Септември 2015 18:51
Кой първи започна да говори...

Много сте прав - ние говорим.... а другите действат ... Сравнението между Орбан и Борисов ще ви каже много ...
20 Септември 2015 19:02
Изтървем ли България, изтървали сме всичко!

имам някои притеснения, че вече сме я изтървали... единствено се надявам да изригне германският национализъм ... щото наш'те "националисти" са сложени на копанката на интернационализма ...
22 Септември 2015 01:44
На Волен Сидеров му се роди син.

"Изписаха Волен-младши от родилния дом (СНИМКИ)
Синът на Волен Сидеров и Деница Гаджева беше изписан днес по обед от АГ „Шейново“. На излизане от родилния дом щастливият татко показа бебето пред журналисти и пожела Волен-младши да е бъдещият управител на България. „Благодаря на Господ Бог, на Деница и на целия медицински екип, начело с д-р Румен Велев“, каза Сидеров.
Майката Деница Гаджева сподели, че това е най-щастливият ден в живота й. „Надеждите са да е по-добър от баща си и да го надмине. Да донесе добро на всички ни“, пожела тя.
Гордите родители споделиха още, че кръщенето на Волен Сидеров-младши ще бъде съвсем скоро.
Синът на лидера на АТАКА се роди на празника Вяра, Надежда и Любов. Тогава Волен-баща пожела Волен-младши да продължи каузата и делото му в името на България."
в-к Атака
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД