:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът отпусна 1 млн. лв. на любими общини

Три общини ще получат допълнителни трансфери от бюджета за реализиране на конкретни проекти, реши на вчерашното си заседание правителството. И трите местни управи са обект на специално внимание от кабинета и не получават извънредни трансфери за пръв път.

500 000 лв. от централната хазна ще получи община Казанлък за довършване на проекта за изграждане на Музей на розата. Миналата година Казанлък получи за същата дейност други 500 000 лв., като на заседанието на кабинета премиерът Бойко Борисов препоръча да се обърне специално внимание в експозицията на розата на БСП. Сега в решението за отпускане на допълнителен половин милион се съобщава, че експозицията по модерен начин ще съхрани и представи над 300 години история на производството на розово масло.

В списъка с общини, които получават извънредни субсидии, е и община Шумен. Тя ще вземе 500 000 лв. за изграждане на многофункционална спортна зала. Шумен получи през 2012 г. близо 1 млн. лв. за трансформирането на училищен салон в многофункционална спортна зала. Сега се предвижда да се строи отделна зала на терен от 80 дка. Това според официалното прессъобщение на кабинета ще допринесе за подобряване на спортната инфраструктура в общината.

40 000 лв. ще получи по бюджета си и община Кърджали за продължаване на разкопките на "Перперикон". В последните 2 години "Перперикон" е абониран за финансиране от централната хазна, като според постановлението за изпълнение на държавния бюджет т.г. ще получи до 180 000 лв. Миналата година лимитът бе до 220 хиляди лв.

В КРИЗА

Отпускането на допълнителни трансфери идва на фона на обявени от финансовото министерство сериозни финансови проблеми с бюджетите на отделни общини и готвени промени в Закона за публичните финанси, които да направят възможно спасяването им с пари от централния бюджет.
1
3609
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Януари 2016 10:19
Добре! Казанлъшкият институт по розата не е бил строен с оглед посещение на туристически групи. Тесничко е и разминаването става плътно, гърди срещу гърди. . За Перперикон и Шумен също съм съгласен.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД