:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Хиляди работници в европейската стоманодобивна индустрия протестираха вчера в Брюксел срещу вноса на евтини китайски продукти. Те настояват Брюксел спешно да предприеме мерки, тъй като предприятията затъват в криза и много работници ще останат без прехрана.
Босна подаде молба за членство

в Европейския съюз, обяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от информационните агенции. Според Брюксел балканската страна все още не покрива необходимите критерии за ЕС. В началото на февруари Босна не изпълни крайния срок, поставен от ЕС, да направи предложение за реформа в съдебната сфера, след като сръбското малцинство се противопостави на тази мярка. Молбата за еврочленството на Босна предстои да бъде разгледана от Европейския съвет и правителствата на 28-те държави членки да решат дали да й дадат статут на страна - кандидатка на ЕС.



Нов европейски медицински корпус

ще помага при мобилизирането на екипи и оборудване в областта на медицината и общественото здраве при извънредни ситуации в ЕС и извън него, съобщиха от пресцентъра на ЕК. Механизмът за гражданска защита на ЕС улеснява сътрудничеството при реакция на бедствия между 33 европейски държави (28-те държави - членки на ЕС, Македония, Исландия, Норвегия, Сърбия и Черна гора). Предстои и Турция да се присъедини към него. Медицинският корпус може да включва екипи за спешна помощ, експерти за координация в областта на общественото здраве и медицината, подвижни лаборатории за биологична безопасност, самолети за медицинска евакуация и екипи за логистична подкрепа.
610
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД