:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Шоуто на Слави" вече събра 250 000 подписа в подкрепа на референдума си

Тошко Йорданов
За два месеца "Шоуто на Слави" е събрало 250 000 подписа за свикване на референдум за промяна на политическата система в България, предложен от екипа на Трифонов. За да стане задължително допитването, са необходими още 150 000 подписа. Крайният срок за събирането им е 10 февруари. Сценаристите обаче са изненадани от пасивността на гражданите. "Много хора бъркат нещата. Това, че събираме подписи, не означава, че на въпросите, които предлагаме, ще бъде отговорено с "да". Събирането на подписи означава важните въпроси да ги решим ние, а не депутатите", обясни Тошко Йорданов.

На 9 ноември шоумените уведомиха парламента, че откриват подписка за национално допитване по шест въпроса - депутатите да се избират мажоритарно с абсолютно мнозинство в два тура, броят им да бъде намален на 120, задължителен вот, дистанционно гласуване по електронен път, субсидията за партиите да е един лев за действителен глас на последните парламентарни избори, както и директорите на областните дирекции на МВР и началниците на районните управления да се избират с мажоритарно с абсолютно мнозинство в два тура.

------ТВЪРДОСТ

БСП твърдо ще отстоява позицията си срещу дистанционното гласуване при предстоящия дебат за промени в Изборния кодекс, съобщи соцдепутатът Филип Попов пред "Сега". Въпреки че лидерът на БСП Михаил Миков обяви, че левицата ще внесе своите поправки в кодекса идната седмица, вчера стана ясно, че готови текстове все още няма. Преди старта на парламентарния сезон на 13 януари ще се събере работна група на левицата, която ще ги изготви. "Ще продължим да отстояваме принципната си позиция против дистанционното гласуване заради всички опасения от манипулации", категоричен бе Попов.
22
2337
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
06 Януари 2016 19:47
заради всички опасения от манипулации

е как предваително знае в каква посока ще са манипулациите ?
отново путиноидна девиация...
06 Януари 2016 19:51

отново путиноидна девиация...

И Слави ли стана путинофил?
А Бойко кога?
06 Януари 2016 20:00
шест въпроса -
депутатите да се избират мажоритарно с абсолютно мнозинство в два тура - категорично НЕ.
броят им да бъде намален на 120, - може, но не е съществено.
задължителен вот, - и това може, но няма да даде съществен ефект
дистанционно гласуване по електронен път, - категорично НЕ
субсидията за партиите да е един лев за действителен глас на последните парламентарни избори, - евтин популизъм, но не пречи.
директорите на областните дирекции на МВР и началниците на районните управления да се избират с мажоритарно с абсолютно мнозинство в два тура - пълна идиотия, категорчино НЕ.
06 Януари 2016 20:23
директорите на областните дирекции на МВР и началниците на районните управления да се избират с мажоритарно с абсолютно мнозинство в два тура - пълна идиотия, категорчино НЕ
и що така? Кое е лошото?
06 Януари 2016 21:04
Тошко,

Минавайте на План Б, в следните 3 стъпки, които огласявате ОЩЕ тази вечер (в "Шоуто", live!):

1. ТОЗИ референдум (за който сте събрали едва 250 000 за 2 месеца /а добрият график би бил поне по 200 000 на месец!/) е на път да се провали, тъй като активността в подписката е НИСКА!!! Ще повторим подписката за 6-те въпроса, предвидени по него, при първа възможност, т.е. веднага след като правилата по Закона за референдумите ни позволят;
2.
Увеличаваме състава на Инициативния комитет (ИК) з подписката до 50 човека (оставете последното, 50-тото, място за ПлесNIck) и го обявявате като ИК за учредяване на нова политическа партия - ПП "Рационалистически Алианс за Модернизация на България и Обновление /на всичко в държавата/", съкр. РАМБО, която да участва в предстоящите предсрочни избори.
3.
ПП "Рамбо" (в процес на учредяване" ще започне ВЕДНАГА след 10 февруари (изтичането на 3-месечния срок на текущата подписка) НОВА подписка за ДРУГ референдум, на който ще има ЕДИН-ЕДИНСТВЕН въпрос. Въпросът ще е следният:

ПОДКРЕПЯТЕ ли към чл. 42 на Конституцията да се добави нова алинея (след наличната първа), според която нова алинея гражданите да имат ВЕЧЕ и правото да ОТТЕГЛЯТ гласа си, подаден по реда на първата алинея, и така да предизвикват ПРЕДсрочни избори. Процедурата за оттегляне на гласа ще се уреди с РАЗЛИЧЕН от ИЗБОРНИЯ кодекс закон, със следното име: "ЗАКОН за уреждане на ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА между избиратели-избраници в периода СЛЕД избирането на органите на централна и местна власт"

Като ЗАБЕЛЕЖКА към горните 3 стъпки огласявате още следното:

А/ Проектът на горепосочения Закон за взаимоотношенията между избраниците и избирателите ще е ПЪРВИ в листата със законодателни инициативи на ПП РАМБО (в процес на учредяване) и ще е ОСНОВЕН въпрос, по който ПП РАМБО ще се съгласява или не както за ПРЕДизборна, така и за СЛЕДизборна коалиция.

Б/ Главното във въпросния законопроект, наред с процедурата (алгоритъма) по който гражданите ОТТЕГЛЯТ гласа си от УПРАВЛЯВАЩОТО парламентарно (или общинско) мнозинство /простичка - вж. по-долу/, ще е процедурата за регулярното (през 3 месеца най-много) ОТЧИТАНЕ на депутутати и съветниците ПРЯКО пред избирателите им!

И като ПОЯСНЕНИЕ към процедурата за предизвикване на ПРЕДсрочни избори (от ИЗБИРАТЕЛИТЕ, а не от Боко или от ДПС) казвате и следното:
Простичко пояснена, процедурата за ОТТЕГЛЯНЕ на гласа ще е следната - отиваш в Общината и там пред длъжностно лице (има бол такива в общината, все ще възложат на едно такова лице и тази функция), пишеш пред него и саморъчно на на едно листо (1/2 от А4) трите си имена и трите думички: ОСТАВКА! ПРЕДсрочни избори!, проверява ти длъжностното лице ЕГН-то, подпечатва ти листото, дава ти входящия му номер, и минимум 1 заверено копие от листото (2-ро и повече - срещу съответно заплащане), и по служебен път праща листото в ЦИК! Там броят получените заявления за ОТТЕГЛЕН глас и като броят им мине 50% плюс 1 от броя на явилите се на последните избори (парламентарни и общински) автомагично ЦИК, а не Президентът, насрочва ПРЕДсрочни избори след 3 месеца!
(Копията от листото служат за ПАРАЛЕЛНО броене от граждански комитети, на които ПП РАМБО ще оказва всякакво съдействие! За верифициране и сертифициране на резултата от паралелното броене гражданските комитети могат да помолят Посолството на Република Индия - Родината на Махатма ГАНДИ, човекът, който показа на света, че и НЕнасилствена гражданска акция, действие, може да ПРЕБОРВА статуквото!)
06 Януари 2016 22:44
Ще продължим да отстояваме принципната си позиция против дистанционното гласуване заради всички опасения от манипулации", категоричен бе Попов


Ако приемат тая глупост, предложена първо от Онуй, а после за всеки случай и от лицето Станислав Трифонов ( ), по-добре изобщо да не правят избори и направо да назначават който е нарочен да спечели.

В нито една сериозна демокрация няма дистанционно електронно гласуване. В нито една! Изключвам Естония, на която президент е американски гражданин.

И хич не е случайно, хората там не са глупави и отлично знаят какви манипулации са възможни при такова гласуване. Тук сме ги дъвкали надълго и нашироко...



07 Януари 2016 06:44
Не е като да напълниш един стадион с дрогирани тинейджъри, а?
И що требе да се дават крила на секи сульо, решил да влазя в политиката и изживяващ се за обществен фактор от национално значение? По-скоро бих подкрепил подписката на оня с аптеките.
Що да не се избират шефове на РПУ-та? Щото бат' Сали и Пиже одма са станали такива. Те затова.
ПП Плесник е забъркал хубав тюрлю гювеч. Да се изкажат спесиалистите. А партията може да се кръсти направо РАМБО СИЛЕК.
07 Януари 2016 07:10
Я и тук да пусна вица от Фацебуката:

Летят Меркел, Оланд и Борисов с куция Фалкон на Отряд 28 от Брюксел за София. По пътя се случва авария, тримата решават да скачат с парашути, оказва се, че на борда има само един изправен. Бойко предлага да проведат тайно гласуване - кой да го ползва, и, както винаги, печели. Скача, след него Оланд замислено пита Меркел: "Абе ние колко души сме пътниците?" "Е как колко, трима" - отговаря Меркел. "Тогава как тоя пидал спечели с 13 гласа преднина???" пита отново Оланд ...


07 Януари 2016 07:30
"Сценаристите обаче са изненадани от пасивността на гражданите."-че изобщо граждани гледат ли това пошло и вулгарно шоу? Колко трябва да си проЗд, за да гледаш Слави? Да гледаш Слави е все едно да пушиш Кинг, да пиеш Флирт, да ядеш Сачи или Леки, да ползваш майонеза Краси и да ходиш на море на Слънчака!
07 Януари 2016 07:34

все едно да пушиш Кинг, да пиеш Флирт, да ядеш Сачи или Леки, да ползваш майонеза Краси и да ходиш на море на Слънчака!

Някои хора само си мечтаят за майонеза с кренвирши и почивка на море...
07 Януари 2016 08:12
Миков не иска дистанционно защото неговите избиратели не могат да работят с компютри. Това за манипулациите е ала-бала. Ако в логиката на Михов има капчица истина, тогава всички банки щяха да фалират и отдавна да се е случила ядрена война!
07 Януари 2016 08:57
1. Ако изборите бяха мажоритарни, парламентът щеше да е ГРБ и ДПС. Кое му е по- доброто?
2.За задължителното гласуване сме коментирали много пъти. Поговорката казва: Можеш да закараш коня до реката, но не можеш да го накараш насила да пие.
3. За електронното гласуване - всеки който има компютър и без да е много вещ знае че всяка информация по електронен път може да се манипулира.
4.Като гледам качеството на избраните дупетати, идеята да се избират и шефовете на МВР въобще не ми допада.
Като не ми харесват повечето въпроси или отговорът ми е "не", за чий ми е този референдум? Циркулация да става?
07 Януари 2016 09:27
Е, как да гласувам за шеф на МВР, като не съм в тая сфера, нищо не разбирам от полицейска дейност и не мога да преценя кадърен ли е човекът, има ли опит като полицай и въобще става ли за тази работа? Аз съм привърженик на постепенното израстване по йерархията и съпътстващото трупане на опит по "стълбицата". А пък на сценаристите на Слави не вярвам.

"Събирането на подписи означава важните въпроси да ги решим ние, а не депутатите", обясни Тошко Йорданов."
Именно, точно това ме опасява, че Вие ще решавате, Тошко.
07 Януари 2016 09:35
Простичко пояснена, процедурата за ОТТЕГЛЯНЕ на гласа ще е следната

Простичко пояснена, процедурата е следната - веднъж се плаща на сиганите да гласуват, втори път се плаща да оттеглят гласа си. Щото едва ли агитирвате за явен вот. И в такъв случай може да гласуваш за партия, която има 5%, а после да се откажеш от гласа си все едно си гласувал за управляющите..
07 Януари 2016 09:55
duzov

07 Януари 2016 07:10


Я и тук да пусна вица от Фацебуката:
Летят Меркел, Оланд и Борисов с куция Фалкон на Отряд 28 от Брюксел за София. По пътя се случва авария, тримата решават да скачат с парашути, оказва се, че на борда има само един изправен. Бойко предлага да проведат тайно гласуване - кой да го ползва, и, както винаги, печели. Скача, след него Оланд замислено пита Меркел: "Абе ние колко души сме пътниците?" "Е как колко, трима" - отговаря Меркел. "Тогава как тоя пидал спечели с 13 гласа преднина???" пита отново Оланд ...


Баси, превърнах се за два дни в класик на форума, след като вече ме цитират "от фацебуката", а аз дори нямам профил там...



07 Януари 2016 10:02
Баси, превърнах се за два дни в класик на форума, след като вече ме цитират "от фацебуката", а аз дори нямам профил там...


Ми радвай се тогава!
07 Януари 2016 10:38
Както виждаш, направо се гордея!

Натисни тук
07 Януари 2016 11:16
Митничар, извинявай, но наистина вчера го видях този виц във Фацето. Може там да го е публикувал друг човек. Честно, като го прочетох първия път и се смях от сърце! Ако ти си го измислил - поклон!
07 Януари 2016 11:35
Не бе, колега duzov, разбира се, че не съм го измислил, но свободния преразказ от 5 януари в форума на СЕГА е изцяло с мои думи

Наистина се кефя, че някой го е копнал и пейстнал във Фейсбук, още повече, профила си там аз затрих още преди 10-на лета...
07 Януари 2016 14:03
Ако един доказан престъпник се опитва да спаси давещ се, вие ще му помогнете ли в спасяването или ще го халосате с лопата да се удави и той?

07 Януари 2016 22:18
Ако Слави си криеше татуировките ентусиазма щеше да е по-голям. Хората няма да гласуват за идеята на някой който прилича на пандизчия.
08 Януари 2016 02:26
Факт е, че зетя на Козела е вече общински съветник в Бургас. Просто си представям, ако един ден си надвие мързела и реши да стане областен директор на МВР-то...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД