:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Синдикът на ЦСКА иска смяна на целия УС

От клуба обявиха, че не могат да получат лиценз, но ще търсят оздравяване
СНИМКА: cska.bg
Вратарят на "Черно море" Георги Китанов позира с екипа на ЦСКА, след като е подписал договор. Прави впечатление обаче, че това е екипът тъкмо на ПФК ЦСКА АД, който досега игра в Югозападна В група и има действаща забрана от ФИФА за картотекиране на нови играчи, която е до януари 2017 г.
Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева обяви пред bTV, че е поискала от съда да отстрани целия Управителен съвет на клуба. Основните причини за нейната молба са действия на управата, които са във вреда на дружеството, както и липса на комуникация между двете страни.

Преди това в друго писмо до Софийски градски съд Милева изложи примери, в които е видно, че е търсила безрезултатно на няколко пъти новия изпълнителен директор на ЦСКА Николай Паслар, за да обсъждат важни за клуба въпроси. Освен това тя посочва и примери, в които ръководството е ощетило интересите на клуба.

Чашата на търпението за Милева е преляла след публикувано на сайта на ЦСКА искане от страна на Паслар до синдика, както и до съдията по делото, с което е поискал да му бъдат предоставени официално точната сума на приетите вземания, както и информация за предявени искове към дружеството, за да можело да се изготви оздравителен план. Милева е категорична, че подобен начин на общуване чрез медиите не е нормален. В момента в УС на клуба, освен Паслар, влизат още Тодор Тодоров и Ивайло Манджуков.

Междувременно ЦСКА предприе друг любопитен ход. На официалната страница на игралия през миналия сезон в Югозападна В група клуб се появи съобщение, че е подписан договор за 3 години с вратаря на "Черно море" Георги Китанов (21 г.). Интересното е, че това е обявено от клуба, който през пролетта беше наказан от ФИФА да не картотекира нови футболисти в следващите два трансферни прозореца. Забраната влиза в сила от момента, в който ЦСКА си върне професионалния статут и важи до края на януари 2017 г.

От клуба пуснаха вчера и още една странна декларация до БФС и Милева, в която бе обявено, че ПФК ЦСКА АД не отговаря на критериите за лиценз. "Този клуб към момента не може да картотекира футболисти и едва ли ще спечели Б група веднага само със собствени юноши. Този клуб е в процедура по несъстоятелност и към момента е без предложен и приет оздравителен план, който дори да бъде приет не е самостоятелно основание за издаване на лиценз за професионален футбол към момента. Заради това се извършват паралелни действия, които законно да гарантират съществуването на марката ЦСКА в най-високото ниво на българския футбол веднага. Последващите юридически операции между "ПФК ЦСКА СОФИЯ" и оздравен или фалирал "ПФК ЦСКА" АД са неизбежни, наложителни и предвидени", се казва в писмото.
664
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД