:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бежанците в Гърция отказват да бъдат заселени в България

Само 4-ма мигранти са дошли у нас, въпреки че страната ни е обявила 47 свободни места
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Бежанците, настанени в гръцки лагери, масово отказват да бъдат разселени в България и Румъния, твърди в. "Файненшъл таймс".
Бежанците, намиращи се в лагери в Гърция, категорично отказват да бъдат заселени в България по програмата на ЕК за разпределение на мигрантите в страни - членки на ЕС, съобщи в. "Файненшъл таймс". Според изданието българските власти обявили, че засега могат да приемат 47 души от бежанските центрове в Гърция. След като разбрали, че ще бъдат заселени в България, 36 от тези хора се отказали да участват в програмата за презаселване, а други 7 души изобщо не се явили, за да бъдат транспортирани. В България са изпратени едва 4 души от тези 47, казват представители на гръцкото правителство пред в. "Файненшъл таймс".

Бежанците не искат да ходят и в Румъния, въпреки че броят на отказалите се да заминат там е доста по-малък, отколкото на тези, разпределени да дойдат у нас. Властите в Букурещ обявили готовност да приемат 67 души, като 32-ма веднага отказали, след като разбрали къде ги изпращат, или пък изчезнали от лагерите. Мигрантите не искат да ходят и във Франция, твърди в. "Файненшъл таймс". От 388 избрани да заминат там 26 са отказали. От общо 1324 обработени молби на мигранти за разселване по програмата на ЕК 191 души са се отказали впоследствие от участието си в нея или не са се явили за отпътуването, което прави един на всеки седем души, изчислява изданието. Бежанците се притесняват, че ги преместват в страни, които са далеч от роднините и приятелите им, обяснява представител на ООН.

Безвизовото пътуване на турци в страните от ЕС ще увеличи вероятността от извършването на терористични атаки, се казва в доклад на експерти на ЕК, цитиран от британският в. "Дейли телеграф". Отпадането на визите е част от споразумението между ЕС и Турция от 18 март, чиято цел е намаляване на бежанския поток към Европа. Според евроекспертите след отпадането на визовия режим чуждестранни терористи и членове на организирани престъпни банди ще започнат да търсят турски паспорти, за да влязат лесно в Европа. 75-те милиона турски граждани ще имат правото да влизат в ЕС без визи от края на юни, ако Анкара изпълни поставените й от Брюксел условия за това.



ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Решението на ЕС да премахне визите за турски граждани е "извратено", заяви бившият шеф на британските тайни служби МИ-6 сър Ричард Диърлъв в интервю за Би Би Си. "Предлагането на безвизов достъп на 75 милиона турци с цел ограничаване на мигрантския поток през Егейско море е като да складираш бензин до огън, който се опитваш да потушиш", предупреждава той.
19
3042
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
17 Май 2016 20:08
Аман от лъжата "бежанци"!
----------
Сайтът на Генек
17 Май 2016 20:15
Не искат да работят в завод с роботи. Затарикатяха и тези...
17 Май 2016 20:27
Бежанците се притесняват, че ги преместват в страни, които са далеч от роднините и приятелите им


Значи одма в къщи, в Азия!
17 Май 2016 20:30
След като разбрали, че ще бъдат заселени в България, 36 от тези хора се отказали да участват в програмата за презаселване, а други 7 души изобщо не се явили, за да бъдат транспортирани.

Това е заради нефелното лого на България.
17 Май 2016 20:53
Хубао е, че отказват заселване тук. Имаме си достатъчно проблемен контингент. Ако в западната част на Европа все още не са опознали добре вкуса на исляма, то ние ни най-малко не сме го забравили, както и да ни убеждават някои плиткоумия. Интересно противоречие при това - общество (западното), държащо на демократични човеколюбиви ценностти, толерира общество поддържащо агресивно мракобесие с неравенство стигащо до робство и прояви на масова лудост.
17 Май 2016 21:25
Да са им хаирлия бежанците на елините...
17 Май 2016 22:28
То и повече от два милиона българи отказват да живеят на тази посткомунистическа територия!
17 Май 2016 23:42
Ей, взехме им страха на хората! Тия сигурно ни мислят за човекоядци. МВР може друго да не прави, но пиарът си го бива.
18 Май 2016 00:51
Еедин рикошет какви поражения направи !
18 Май 2016 01:45
aver4e

17 Май 2016 20:15
Не искат да работят в завод с роботи. Затарикатяха и тези...

С роботи ли...?
Препоръчвам по темата - "Да емигрираш... в България":
http://timurcommandos.blogspot.bg/2009/08/blog-post_14.html
18 Май 2016 01:50
.
18 Май 2016 05:50
Всеки недостатък си има предимства.
Всяко предимство си има недостатъци.
( нещо като законите на Мърфи)
18 Май 2016 09:52
"...След като разбрали, че ще бъдат заселени в България, 36 от тези хора се отказали да участват в програмата за презаселване, а други 7 души изобщо не се явили, за да бъдат транспортирани..."

Това съобщение, преведено на английски, френски, турски, арабски, кюрдски,фарси, урду и пущу да се пуска в интервал през 15 минути по всички радиостанции, разположени по южната граница на България, а така също и като като платено съобщение по радиостанциите в Одринският вилает на Турция и областите Македония и Източна Тракия на Гърция! Може и по радиостанциите на Дамаск, Багдад, Техеран, Кабул, Алепо, Ракка и Даир ал Зор - ако там е останало нещо работещо!
Може да се добавят и коментари от препат преживели преминаването, останали без мобилни устройства, джобни пари, маратонки, арестувани от ловни дружинки и "масажирани" с палки и кубинки от Гранична полиция, връзвани с (не се сещам от какво животно бяха) опашки или просто родата на гръмнатия в тила афганистанец!
18 Май 2016 10:07
Това са ислямски нашественици, завоеватели на свещенна мисия ("хиджра".
Престанете политкоректно да ги наричате "бежанци". Бежанците не поставят условия къде да идат, не събарят огради и не нахлуват нелегално през държавни граници. И най-малкото, бягат от страна с военен конфликт в съседна, а не през два континента в трети, да се натресат на мекото в кацата с меда (при канцлерина Меркел).
18 Май 2016 10:17
Това са ислямски нашественици, завоеватели на свещенна мисия

От публикацията не добивам впечатлението, че се отнасят сериозно към нашествията.
18 Май 2016 12:19
Явно че не разбират от добра дума.Да пробват с кютек!Тия гърци кога станаха токова милозливи?Забравиха ли как прогониха нашите роднини от Беломорска Тракия преди около седемдесет години?Щото ако са забравили ние помним.
18 Май 2016 12:23
Я ципокрилото е във фризера.На чия нива налетя?
ботевата. и повлече
Deqerven и Ганий
със себе си.
18 Май 2016 15:23
Явно е по-добре в нестабилните лагери, отколкото в "стабилна" България.

П.П. Става ясно колко от тия са наистина бежанци и колко са икономически пришълци.
18 Май 2016 15:55
Чувствата са взаимни-това е хармония!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД