:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Терористични нападения в САЩ, Великобритания и Чад

"Ислямска държава" определи като свои последователи убийците от Сан Бернардино
Германският канцлер Ангела Меркел: "Изключена е вероятността по улиците на германските градове да бъдат използвани части на армията - Бундесвера. Мерките за сигурност ще останат каквито са в момента. Следващата година щатът на полицията ще бъде увеличен с 1000 нови служители, а ново оборудване ще получат и други сили за сигурност".
Редица терористични нападения бяха извършени в различни части на света през уикенда, съобщиха световните медии. В САЩ в американския щат Уисконсин са задържани двама души, след като открили стрелба в сервиз за ремонт на мотоциклети, съобщи говорител на местното полицейско управление. По-рано медиите съобщиха, че въоръжени лица са взели заложници. Полицията не даде повече информация, но заяви, че инцидентът е приключил. Според местни медии възможно е да става дума за екстремисти, като в резултат на стрелбата е пострадал един човек, а живеещите в съседните домове са били спешно евакуирани. В същото време агенти на ФБР претърсиха дома на съседи на нападателите от Сан Бернардино. Федерални агенти извършиха претърсване в град Ривърсайд, щата Калифорния, в дома на приятел от детството на Саид Фарук, който заедно със съпругата си уби миналата седмица 14 души. Къщата е съседна на дома, в който Фарук и неговото семейство са живели преди повече от десетилетие. Говорителят на ФБР Лора Еймилър потвърди, че е изпълнена федерална заповед за обиск в Ривърсайд през нощта, но отказа да посочи адреса или да коментира причините за претърсването. Терористичната групировка "Ислямска държава" определи като нейни "последователи" 28-годишния Саид Фарук и 27-годишната Ташфин Малик, които откриха стрелба в социален център в Сан Бернардино.

Друга драма се разигра вчера в самолет, извършващ полет от германския град Франкфурт на Майн за сръбската столица Белград. Американски гражданин от йордански произход многократно се опитал да нахлуе в пилотската кабина, за да разбие машината на "Луфтханза", защото е "получил послание от Аллах за това". Обезумелият пътник на име Лакен е бил неутрализиран благодарение на намесата на група спортисти, които пътували в самолета.

Ден преди това мъж, въоръжен с мачете, рани сериозно трима души в лондонското метро на станция "Лейтънстоун". Лондонската полиция е арестувала нападателя, след като използвала електрошокови пистолети, за да го усмири. Според свидетели преди нападението той крещял: "Ето ви за Сирия". Великобритания се включи миналата седмица във въздушните удари срещу "Ислямска държава" в Сирия. Скотланд ярд обяви, че разглежда нападението в лондонското метро като терористичен акт.

Поне 15 души загинаха, а 130 са били ранени при серия самоубийствени нападения на остров Кулфуа в езерото Чад, съобщи държавната телевизия на страната. Атентатите са извършени от четирима души, които са се самовзривили. Смята се, че зад атентати стои ислямистката нигерийска групировка "Боко харам".
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британски полицай охранява лондонската метростанция "Лейтънстоун", където мъж, въоръжен с мачете, рани трима души. Инцидентът е разследван като терористичен акт.
1
2677
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
07 Декември 2015 07:40
Вече започвам да си мисля, че се използва специално психо оръжие - което изпива мозъка на някои хора и ги прави зомбита. Явно, много е удобно за великите сили да си оправдават политиката на превземане на ресурси из света. Както и създаването на "демократичен" хаос.

Особено когато прочетох как момичета бягат в ИД. Хващат ги и пак бягат натам. Нещо не е наред с цялата история с ИД. Или за онова семейство с 6 месечното дете... нищо им нямало и изведнъж се появяват с пълно бойно снаряжение в дом за възрастни и стрелят на поразия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД