:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Русия променя външната си политика

Това се налага заради неопределеността в световен мащаб, заяви руският дипломат № 1 Сергей Лавров
СНИМКА: http://www.1tv.ru
Русия разработва нова концепция за външната си политика заради "мозаичната обстановка в света" и продължаващата неопределеност, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на асамблеята на Съвета за външна и отбранителна политика в Москва.
Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че по нареждане на президента Владимир Путин са започнали да работят върху промяна на външнополитическата концепция на Русия, съобщиха агенциите. "Периодът на неопределеност в световните дела продължава, при което е невъзможно да се решат всички въпроси наведнъж и да се изобрети някаква магическа формула за решаването на проблемите", каза Лавров по време на асамблеята на Съвета за външна и отбранителна политика. Това няма как да стане в сегашната "мозаична и противоречива" международна обстановка, допълни дипломат № 1 на Русия. "Става дума за преминаването към нова полицентрична архитектура на световната политика, която трябва идеално да се опира на взаимодействието на водещите центрове по света в интерес на съвместните решения на глобалните проблеми", каза Сергей Лавров. Това изказване идва на фона на друго изявление на Лавров отпреди седмици, че е време политиката на "сдържане" на Русия да отиде в архива и че редица държави от НАТО и ЕС раздуват мита за "руската заплаха". Той отново напомни тогава за русофобската пропаганда, която се води срещу нея от Запада.

В същото време руският премиер Дмитрий Медведев завърши обиколката си в Армения и Азербайджан в опит да успокои обстановката в размирния регион Нагорни Карабах. Според него има много сили, които внимателно анализират последствията от нагорнокарабахския конфликт и влиянието му върху ситуацията както в Близкия изток, така и в Русия и обратното влияние на тези процеси върху тях. Той не изключи възможността в разпалването на конфликта между Нагорни Карабах и Азербайджан да има участие и Турция, която обяви своята подкрепа за своя съюзник в Баку.

Групата на Г-7, която вчера се събра на среща в японския град Хирошима, след около година може да обсъди връщането към формата Г-8 с участието на Русия, заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер пред в. "Ди Цайт". Според него нито един голям световен конфликт не може да бъде решен без участието на Русия. Правителственият самолет с германския външен министър излетя вчера със закъснение от китайския град Чанша за японския Хирошима поради неизправност, което наложи промени в програмата на форума.

СТРАТЕГИЯ

Военнокосмическите сили на Русия и армията на сирийския режим подготвят съвместна операция за освобождението на Алепо, съобщи на среща с руска парламентарна делегация сирийският министър-председател Ваил ал Халки, цитиран от ТАСС. "Заедно с нашите руски партньори се готвим за операция за завземането на Алепо и блокирането на всички незаконни въоръжени формирования, които не се присъединиха или нарушават споразумението за примирие", е казал Ал Халки. В същото време около града вече се водят тежки сражения, при които са загинали най-малко 16 сирийски войници и 19 бойци от Фронта "Ал Нусра", който е свързан с "Ал Кайда".

37
8910
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
37
 Видими 
10 Април 2016 19:37
която трябва идеално да се опира на взаимодействието на водещите центрове


Срамота!


«При этом, конечно же, общую тенденцию можно наблюдать, все эти тенденции мы стараемся отражать в наших основополагающих документах доктринальных. Это и стратегия национальной безопасности России, и концепция внешней политики России», – подчеркнул министр.
Речь идет о переходе к новой, полицентричной архитектуре мировой политики, который «в идеале должен опираться на взаимодействие ведущих центров силы в интересах совместного решения глобальных проблем»полицентричной архитектуре мировой политики, которая будет опираться на взаимодействие ведущих центров силы для решения глобальных проблем.


10 Април 2016 19:51
А пришитата към турлюгювеча от информации повреда на самолета (за народа загуба велика, ако не ни бяха осведомили за нея) на германския министър придава жизнерадостна жълтеникавост на загугления "превод".
10 Април 2016 20:15
В СМИ упорито се пропуска тази новина,мнението на Путин :
«Где-то в начале 2000-х годов мы договорились с американцами об уничтожении оружейного плутония. Мы подписали соответствующее соглашение и договорились о том, что этот материал будет уничтожаться определённым способом, а именно промышленным, для этого нужно было построить специальные предприятия. Мы свои обязательства выполнили, мы это предприятие построили. Наши американские партнёры — нет», —подчеркнул глава государства.
Также Путин считает, что американцы могут использовать неутилизированный плутоний в военных целях в связи с тем, что выбранный США способ переработки даёт возможность воспользоваться им повторно.
«Более того, совсем недавно они объявили о том, что они предполагают уничтожать наработанное высокообогащённое ядерное топливо не тем способом, о котором мы с ними договорились, подписав соответствующее соглашение, а другим, разбавляя его и утилизируя где-то в определённых ёмкостях. Это означает, что они сохраняют за собой так называемый возвратный потенциал, то есть его можно извлечь, переработать и опять превратить в оружейный плутоний. Так мы не договаривались», — добавил президент.

Оригинал новости RT на русском:
https://russian.rt.com/article/157930
10 Април 2016 20:15
Групата на Г-7, която вчера се събра на среща в японския град Хирошима, след около година може да обсъди връщането към формата Г-8 с участието на Русия, заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер пред в. "Ди Цайт". Според него нито един голям световен конфликт не може да бъде решен без участието на Русия.


Русия никога не трябва да се връща в Г-7. Това е минало и не отговаря на новите реалности. Русия винаги е била силна, когато е играла сама. А сега вече е дефиниран световен геополитически играч. Щом нито един конфликт не може да бъде решен без нейно участие, значи тя ще участва по право - независимо дали е във, или извън Г-7.
10 Април 2016 20:20
Отврат,Г 7 е групата на най големите кредитополучатели. Абсолютно вярно,че РФ не трябва да се врьща там,понеже....Русия от доста време е член на една друга,значително по уважавана и ухажвана група,тази на кредитодателите .
10 Април 2016 20:26
с'я ... не становится ясна ...
тов. лавров предлага ли се? или приема оферта?

понеже тука сте, так сказать, внутренняя аудитория на веве-*уйло и его зомбояшчик - ша ва замоля за откровение.
10 Април 2016 20:44
Переход к полицентричной архитектуре в идеале и перспективе должен опираться на взаимодействие ведущих центров силы в интересах совместного решения глобальных проблем.

Лавров показва, че е един опитен и прагматичен дипломат, който е запознат с историята на дипломацията и световните игри. Това е т.н. баланс или равновесие на силите, станало основна политика след Виенския конгрес през 1814 г.
Тогава "лошият"е била Франция след Наполеоновите войни в Европа. Страхът от възраждането на френския експанзионизъм принуждава великите сили да създадат Четворния съюз(Великобритания, Русия, Австрия и Прусия) и Свещения съюз(Русия, Австрия и Прусия).
Точно за това ще се бори Русия-изграждане на взаимноизгодни връзки и взаимодействие между големите играчи на световната сцена, на основата, създадена от Русия и САЩ и борба срещу новите заплахи-ислямски фундаментализъм и тероризъм, а защо не и организирана трансгранична престъпност.
Сега това може да звучи като утопия, но след време е напълно изпълнимо, ако САЩ променят възприемането си като единствени и непогрешими.
10 Април 2016 20:47
панятна.
искаме си обратно в деетнайсети век. началото, по възможност.
10 Април 2016 20:57
Данил
10 Април 2016 20:15

Руснаците малко издребняват.
Брадърушките си имат напълно уважителна причина за забавянето

В свою очередь, власти штата подали в суд на Министерство энергетики в связи с тем, что утилизационный завод в Саванна-ривер не был достроен. Стоимость проекта изначально оценивалась в $1,7 млрд, но выросла до $7,7 млрд, с 2007 года расходы составили $5 млрд. Отметим, что в соответствии с соглашением инфраструктура для утилизации должна быть готова к 2018 году. По оценке Минэнергетики США, степень готовности завода составляет лишь 40%, тогда как РФ уже возвела завод по переработке плутония в так называемое МОКС-топливо, которое будет использоваться в новом реакторе на быстрых нейтронах БН-800.

Щом със $7,7 млрд. са направили 40% от завода, значи за целия ще им трябват $17 млрд. А са го планирали за $1,7 млрд.



10 Април 2016 20:58
Военнокосмическите сили на Русия
Това някое подразделение на военнокосматите сили на Русия, ли е?
10 Април 2016 20:58

Bira
10 Апр 2016 20:47
Мнения: 9,027
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
панятна.
искаме си обратно в деетнайсети век. началото, по възможност.


ами така става, после пак ще има изненадани.
като не слущат и не чуват когато се каже нещо, така става...
10 Април 2016 21:00
Bira
10 Април 2016 20:26
понеже тука сте, так сказать, внутренняя аудитория на веве-*уйло и его зомбояшчик - ша ва замоля за откровение.

Бира,
псувни на развален руски ли са вече новата норма във форума?
10 Април 2016 21:03
Bira, не знам какво ти е станало понятно, но онази политика води до 40-годишен мир в Европа-нещо непознато дотогава, а след Кримската война за още 60 години мир до 1914.
Такъв баланс имаше и по време на Студената война, има и сега относителен баланс. Затова война между световните сили е малко вероятна.
Понимаеш?
10 Април 2016 21:05
Точно за това ще се бори Русия-изграждане на взаимноизгодни връзки и взаимодействие между големите играчи на световната сцена,


В Европа Германия й е достатъчна. Немската индустрия и огромният руски пазар + суровини са си друг вид Свещен съюз. Другите ще подтичкват около тях. Кой с каквото Бог дал. Ний, естествено, със зарзаватя и доматето.
10 Април 2016 21:10
otvrat
Ний, естествено, със зарзаватя и доматето.


otvrat, "Храната прави борбата".
10 Април 2016 21:19
ако САЩ променят възприемането си като единствени и непогрешими

ПГеоргиев,
с останалото съм съгласен, но тука си се подвел по жаргона на някои
10 Април 2016 21:24
"Точно за това ще се бори Русия-изграждане на взаимноизгодни връзки и взаимодействие между големите играчи на световната сцена"

В Европа Германия й е достатъчна. Немската индустрия и огромният руски пазар + суровини са си друг вид Свещен съюз. Другите ще подтичкват около тях. Кой с каквото Бог дал. Ний, естествено, със зарзаватя и доматето.

При цялото ми уважение към немската индустрия, но не мисля, че Германия е от "големите играчи". Няма как да си такъв без военна сила, уви
10 Април 2016 21:30
Какви напразни и безумни надежди на форумния каскет! И защо? Коя е причината? Че не могат да докохат властта? Тя не им е нужда, далече са от нея. Парите? Те пари имат достатъчно. Бъдещето - нямат бъдеще. Трябват мечти и бъдеще. Времето им е малко, а децата им на повечето са в чужбина, не в Русия.
10 Април 2016 21:31
ВладиГео
2016-04-10 21:19:02

Хвърли един поглед на този линк.

http://truthinhistory.org/characteristics-of-an-empire.html

Не го казвам само аз.
10 Април 2016 21:36
Няма как да си такъв без военна сила, уви


Германия е икономически играч и лидер на евросъюза. А и кой в Европа представлява военна сила? Баба Меца спокойно може да се грижи никой да не разваля европейския рахатлък.
10 Април 2016 21:46
аха. мир цари целия 19-ти век из цяла европа, само по границите на матушката постоянно отговарят на агресията.

иначе най-мирно е било по римската империя. само варварите от север и изток са свинствали. ама това нищо ново.

п.п. по-горе някой вика "да няма изненадани" - ми то изненадата вече стана. ордата се самонастани няколко века и един полуостров наобратно.
и сега се чуди защо съседите взеха да се нервират.
вие нали за това доволно надувате флигорните - матушката мачка, жалките дребни съседчета треперят.
10 Април 2016 21:52
Баба Меца спокойно може да се грижи никой да не разваля европейския рахатлък.

Ъхъ... ама да го нямаше НАТО-то... Всички страни около Русия помнят как и се харесва чуждия медец... та за това ще и е трудно да повтори номера от 39/40 г... Пък и тоя фронт, дет' си отвори с братска Украйна... и Китай, който кланяйки се непрекъснато като Ванка-Встанка, тихичко пристъпва в задния и двор...
Русия - с Путин...без Путин... има един възможен ход - да прочете отново книжките на Анри Троя и Толстой...



11 Април 2016 00:10
otvrat 10 Апр 2016 20:15
Русия никога не трябва да се връща в Г-7.

За мен, като геостратег и геополитик , най-голямата грешка на Русия е участието в това Г7/8.
11 Април 2016 00:28
Bira
10 Апр 2016 21:46Мнения: 9,028
От: BulgariaСкрий: Име,IP
аха. мир цари целия 19-ти век из цяла европа, само по границите на матушката постоянно отговарят на агресията.


Наполеон 1 Великий императо на Французите и Европа, председаттел на Рейнският съюз , зет на императора на Австрия защитаваше европа от русия при МАСКВА
11 Април 2016 00:30
иначе най-мирно е било по римската империя. само варварите от север и изток са свинствали. ама това нищо ново.


От Аларих и Барбароса до Хитлер варварите немци са воювали средщу 1 , 2 и 3 РИМ !
11 Април 2016 01:07
Ако Русия беше дала воена база на САЩ блиско до Авганистан немаше да има никакакво ембарго-ебаго заради Крим сега.Логически погледнато финансовите загуби заради Крим се равнява за 100 години наем да си беха платили или направо да си го беха купили легално от режима в Украина.Ум царува ум робува
11 Април 2016 03:05
otvrat
10 Април 2016 21:36
...Баба Меца спокойно може да се грижи никой да не разваля европейския рахатлък.

Баба Меца спокойно може да си кърка самогона , за европейският рахатлък отговарят пиндосите.
11 Април 2016 08:55
ордата се самонастани няколко века и един полуостров наобратно.
и сега се чуди защо съседите взеха да се нервират.
Момче, много объркана мисла. Смесил си време (няколко века) и пространство (един полуодтров). А това наобратно съвсем обърква картината. Върви прочети историята на Русия, че тогава се репчи във форума.
11 Април 2016 08:59
Ако Русия беше дала воена база на САЩ блиско до Авганистан немаше да има никакакво ембарго-ебаго заради Крим сега.
А бе го;леми глупости ви се въртят в главите. АКО няма, защото не се знае какво е щялом да последвс длефд товс АКО.
11 Април 2016 09:28
Аз пък си мисля, дали удара на ВКС и Сирийската армия няма да е другаде ?

Никой не казва направлението на основния удар по телевизията нали така?

А може пък настина да е Алепо защото всички ще си помислят, че това е блъф ?

Въобще пълно дезинформационно затъмнение.

Засега ВКС продължават ударите си по бандитите.

Първо видео на Ка-52 от руската база Шайрат и бомбене през нощта в района на Алепо....

Освен това руската армия продължава да склонява един шейх след друг към примирието. А в Палмира на фона на античните развалини руските войски разминират древните руини.....


https://www.youtube.com/watch?v=O7zVVzPckEs
https://www.youtube.com/watch?v=--VqbH4531A
https://www.youtube.com/watch?v=H6vUAL0zM20
https://www.youtube.com/watch?v=v8sY7A7X-bw



11 Април 2016 09:43
Panama Papers: Сорос против Ротшильдов?

http://oko-planet.su/politik/politikday/317782-panama-papers-soros-protiv-rotshildov.html
11 Април 2016 14:34
Новата политика ще е "лучше и веселей".
11 Април 2016 15:22
о переходе к новой, полицентричной архитектуре мировой политики, который «в идеале должен опираться на взаимодействие ведущих центров силы в интересах совместного решения глобальных проблем»


В идеале ... А в "реале"?

Да анализираме възможните отклонения от "идеала" по характеристичните белези:

Първо, полицентричната архитектура на световната политика. Тя може да се окаже ... олигоцентрична. В смисъл, центровете няма да са тъй много - раз-два и ... обчелся Мнозина звани, а малцина ... призвани

Второ, взаимодействие на водещите (я! полицентричната структура била ... йерархична ) центрове. Може да си взаимодействат, противодействайки. Класическа механика

Трето, в интерес на съвместното разрешаване на глобалните проблеми (я! телеологизъм - имаме си цел!). Хич не е задължително. Може и да е в посока на локални равновесия с (първоначално) не-глобален характер.

Четвърто, разрешаване на глобалните проблеми. А дано ... Ама надали. От системна гледна точка е интересно да проследим как разрешаването на локалните проблеми влияе на разрешаването на глобалните. И обратно, дали пък някое от глобалните решения не води до локални проблеми. Щото човек живее кратко и ... локално, все пак

и Пето ... Абе, полицентризмът на световната политическа архитектура как се проектира на ... локално ниво. И там ли архитектурата е полицентрична - "всички и навсякъде" - а това ще рече мащабно инвариантна, или пък "всяка жаба да си знае гьола и мястото в него". За жабите дилема преинтересна, да ви река

Такива едни въпроси, доктринални възникват по идеала и ... реала.
11 Април 2016 15:52
Каква стана тя?Имаме си нови освободители,които УЖ трябваше по успешно да заменят предишните ни!Ама вече станаха 26 год.от новото ни освобождение,пък ние ставаме все по зле!Остави другото,ама и държавицата ни намаля с над 2,5/два и половина/Милиона нашенци.Абе,да не би да сме се качили пак в грешния влак?
11 Април 2016 17:32
jordanovski
11 Април 2016 15:52


Тая каша, дето ти е в главата - добре е да си я запазиш за лично ползване. Не е нужно да цапаш с нея киберпространството.
11 Април 2016 18:49
а спредната концепция 0 ко тана?
некой чел ли я е?

щото, нали, да знаем, какво е станало ненужно. било поради изпълнение на задачите, било поради провал.
13 Април 2016 15:15
http://www.mid.ru/en/web/guest/foreign_policy/official_documents/-/asset_publisher/CptICkB6BZ29/content/id/122186
Прочетете, помислете, и може и да разберете, какво точно ще се променя и актуализира. Късмет!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД