:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 239
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Надал се завърна с победа на тенис финалите в Лондон

Нямам търпение да изляза срещу Мъри, сподели световният №5
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Рафаел Надал е завършил атака от бекхенд при победата си над Стан Вавринка в лондонската зала "О2 Арина".
В първия си мач от 2 г. на заключителния турнир в мъжкия тенис Рафаел Надал постигна впечатляваща победа над Стан Вавринка. Испанецът, който през 2014 г. пропусна финалите на АТР в Лондон заради операция на апендицит, се завърна в зала "О2 Арина" с 6:3, 6:2 срещу швейцареца във втория мач от група "Илие Нъстасе".

Поставеният под №5 Надал допусна пробив още в откриващия гейм на мача, но с моментален рибрейк и още един при 4:3 успя да затвори лесно първия сет, подпомогнат и от множество грешки на своя противник. Световният №4 Вавринка прояви героизъм в началото на втората част, като спаси 7 точки за пробив в първия гейм и в крайна сметка поведе с 1:0, но след това капитулира два пъти поред и след като изостана с 1:5, за него вече нямаше връщане назад.

"Нищо не ми се получаваше днес - заключи шампионът от "Ролан Гарос". - Беше просто един лош ден в офиса. Така тръгна и така завърши. Надявам се да го оставя зад гърба си и да се подготвя добре за следващия ми двубой."

Във втория кръг от мачовете в групата днес Вавринка ще се изправи срещу Давид Ферер (Исп), а Надал ще срещне Анди Мъри (Вбр). Онзи ден №2 Мъри срази №7 Ферер с 6:4, 6:4 и заедно с Надал оглавява временното класиране.

"Предстои ми чудесна възможност да се противопоставя на световния №2, на играч, който направи страхотен сезон - коментира Рафа. - Анди е фантастичен играч на всички настилки, но особено на тази тук, в Лондон. Очаквам двубоя с нетърпение. Заради успехите ми на клей хората си мислят, че играя по-добре на бавна настилка. Но истината е, че се представям най-успешно на по-бърз хард. Когато играеш добре, играеш добре на всички настилки. Когато играеш зле, си зле пак на всички. Не е вярно, че се представям успешно, защото настилката е по-бавна. Казвам ви, предпочитам по-бързите."
579
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД