:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 453
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Будапеща и Виена се скараха заради квотите за бежанците

Германия и Австрия подготвят законопроект, според който в "горещите точки" ще се решава дали мигрантите да останат в ЕС
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Германски полицаи наблюдават бежанци, които се регистрират във временна палатка на Федералната служба за здравеопазване и социалните въпроси в столицата Берлин.
Квотите за разпределение на бежанците, приети от ЕС, са на път сериозно да изострят отношенията между Унгария и Австрия, предадоха информационните агенции. Будапеща остро нападна Виена и я обвини, че бърка понятията "солидарност и глупост", след като австрийският канцлер Вернер Файнман настоя за финансови санкции за държавите от ЕС, които откажат да участват в програмата за прием на 160 000 бежанци. Унгария е една от тези страни, като правителството не само че отказва да приема хора, търсещи убежище, но и заведе дело в Съда на ЕС в Люксембург срещу квотите. В интервю за австрийската държавна телевизия канцлерът изрази недоволство, че между ЕС и някои своенравни страни членки има "солидарност само в едната посока". Австрия не може да приеме повече от 100 000 мигранти годишно, заяви вицеканцлерът Рейнхолд Митерленер. Страната е сред силно засегнатите от мигрантската вълна към Европа.

"Австрийският канцлер не прави разлика между солидарност и глупост", заяви унгарският министър на външните работи Петер Сярто в изявление до Унгарската телеграфна агенция (МТИ). Според него "солидарността се състои в това да помогнеш на хората в опасност да живеят близо до дома си и след края на конфликта да се върнат в родината си. Глупост е да оставиш стотици хиляди, дори милиони, да идват безконтролно в Европа, при положение че всички виждат - и европейците, и мигрантите, че няма да получат това, на което са се надявали."

Междувременно стана ясно, че Германия и Австрия работят по съвместно предложение за промени в общоевропейското законодателство за предоставяне на убежище, предаде електронното издание "ИЮ Обзървър", като цитира изказване на германския координатор за бежанската криза Петер Алтмайер за сп. "Фокус". Предвижда се съществена роля да имат т.нар. горещи точки - центрове, в които се регистрират мигрантите при пристигането им в ЕС. В момента има само 2 напълно действащи "горещи точки" от общо 11, които трябва да бъдат изградени според плановете на Брюксел. Германско-австрийският проект предвижда още в "горещите точки" да се взима решение дали бежанец се нуждае от защита или не. Онези, които получат положително становище, ще бъдат разпределени в страните от ЕС според изготвените вече правила, обяснява Алтмайер.

МЕРКИ

Шведските транспортни компании са длъжни да проверяват документите за самоличност на пътниците, преди да се качат на автобус, влак или ферибот, особено на тези, които пътуват от и за чужбина, предаде електронното издание "Локал", като цитира изказване на министъра на инфраструктурата Анна Йохансон. Мярката влиза в сила от 4 януари и е част от усилията на правителството да намали броя на пристигащите бежанци, търсещи убежище. Йохансон напомни на фирмите, че глобата за нарушителите е 50 000 крони (около 5300 евро).
8
3032
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
21 Декември 2015 19:42
Будапеща остро нападна Виена и я обвини, че бърка понятията "солидарност и глупост"

Само Виена ли?
21 Декември 2015 21:04
Австрийският канцлер - Файман, е послушна кукла - примерен социалдемократ от нов евроатлантически тип, радетел за правата на всякакви изроди, готов да прави това което му спуснат кукловодите - същия като останалите "леви" европейски политици - в смисъл, а и не само активни борци за налагане на педерастията от Европа. Всичките са ги избирали за постовете по един и същ критерии. Унгарците изобщо не могат да се надяват на разбиране от негова страна.
21 Декември 2015 21:08
Унгарците
21 Декември 2015 21:50
За Унгарците!!

- Австрия - превърната е в клозет, особено Виена. Имам познати с малко момиченце, сега е 1 клас. Имаха още от първият учебен ден голям проблем. Класът е пълен с незнаещи немски деца, преобладаващо число. И съвсем "естествено" - започва тормоз на местните дечица. Имало е брожения и протести на родителите - но ТОВА е ПОЛОЖЕНИЕТО. При тази неподготвеност на мнозинството, е напълно изключено да има някаква смислена подготовка за местните...

Хората се принудиха да дадат детето в частно училище, но и там имало няколко незнаещи езика... Но понеже е платено образование, надеждата им е, че децата ще научат поне нещо повече, отколкото в общинското училище по място живеене (инак квартала не е един от типичните гета, но и той се е напълнил с клечащи по улиците тарамбуки.

Основният мотив на това мнение не е расистки, а е загриженост, че всички тези обстоятелства - допуснати и инцирани УМИШЛЕНО - ще доведат до множество, много нежелани събития.
22 Декември 2015 00:30
Eisblock, 21 Декември 2015 21:50

Това е само началото на хаоса, който предстои да изживеем. Да се съобразяваме с примитивни същества, на които се дават превилегии за да се размножават.
22 Декември 2015 00:32
Това е само началото на хаоса, който предстои да изживеем. Да се съобразяваме с примитивни същества, на които се дават привилегии за да се размножават.
22 Декември 2015 06:09

За всички писали по-горе и за унгарците.
22 Декември 2015 22:54
Даскал Цеко пусна вчера видеото което е най-добрия коментар.
Brand new leather jacket
https://www.youtube.com/embed/wq_lhlIn1e0
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД