:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 362
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Наш атлет победи олимпийски шампион

Митко Ценов се класира 10-и в бягането на 3000 м с препятствия от Диамантената лига в Доха (Кат). Българският шампион завърши за 8:21:34 мин, близо до националния си рекорд от 8:20:87, но изостана доста от победителя Конселус Кипруто (Кен), който бяга за 8:05:25. Ценов обаче изпревари олимпийския и световен шампион Езекиъл Кембой (Кен), който остана 12-и с 8:31:18.

Челната тройка също бе допълнена от кенийци - Джейръс Биреч (8:08.28) и Абрахам Кибиут (8:09.25). Всъщност Ценов беше единственият неафриканец в бягането. Той пристигна в Доха директно от Кения, където проведе няколкомесечна подготовка с най-големите звезди на дългите бягания. Участието му бе второ в Диамантената лига след 5-ото място в Стокхолм (Шв) миналото лято.

"Доволен съм донякъде от резултата, но можех поне с 3-4 секунди надолу. Просто е прекалено топло и задушно в Доха, но за първи старт съм доволен", коментира Ценов пред BGathletic.com.
573
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД