:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Спор между Москов и прокуратурата доведе до истерия с ваксините за бебета

ВАП забрани дарените от Турция медикаменти да се употребяват в България. Здравният министър твърди, че те са безопасни
Невероятна бъркотия около бебешките ваксини, дарени от Турция, предизвикаха неколкократните брифинги вчера на прокуратурата и здравния министър. Противоречивите твърдения за годността на петвалентната ваксина "Пентаксим" предизвикаха тревога у родителите на вече имунизирани бебета и взривиха социалните мрежи.

Внесените като дарение от Турция петвалентни ваксини у нас не са разрешени в България и не трябва да се допуска употребата им, обяви вчера след обяд зам. главният прокурор и шеф на Върховната административна прокуратура Ася Петрова. Няколко часа преди това подопечната й ВАП съобщи официално, че без разрешение за употреба у нас е само друга част от дарението - ваксината за хепатит Б, която така или иначе не се използва и стои на склад. Въпреки това здравният министър Петър Москов заяви, че няма да спре имунизациите с турската "Пентаксим", защото те са поставят на бебетата от лятото насам и са напълно безопасни. Москов не оспори констатациите за ваксината за хепатит.

"Заключенията от проверката почиват и на становище от Изпълнителната агенция по лекарствата. Ваксините не са разрешени за употреба, а не опасни за здравето. Такива изводи не бихме могли да направим. Считаме, че е допуснато закононарушение във връзка с осъществения внос на тези ваксини и съобразно правомощията ни сме оказали на министъра на здравеопазването, както и на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата да вземат необходимите мерки, за да не допуснат употребата на тези ваксини", допълни зам. главният прокурор. Тя поясни, че проверката, започнала на 26 октомври м.г., не е приключила. Прокуратурата се е самосезирала от медийни публикации, касаещи ваксините, а ден по-късно е получен и сигнал от медия.

Ася Петрова не даде никакви подробности защо "Пентаксим" не е разрешена за употреба у нас. От м.г. обаче текат неофициални твърдения, че само един от петте компонента на ваксината има разрешение за употреба от агенцията по лекарствата, а за другите няма гаранция, че са произведени така, че да отговарят на европейските изисквания.

От здравното министерство вчера качиха на сайта си писмото на ИАЛ до прокуратурата, според което внесената от Турция ваксина е идентична по състав с тази, която се произвежда във Франция, т.е. от компанията "Санофи", с която турският завод има лицензионен договор. Министър Москов директно обяви, че "Пентаксим" няма да бъде спряна - всички 100 000 дози са раздадени на личните лекари и от лятото насам се поставят на бебетата. "Пентаксим"-ът, внесен от Турция, е произведен във фабриката в Лион. Той е същият, който е търгуван преди години", заяви Москов. Министърът уточни, че в завода в Турция френските ваксини единствено се опаковат, но съдържанието се произвежда във Франция. "Разрешението за употреба не значи полезност или вредност, а значи право на търговия на територията на България. "Пентаксим" има разрешение за употреба, но не и за търговия, тъй като в България в момента няма търговец на тази ваксина, който да се е явил на последния търг. Следователно е незаконно търговец, който не се е явил на последния търг, да я разпространява, но не е незаконно министерството, което я е получило като дарение от Турция, да я разпространи", каза още министърът.

Юристи от министерството подготвят сигнал до прокуратурата да разследва кой стои зад тези атаки. "Всякакво съмнение, че това не е същата ваксина, която е поставена във ваксинационния календар в България, е лъжливо и не почива на никакви данни", заяви Москов. Той вече веднъж сезира прокуратурата за опасност за националната сигурност след първите скандали и твърдения, че турските ваксини са опасни и не са разрешени за употреба у нас.

100 000 дози "Пентаксим" и 100 000 дози "Еувакс" бяха дарени на България от Турция след решение на Министерския съвет. Те пристигнаха у нас през пролетта на 2015 г. и с тях се ваксинират бебета на 2, 3 и 4 месеца. Срещу това България дари на Турция 5 млн. дози БЦЖ ваксина. До размяната на дарения се стигна след няколко години провалени търгове в МЗ и постоянни липси на задължителните ваксини за бебета и деца.

Относителна яснота засега има около ваксината против хепатит Б - "Еувакс", и тя не бива да се използва у нас. От МЗ твърдят от самото начало, че ваксината е приета за всеки случай като резерв при евентуална епидемия сред бежанците у нас. Агенцията по лекарствата е дала специално разрешение за това, макар че ваксината действително не е одобрена в ЕС. Самият Москов вчера цял ден обясняваше, че проверката на прокуратурата е била съсредоточена именно върху ваксината за хепатит.

По скандала с ваксините би трябвало да тече още една проверка и на Върховната касационна прокуратура.



ПЕТЪР МОСКОВ

"Пентаксим" е безопасна, не вреди на здравето, отговаря на всички изисквания и ще продължава да бъде прилагана. Изнесената информация, че ваксината не отговаря на някакви критерии, някой щял да я забранява, прокуратурата щяла да я спира от употреба, е категорична лъжа. Гарантирам на българските родители, на майките и бащите на децата, каквото имам и аз, че ваксината "Пентаксим" отговаря на всички изисквания, нужни за това да бъде използвана на територията на България и Европейския съюз. Още повече че ваксината "Пентаксим" е тази, която се използва в най-много европейски държави. Мръсната война на икономически интереси може да засяга мен, може да ме влачат наляво-надясно, може да ме проверяват, може да ми пращат служби, може да ми искат оставката, може да искат нещо от правителството. Но това не може да засяга спокойствието, майчинския инстинкт на хората за децата."
72
5536
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
72
 Видими 
20 Януари 2016 20:01

сме оказали на министъра на здравеопазването

В смисъла на израза правилното е указали.
20 Януари 2016 20:32
Ясно е като бял ден, че Москов го отсрелват като заек с помоща на услужливата прокуратура. Ясно е кой - същите които плащаха на В. Ахчиева за всичките простотии, които сътвори. Някак си усмивката на Дечо Дечев не ми излиза от акъла. Но защо трябва да създават истерия сред народа за ваксините не мога да разбера? Тези ваксини са произведени във Франция и и отговарят на всички изисквания на ЕС. Нима лъжата им няма да лъсне съвсем скоро. И си мислят, че ще скалъпят същото обвинение както навремето на Нанев и ще му съсипят живота. Май този път стъпиха на криво.
20 Януари 2016 20:54
Не разбрах - изнесми сме едни ваксини за 5 милиона евро производствена цена в Туррция и срещу тях сме получили други ваксини за колко пари?
20 Януари 2016 21:12
внесената от Турция ваксина е идентична по състав с тази, която се произвежда във Франция


По едно време забелязах, че Ариел, произведен в Турция, не е идентичен с Ариел, произведен във Франция. Та и с ваксините е така. Качеството е различно.

20 Януари 2016 21:16
kaily
5 млн. дози БЦЖ ваксина
20 Януари 2016 21:17
Не разбрах - изнесми сме едни ваксини за 5 милиона евро производствена цена в Туррция и срещу тях сме получили други ваксини за колко пари?

В обществената поръчка за другите ваксини максималната цена е била определена на около 30 лв, тоест 100 хил ваксини би трябвало да са около 1.5 милиона евро. При тези данни, едни 7 милиона лева не излизат, даже без другите подробности за разрешителни, документи и прочие..
20 Януари 2016 21:19
KZB1
20 Яну 2016 20:32

Ясно е като бял ден, че Москов го отсрелват като заек с помоща на услужливата прокуратура.


Калинката Москов е внесла неразрешени лекарства, произведени без добри производствени практики/ вони на комисион/. И ги е пуснала в лекарските практики. Ако мине, ще ги ползват всичките. А после матрияла ще си скубе косите. При прилагане на такива лекарства в ЕС глобите, налагани на съответната страна-член на ЕС са изключително високи. Затова прокуратурата се е задвижила.
Калинката Ненчев е ремонтирала Миг -29 в нелицензиран полски завод , с нелицензирани части /вони на комисион/. И пробва да ги пусне да летят. Ако мине. Ама така ремонтирани те ще почнат да падат. Тогава ще се усети прокуратурата.
Лакоми тъпи калинки.
20 Януари 2016 21:20
едни 7 милиона лева не излизат


2 къщи в БарЦелона и малко джобни
20 Януари 2016 21:24
Как си позволява министаро да внася два пъти по-евтино ваксини отколкото монополиста, който си е платил необходимите рушвети?! ?! ?! Ако и да е дарение срещу дарение. Естествено че про(дажната)куратурата ще се самосезира. Дано има късмет и да не се "самоубие" както незабравимия Дочо Панов, навремето. Мир на праха му! Лекарствената мафия не е от милозливите .....
20 Януари 2016 21:27
Прокуратурата ТРИ!!!! пъти подчерта че ваксините не са вредни! Ама са неугодни на богопомазания рушветодател
20 Януари 2016 21:31
5 млн. дози БЦЖ ваксина

И една доза сигурно е по-скъпа от 1 евро, та колко милиона сме вложили във ваксините, де сме ги дали на Турция, срещу кето тя ни е дала бартер за 1,5 милиона?
20 Януари 2016 21:35
И една доза сигурно е по-скъпа от 1 евро, та колко милиона сме вложили във ваксините, де сме ги дали на Турция, срещу кето тя ни е дала бартер за 1,5 милиона?


Логиката е, че производството на една доза струва на "Бул био" 1 евро, но продажната цена в Турция е 8 долара и съответно някой може да прибере разликата.

http://www.segabg.com/article.php?sid=2016011800040001101
20 Януари 2016 21:37
Пардон, половин милион лева вика Михнева за тия 5 млн дози

Ето скандалния неизлъчен филм на Ахчиева, който БНТ цензурира (ВИДЕО)
http://www.bnews.bg/article-146044#.VpBcpqMRYNs.facebook
20 Януари 2016 21:42
Половин милион е дарила фирмата-приозводител на МЗ.
20 Януари 2016 21:43
Натисни тук
20 Януари 2016 21:50
Освен това т.н. дарение е всъщност бартер с несиметрични стойности, при което МЗ си е присвоило противозаконна търговска функция. Стойността на българската БЦЖ ваксина е платена от МЗ на Бул Био (190 000 лв.), но преди това силово е изискано дарение от страна на Бул Био в размер на 500 000 лв., в което изнудване освен министър Москов активно участва и неговия съветник Тома Томов, което прави дарението съставомерно, а изнудвачите – наказуеми, ако в страната има действаща прокуратура и съдебна власт.

Нарушен е и договора за ексклузивитет на канадската фирма, която има договорни права за износ за 30 г., с което са нарушени търговски интереси за милиони, които ще бъдат претендирани по съдебен път към МЗ.

Крайната търговска стойност на българските ваксини в този бартер, освен всичко друго, е доста по висока от насрещната стойност на „дарените“ от Турция ваксини. Това още веднъж показва,че освен десетките закононарушения в дъното на тази далавера отново стоят парични интереси и умисъл.


Партидата която е пратила България на Турция беше 100 000 дози мисля , а сделката за дарение е за 5 млн. дози.
20 Януари 2016 21:58
От кога монопол се нарича ексклузивност?
20 Януари 2016 22:44
Самото изказване на Москов, че ваксините, които не били разрешени за употреба, няма да се прилагат върху български граждани, а само върху мигранти, е толкова скандално, че е недопустимо за един министър в Европейския съюз. Навсякъде другаде това изказване би довело незабавно до оставката му.

Това е толкова нацистко изказване, достойно единствено за есесовец, че напълно потвърждава прякора на министъра - доктор Менгеле.
21 Януари 2016 00:36
Москов е човек глупав и самонадеян ,потвърждава го изказването му че ваксините щели да се използват само при чужди граждани
То че е правилно е правилно, но не за казване
21 Януари 2016 02:21
По едно време забелязах, че Ариел, произведен в Турция, не е идентичен с Ариел, произведен във Франция. Та и с ваксините е така. Качеството е различно.


Не е важно къде, а за къде се произвежда.
21 Януари 2016 06:14
Цялата тази гюрултия измести от фокус още по-скандалните наредби на Доктор Пепи, каквато е например престъпната наредба за пръстови отпечатъци, да не говорим за неяснотите около "двете писти" за направления, постъпване в болница и лечение - безплатна (виж ми окото!) и платена. И нито едно, ама нито едно НПО на чужда хранилка не се чу да вие срещу погазване на нашите права с тия отпечатъци. Както и никой не си направи труда да обясни как съседката, съпругът, любовникът, осиновеното дете ще купуват лекарства за болния, ако се наложи, тъй като нямат никаква роднинска връзка с него (писах вече, но явно пак се налага да се напомни - в онкологията, докато развеждах умиращата си майка от кабинет на кабинет, понеже "пътеката" не предполагаше прием в болница за изследвания, се натъкнах на господин от Сливен, дошъл да получи с протокол обезболяващи за свой умиращ от рак приятел, който няма други близки). Доктор Пепи е престъпник не само заради тези ваксини. Цялата пасмина в МС и НС също е престъпна, но Видовден не се забелязва на хоризонта. Стадото, докато се усети, ще е ликвидирано.
21 Януари 2016 06:40
Прокуратурата ще се самосезира ли и за пръстотиите на доктор "Виж ми окото", следите за която далавера също водят към Турция (що тъй!), с вероятност нашите лични и биометрични данни да попаднат в ръцете на неизвестно кого в държава, която масово фалшифицира "сирийски" паспорти примерно.
КАКВО (каква/чия далавера) НАЛАГА ВЪВЕЖДАНЕТО НА ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ГЕНЕРИРАНЕ НА КОДОВЕ И ВСЯКАКВИ ХАРЧЛЪЦИ НЕ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ Същото ли, което е наложило и турския бартер с ваксините? Какво общо имат далаверите Московски с "реформите" в здравеопазването?
21 Януари 2016 07:16
Заглавието би било по-точно ако от
Спор между Москов и прокуратурата доведе до истерия с ваксините за бебета
се промени на "Спор между Москов и търговци на ваксини доведе истерия с ваксините за бебета, подклаждана с активното участие на продажни телевизионни журналистки, прокурорки и антиваксъри". Може да се добавят и "политически противници на министъра", но май става прекалено дълго.
21 Януари 2016 07:33
Sanofi-aventis в България
Дейностите в България не включват само предлагането и дистрибуцията на нашите продукти, но и изследователска и развойна дейност чрез провеждане на клиничните ни изпитания в България.
.
Ето това е отговора на въпроса другари защо се дарява ваксина в България. Българските бебета са "опитните зайчета" на Санпфи". Ако помните изявленията на министър Москов от последните месеци на 2015 г, когато той информираше, че нова форма на грип ще дойде в края на януари, той е имал в предвид точно доставката на Пентаксим и Еувакс.
Производител на формулирания неразлят продукт на Tetraxim е Sanofi Pasteur Франция. След като компонента Tetraxim (другите 4 съставки от ваксината "Пентаксим" е напълнен в спринцовки и е доставен от Франция в Турция в MEFAR A.S. турската петкомпонентна ваксина "Пентаксим" има сертификат, който важи за ЕС само за един от компонентите и, но не и за самата ваксина в цялост.


Това, че някоя активна субстанция или вещество са според изискванията на фармакопеята, не е равносилно на сертификат за освобождаване на разрешена за употреба в ЕС партида.

Или казано с други думи: бебетата на България ще бъдат заразени с други болести (ваксини), закоито ЕС не е издал разрешение за употреба и които ще доведат "новите грипни" непознати досега вируси в България (Москов 2015).
Не по-малко интересен е и казусът с корейската корейската хепатитна ваксина Еувакс Б, внесени в България от която има педиатрични 100 000 дози. Ваксината е внесена с идеята да се ползва в календара по имунизация и това е записано в изтеклото в медиите Споразумение между България и Турция. Това твърди в своя статия и сканиран доклад на Москов до Министерски съвет.

В доклада от здравния министър за правителството, с който той иска одобрението на колегите си за внос на ваксини от Турция, Москов не споменава, че едната от тях има високо съдържание (четири пъти над допустимото) на живак, че е произведена в Южна Корея и че е забранена за употреба на територията на Европейския съюз.

...Москов оправдава внасянето на "Еувакс Б" с бежанската вълна. Това от една страна го прави прозорлив и по човешки загрижен за бежанците, но от друга възниква въпросът защо би допуснал да ваксинира деца на бежанци с ваксина, съдържаща живак и неразрешена за ползване в Европейски съюз и у нас.
Освен това с ваксината за бежанси ще се ваксинират и български деца. Такъв тип ваксини се използват за намаляване на популацията на хора в места като Африка, Южна Америка и защо не България.
Отговорът е много лесен - пари или може би Мнооого пари за правителството и за др. Москов персонално (комисионна). Или както е казал др. Веспасиян, римски император
Pecunia non olet
, Парите не миришат.
Натисни тук



21 Януари 2016 07:33
Интересно е поведението и на медиите. Как на никой шеф не му дойде на ума да прати репортер при производителите и търговците на ваксини - Санофи-пастьор и Глаксо и да ги питат защо не участват в търговете за ваксини и изнудват българската държава. И дали "Пентаксим"-а от Турция е еднакъв с този внасян от Франция. Ако го направят скандалът бързо ще затихне и ще успокоят паникьосаните майки на бебетата, за които уж всички са загрижени.
21 Януари 2016 07:51
Освен това с ваксината за бежанси ще се ваксинират и български деца. Такъв тип ваксини се използват за намаляване на популацията на хора в места като Африка, Южна Америка и защо не България.
Интересно ще е да посочиш и информация от статистиките за населението на Африка и Южна Америка и да видим с колко е намаляло населението им напоследък, в резултат на приложението на ваксините. Например:Натисни тук
21 Януари 2016 07:58
Снощи пак се ваксинирах, и сега нищо ми няма . Свеж съм като краставичка.
Вие ваксина ,та ваксина. Карайте я като мен - всяка вечер. Виж за децата не отговарям.
21 Януари 2016 08:13
"Разрешението за употреба не значи полезност или вредност, а значи право на търговия на територията на България. "Пентаксим" има разрешение за употреба, но не и за търговия..."

ей това ако може някой да ми обясни?

1. т.е. е възможно вредно лекарство да бъде разрешено за употреба, поради това, че разрешавайки употрбата се разрешава търговията? щото ако не може се употребява не може се и търгува?!
2. но пък във второто изречение се оказва, че въпреки разрешаването на употрба, търговията е невъзможна?!

някой не е наред...

ПП вчера минах на червено. без да има каквато и да е вредност - опасност от ПТП, но полицаите ме очеластриха!
21 Януари 2016 08:15
Уважаеми другари

Обръщам вашето внимание на един интересен факт: Защо др. Москов и Докторите, които така страстно ни задължават да ваксинираме децата си, не ваксинират своите? Отговора оставям на вас.
21 Януари 2016 08:16
освен това защо са ни всякакви режими, щом един министър е достатъчен да определи кое какво е и да взема решение! щото "грозданката" от Русенския винпром, например, е същата като тази от гаража на цар киро. химическият им състав един и същ. и с лекарствата същото.
21 Януари 2016 08:20
KaraKoliu
21 Януари 2016 07:33

Другарю, ако вдигнеш поглед и вникнеш в написаното (не съм го написал аз, само съм цитирал) ще видиш, че Пентаксина не произвежда във Франция. Там се произвежда само една от съставките - Tetraxim. Останалите 4 се добавят в Турция. какво се добавя обаче не се казва.
21 Януари 2016 08:21
brejnev
в тази каша внесе разбиране. Ясно е, че с тези 5 милиона (ако се реализират на пазара, разбира се, но все пак министерството е ги е платило) вместо да се внесат оригинални, рарешени ваксини, се прави цялата тази галимация. И тук действително ДАНС и прокуратурата трябва да разчепкат тази сделка.
21 Януари 2016 08:23
Защо др. Москов и Докторите, които така страстно ни задължават да ваксинираме децата си, не ваксинират своите?
глупост си ръснал, драги. какво доказателство смяташ да дадеш? имунизационния картон на дете на москов?
21 Януари 2016 08:35
KaraKoliu
21 Януари 2016 07:51

Уважаеми другарю!
Надявам се да си чел за начините за намаляване популацията на различни места по света с използване на ваксините - най-лесния начин за заразяване с нови болести, за които има лекатство, но е много скъпо. Новите ваксини са безплатни, но лечението на болестите е по джоба само на заможните. Богатите не имунизират децата си.
В отговор на твоя въпрос:
In 2012, the FDA cited a Sanofi vaccine manufacturing plant in Canada for numerous incidences of contamination.

Concerns about Sanofi Vaccines in Australia

Four Children Die in Japan After Receiving Sanofi and Pfizer Vaccines

Additional Contamination Concerns about Sanofi in France

Following a lengthy, ongoing investigation, Chinese officials have charged Sanofi with bribery. Sanofi claims that payments of $280,000 to doctors were actually research grants. If Sanofi is found guilty of those allegations, they may be blacklisted from the emerging and profitable Chinese market or forced to drop their prices on products they sell there.

Призовавам ви да научите повече за опасните съставки във ваксините. Освен, че имат проблеми с замърсяването и мухъл, ваксините съдържат други вещества, каквито повечето родители не биха искали да се инжектират в тяхното дете: фетален телешки серум, полисорбати, живак, натриев хлорид, формалдехид, както и много други вещества, които едва ли бихте позволили на детето си да яде, оближе, или дори се докосне.

Пълен отговор на всички въпроси по отношение на ваксините може да намерите тук:Натисни тук това е писмото на Food and Drug Administration в САЩ към Санофи Пастьор в Канада.
21 Януари 2016 08:52
Другарю, ако вдигнеш поглед и вникнеш в написаното (не съм го написал аз, само съм цитирал) ще видиш, че Пентаксина не произвежда във Франция. Там се произвежда само една от съставките - Tetraxim. Останалите 4 се добавят в Турция. какво се добавя обаче не се казва.
Другарю, вдигнах поглед и видях какво си написал. А сега погледни ти. Тетраксим е четиривалентна ваксина срещу четири болести, т.е смес от 4 ваксини: срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит. Пентаксим е петвалентна ваксина- същата ваксина Тетраксим плюс ваксина срещу Хемофилус инфлуенце тип Б. Така че ако нещо се наистина се добавя в Турция това едно нещо и се знае какво е: конюгатна ваксина срещу Х. инфлуенце. Натисни тукНатисни тук
21 Януари 2016 08:56
onzi
21 Януари 2016 08:23


Уважаеми другарю! Може би сам имаш отговора на своя въпрос?!
глупост си ръснал, драги. какво доказателство смяташ да дадеш? имунизационния картон на дете на москов?

Няма доказателство за това. Но отговор можеш да получиш от цитатите, дадени на английски в моя пост. Санофи Пастьор е компания обвинявана в корупция по цял свят. Комисионната за продадени/доставени ваксини достига 280'000 US$ на доктор.
21 Януари 2016 09:04
KaraKoliu

Другарю! И аз имам въпрос към теб. Защо една ваксина дадена безплатно на Българското правителство се продава на цена 55 лв/бр?

21 Януари 2016 09:07
Many medical experts now agree it is more important to protect yourself and your family from the flu vaccine than the flu itself
=>Много медицински експерти са съгласни, че е по-важно да се предпазиte себе си и семейството си от грипната ваксина, отколкото от самия грип.
20 Reasons Why The Flu Shot Is More Dangerous Than The Flu
Натисни тук

21 Януари 2016 09:08
Уважаеми другарю!
Надявам се да си чел за начините за намаляване популацията на различни места по света с използване на ваксините - най-лесния начин за заразяване с нови болести, за които има лекатство, но е много скъпо. Новите ваксини са безплатни, но лечението на болестите е по джоба само на заможните. Богатите не имунизират децата си.
Уважаеми другарю, от нещата които пишеш личи че си от сектата на антиваксърите. Знам, че за привържениците на тази секта няма разумни аргументи в полза на приложение на ваксините. Тъкмо обратното на това което си написал е ефектът на ваксините върху човешката история. Резултатът е взривно увеличението на населението на Земята след въвеждането на ваксините и поставянето на тежки инфекциозни болести под контрол.
21 Януари 2016 09:11
Няма доказателство за това.
неуважаеми другарю, обектите на подобни писания без доказателства могат да се почувстват обидени или оклеветени. което противоречи на точка 1 от новите правила. бъди така добър да редактираш и орежеш простотиите, които не можеш да докажеш.

а, и остави псакизмите "всички знаят" на псаки.
21 Януари 2016 09:12
Ако помните изявленията на министър Москов от последните месеци на 2015 г, когато той информираше, че нова форма на грип ще дойде в края на януари, той е имал в предвид точно доставката на Пентаксим и Еувакс.



Бихте ли развил по-подробно тази своя мисъл, че ми стана интересно?
По-конкретно, какво общо може да има между грипните епидемии и тези две ваксини? Или коя да е от тях...
21 Януари 2016 09:15
KaraKoliu

Уважаеми другарю, не бих желал да превръщаме форума в дискусия между нас. Много моля да се въздържаш от определения като:
от нещата които пишеш личи че си от сектата на антиваксърите
.
Доколкото си спомням, една от идеите на форума е правото на лично мнение. Аз не се опитвам да наложа моето мнение. Давам доказателства за опастностите от ваксините. Ти сам решаваш дали ще имунизираш своите деца или не. Аз не съм от сектата на
антиваксърите
, аз съм от сектата "пази децата си здрави".
21 Януари 2016 09:23
Другарю! И аз имам въпрос към теб. Защо една ваксина дадена безплатно на Българското правителство се продава на цена 55 лв/бр?
Мило другарче, Москов каза ясно, че с ваксините от Турция не се търгува, а с тях се имунизират безплатно децата според изискванията на имунизационния календар. Пък и за всички ваксини някой плаща. Дори за безплатните от календара. Дали ще е правителство, благотворителни организации, частни лица няма значение. Виждаш, че Турция ни подарява едни ваксини, България подарява на Турция други ваксини за същата сума- за да са чисти сметките. Нали знаеш: чисти сметки, добри приятели. Защото за подарените ваксини е платено от този който ги подарява.
21 Януари 2016 09:25
Турция ни подарява едни ваксини, България подарява на Турция други ваксини за същата сума


Тва е спорно - те ни даряват 100 000 дози + 100 000 дози бонус, като и двете не могат да се използват щото нямат разрешение.
Ние им даваме 5 000 000 дози БЦЖ
Стойността дали е еднаква?
21 Януари 2016 09:26
Другарю явно не четеш това, което сам постваш или цитираш. Сам си дал лимк към ФРАМАР, който продава "безплатните" ваксини на българите. Пък ми говориш за между правителствени плащания.
21 Януари 2016 09:31
Уважаеми другарю, не бих желал да превръщаме форума в дискусия между нас. Много моля да се въздържаш от определения като:
от нещата които пишеш личи че си от сектата на антиваксърите
.
Доколкото си спомням, една от идеите на форума е правото на лично мнение. Аз не се опитвам да наложа моето мнение. Давам доказателства за опастностите от ваксините. Ти сам решаваш дали ще имунизираш своите деца или не. Аз не съм от сектата на
антиваксърите
, аз съм от сектата "пази децата си здрави".
Мило другарче, аз също не се опитвам да ти наложа своето мнение. Като не искаш, не се ваксинирай. Но от друга страна не мога да разбера защо ти искаш да наложиш на другите мнението си да не ваксинират децата си. При това положение аз не мога да стоя безучастен и да те оставя да заблуждаваш хората, пишейки неверни неща за вредата и опасностите от приложение на ваксините и така да поставяш в риск здравето и живота им.
21 Януари 2016 09:33
който продава "безплатните" ваксини на българите
другарю, сигурно можеш да четеш и осмисляш прочетеното?
При всички здравноосигурени лица с избран личен лекар задължителните профилактични имунизации се извършват от личния лекар след преглед в деня на ваксинирането и са безплатни за пациента.

За здравноосигурени лица, които не са упражнили правото си на избор на личен лекар, задължителните имунизации могат да бъдат извършени безплатно в имунизационния кабинет на всяка Регионална здравна инспекция на територията на областните градове.
Натисни тук
21 Януари 2016 09:34
Като не искаш, не се ваксинирай.
мне. има задължителни имунизации, при които не би трябвало да има "искам/не искам". виж линка от предишния ми постинг.
21 Януари 2016 09:40
Уважаеми другари
Ваксината от Турция е безплатна и за това, че е с изтекъл срок. Съставката Tetraxim е със срок на годност 2012 г. Изпраща се в Турция, там се добавя още една (както правилно отбеляза др. Караколю) и ето получава се нова ваксина "годна" за употреба.Натисни тук
21 Януари 2016 09:43
Да обърна внимание, че има разлика между твърдението "прокуратурата каза, че ваксините са безвредни" и "прокуратурата не твърди, че ваксините са вредни".

В прокуратурата едва ли са разкрили лаборатория за изследване на ваксини.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД