:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Над 200 млн. души ще са безработни след две години

Нови 2.3 млн. души ще останат без работа по света до края на тази година, прогнозира Международната организация на труда
СНИМКА ЕПА/БГНЕС
Безработни хора са се наредили на опашка пред бюро по труда в столицата Мадрид.
Над 200 милиона ще бъдат безработните до края на 2017 г. в световен мащаб, прогнозира в публикуван вчера доклад Международната организация на труда (МОТ), цитиран от в. "Гардиън". В следващите две години с над 3 милиона души ще се увеличи броят на останалите без препитание, въпреки че безработицата ще намалее от 5.8% в периода 2014-2016 г. до 5.7% в края на следващата година. Това се дължи на ръста на световното население, обясняват от организацията.

До края на тази година безработните ще са с 2.3 милиона души повече, отколкото в края на миналата година, когато общият им брой е бил 197.1 милиона души. До края на 2017 г. нови 1.1 милиона ще останат без препитание и с тях безработните ще надхвърлят 200 милиона, което е рекордно висок брой, откакто се води статистика, отчитат от Международната организация на труда в доклада си, който беше разпространен при откриването вчера на Световния икономически форум в Давос.

Увеличаването на населението в глобален мащаб, спадът на потребителските цени и забавянето на икономическото развитие във възникващите икономики са сред причините за ръст на безработицата. Сериозен скок на останалите без работа в следващите години ще има в Азия, Африка, Латинска Америка и Близкия изток. "Значителното забавяне на развиващите се пазари в комбинация с драстичния спад на цените на суровините ще доведе до негативната прогноза", обясни шефът на Международната организация на труда Гай Райдър при представянето на документа.

ПРОГНОЗА

Безработицата се е свила средно с около 2% през миналата година в засегнатите от криза европейски страни Гърция, Португалия и Испания, се казва в доклада. МОТ очаква безработните в еврозоната да намалеят от 11.6% през 2014 г. до 10.4% през 2017 г. Притокът на бежанци в Европа създава проблеми в краткосрочен план, но в дългосрочен план мигрантите ще помогнат за справянето с недостига на умения и ще намалят рисковете от ниския прираст на населението на континента, се казва още в доклада.

11
1036
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
20 Януари 2016 23:54
Technomentalism!
21 Януари 2016 01:17
Този канап в едър план в дясно, който сигурно е изкълчил ченето си с тази прозявка, е най-добрата илюстрация към текста.
21 Януари 2016 06:43
Хайде да не слагаме мигрантите в графа положителни тенденции. Напротив. Тези мигранти дъмпират нискоквалифицираните европейци, бели и нанасят доста щети на Европа.
То е терор, изнасилвания, наркотици, кражби.
Пишещите такива публикации не са в пряк контакт с бежанците. Нямат представа за истината. Пишат за да угаждат на работодателите си. Да обаче последствията ще са и за тяхна сметка.
Пращайте на такива писачи по един бус с мигранти да видим тогава каква песен ще пеят.
За пример тетка Меркел. Вече мълчи и не смее да се обажда.
21 Януари 2016 09:09
Това е следствие на либерската икономика Проиводството тикано от конкуренцията изисква все по-модерни стоки, като за производството им се изискват хора с все по-високи технологични възможности. На Запад в редица производства се изисква и докторска степен и няколко пост-докторски специализации, а още по-добре и работа в няколко фирми. Така се ограничават хората, които заемат длъжности. Но те са и покупатели и от намалява търсенето и производството се ограничава до един ограничен кръг платежоспособни задоволявани с все по-добри стоки. За да се купува повече сега се намалява трайността на отделните части и се печели пак от тези с възможности,като купуват скъпо и пре-скъпо тези части. Така например в много коли дребни и евтини части са комбинирани в един модул, така, че вместо да купиш отделната част, плащаш за целия модул.
21 Януари 2016 09:25
Това се дължи на ръста на световното население, обясняват от организацията.

Ха! Изплюхте ли камъчето най-сетне? Време е публично да се признае, че безконтролното размножаване в определени региони води до големи проблеми на цялото човечество. Демографският бум засяга най-вече страни с висока безработица и липса на препитание, после тези тълпи се отправят към Европа за да пренесат проблема тук, както и да породят нови проблеми с интеграцията.
21 Януари 2016 09:28
Притокът на бежанци в Европа създава проблеми в краткосрочен план, но в дългосрочен план мигрантите ще помогнат за справянето с недостига на умения и ще намалят рисковете от ниския прираст на населението на континента, се казва още в доклада.

Значи не ми е ясно какви точно умения не ни достигат тук в Европа, че бежанците ще запълнят този недостиг?!? Ако може малко по-подробно по тая тема следващият път, щото иначе не фаща дикиш... и второ, с оглед на това че има все по-малко работа за хората, то на прираста на населението трябва ли да се гледа като на едно безспорно благо?!?
21 Януари 2016 10:22
Има десетки милиони безработни европейци - в този момент.

Прииждането на африканци и азиатци с нищо не помага за решаването на проблемите на европейците, напротив, създава допълнителни проблеми - и на бедни, и на богати.
21 Януари 2016 10:24
Значи не ми е ясно какви точно умения не ни достигат тук в Европа, че бежанците ще запълнят този недостиг?!?

21 Януари 2016 10:37
Само в благоденстваща България безработните бързо намаляват...макар и това да става малко по-бавно от обезлюдяването на държавата.
21 Януари 2016 12:04
Е, мигрантите разчистват...

В метро Берлина мигрант столкнул молодую немку под колеса поезда


Подробнее на НТВ.Ru: http://www.ntv.ru/novosti/1597303/?fb#ixzz3xs7OoD70
21 Януари 2016 12:05
Премьер Франции: Единая Европа может распасться через несколько месяцев


21.01.2016, 12:38

Проекту единой Европы угрожает распад уже в ближайшие месяцы. Такое заявление сегодня на экономическом форуме в Давосе сделал премьер-министр Франции Мануэль Вальс.
«Речь здесь пойдёт обо всех опасностях, которые могут привести к распаду европейского проекта — не через несколько лет или десятилетий, а уже в ближайшие месяцы», – приводит ТАСС слова премьера Франции.



Оригинал новости RT на русском:
https://russian.rt.com/article/143327
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД