:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР подкани гражданите да дебнат за крадци

Министерството с над 1 млрд. лв. бюджет има само една патрулка в столичния кв. "Младост"
И тази година полицията не спести на данъкоплатците абсурдните си съвети как да се опазят от задаващата се престъпност по време на почивните дни по Коледа и Нова година. На страниците на регионалните дирекции на МВР се появиха предупреждения какво да се прави в стил "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се".

Миналата година министерството, чийто бюджет от години надхвърля 1 млрд. лв. годишно, съветваше хората да си слагат решетки. Този път съветът е всички ценности да не се оставят вкъщи, а да се носят по време на пътуването.

От полицията предвиждат, че измамниците ще се активизират изключително много по празниците и ще се опитват да лъжат лековерни хора по телефона, на улицата или в домовете им. На защита от униформените обаче трудно може да се разчита, става ясно от "наръчниците за оцеляване" на страниците на регионалните дирекции на МВР.

Полицейските сили ще бъдат разположени незнайно защо около учебните заведения, в моловете, коледните базари, църкви, храмове, манастири, курортни комплекси и др. При регистриран ръст на кражбите щели да бъдат сформирани екипи от представители на оперативните структури и разследващи полицаи "за осъществяване на взаимодействие и помощ".

Столичният квартал "Младост" и съседният Горубляне се охраняват само от една патрулка и от няколко "пеши полицаи", научи "Сега" по телефона от дежурния в Седмо РПУ. Поради тази причина кварталът е на мушката на крадци на автомобилни гуми, но полицията не била в състояние да ги залови поради липса на ресурси. Над месец карето около ул. "Анна Ахматова" в "Младост 1А" е с неработещо осветление - очевидно заради крадци, и мъглата, тъмнината и незаинтересуваната полиция улесняват отлично бандитите, които всяка нощ свалят гуми с хубави грайфери. От думите на дежурния в РПУ-то се разбра, че разследващите полицаи нямат възможност да направят хайка в квартала и да изловят крадците. За сметка на това дежурният щял да прати патрулката, ако гражданите забележели, че някой краде. По същия начин от ОДМВР-Пловдив призова хората да завишат бдителността си и при забелязване на лица със съмнително поведение своевременно да сигнализират.

Полицаите уверяват, че ще излязат, за да ловят нарушители по пътищата, с оглед очаквания огромен трафик в началото и в края на празниците.



БИСЕРИ

"Трябва да се знае, че увеселителните пиротехнически изделия не са невинна играчка, а съдържат взривни вещества или взривна смес от вещества и са поставени под разрешителен режим, контролиран от органите на МВР."

"Не паркирайте автомобила си под терасите на блока, защото може да бъде повреден, запален (разбира се, неумишлено) от ваши съседи чрез изхвърлените от тях бомбички, пиратки или други пиротехнически изделия."

"Възпламеняването на бомбички, пиратки и фойерверки, както и на самоделно направени такива не е безопасно развлечение. Травми на крайниците може да предизвика и натискането им с крак. Ако пиратките се съхраняват по няколко в джоба на дреха, от триенето могат да се приведат в действие и да причинят неприятни изгаряния."

"Категорично не е разрешена употребата на огнестрелно оръжие НЕ по предназначение. ОПАСНО Е! А освен това стрелянето с тях не е нито колоритно, нито красиво, нито пък постига желания шумов ефект."
13
3346
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
21 Декември 2015 20:20
Една патрулка ги устройва. Този едномилиарден бюджет не е за патрулки и за работа, а за заплати на излежаващи се, докато навъртят стаж за пенсия и вземат 20 -те заплати. Протестите им отдавна приключиха след като изнудиха правителството и си осигуриха спокойното излежаване.
21 Декември 2015 20:35
МВР подкани гражданите да дебнат за крадци
докато самите те седят в засада по хранилки. за да бастисат някой крупен нарушител. който не си е сложил колан. или пък няма светлоотразителна жилетка.
циркаджии алчни.
21 Декември 2015 20:51
Slavke, как е там при вас в "Победа" и Долно Езерово ?
В "Меден рудник" поолабиха ли демократите ?
Едно време тези демократи бачкаха в тухларницата в Сарафово , на пътя преди аерогарата.
Сега са ударен юмрук на ГЕРБ - Бургас .
21 Декември 2015 22:08
Охраната в градовете и селата е работа на общинска полиция.
21 Декември 2015 22:17
Гражданите трябва да следят и за русофили.
21 Декември 2015 23:33
Освен за крадци, гражданите и гражданките трябва да дебнат и по форумите за изразени съмнения към Народната Власт и при установяване на такива безобразия, незабавно да донасят където трябва.
22 Декември 2015 06:52
Може би милицонерите ще бъдат заети да слухтят как и по какъв маршрут ще се придвижва Волгин- най-големият враг на Партията и Правителството!

Анатемосан от Титана на мисълта и Еманацията на етиката и естетиката, Лозанът на обективността и независимостта, може да се опита да направи преврат в Министерството на Истината (СЕМ), БНР, или недай си Боже, да се опита да свали НЕГО, нашия Вожд и Бащица, без който птичките ще спрат да пеят, Слънцето няма да изгрее и Коледа и Нова Година няма да настъпят.
Така лие? Така е!

Граждани, БДЕТЕ и ДОКЛАДВАЙТЕ!!!
22 Декември 2015 08:17
Водопроводчик,
ще допълня Ваший пост-апел към гражданите - бдете, скъпи сънародници, и за ниско прелитащи руски разузнавателни самолети! (За високо прелитащите не ви е въоръжено окото...) И донасяйте направо на Главнокомандуващия!

22 Декември 2015 08:29
ТТ,
Помните ли оная писаница на Димитри Иванов, в която разказва за препоръката, която покойният Джоко Росич (R.I.P., Great Actor!) отправил към негов познат (не помня името...), как точно да постъпи с ордена с ЛЕНТИ, връчен му от Президента, и по-точно - как да постъпи със САМИТЕ ленти, и в частност КЪДЕ точно да си ги върже!

Следвайки съвета на Джоко препоръчвам на Волгин да си върже на ОНОВА място "лентите" на СЕМ-овското решение, с което Гого Лозановия го е "декорирал"!
22 Декември 2015 09:23
Не виждам нищо абсурдно в съветите на МВР - съвсем нормални съвети за превенция - застраховка, решетки, аларма, някой да наглежда ако заминеш и т.н. Ако се спазваха тези съвети, много можеше да се спести. Не знам каква е целта на статията, но ако намеква да се осигури на всеки лична охрана, по-скоро тя е абсурдна.
22 Декември 2015 11:09
ПлесNick


Помня, точно Джимо беше съветвания
22 Декември 2015 15:57
мииии,като ще дебнем за крадци министЕрката на МВР'то ше ни пенционира ли по-рано,ше земем ли накуп там едни пари,а служебни кубинки ше раздадат ли на народа??ако ми ги нема СОЦИАЛНИТЕ придобивки от МВР-нема да дебна за крадци...да се оправят полицаите!!!
22 Декември 2015 18:45
и при установяване на такива безобразия, незабавно да донасят където трябва.

Че как ще се подготвят иначе списъците за народния съд.
Колкото до гумите с хубави грайфери - дръжте си ги на балкона. Или карайте без грайфери.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД