:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Андреа Лийдсъм
Тереза Мей и Андреа Лийдсъм са главните



претенденти за лидерството в Консервативната партия и за премиерския пост на Великобритания, докато шансовете на бившия правосъден министър Майкъл Гоув намаляват, писа "Гардиън". В интервю за "Сънди таймс" Лийдсъм, която е министър на енергетиката, каза, че Великобритания може да напусне ЕС още догодина. Тя твърди, че е подготвила бърза политика за напускане на Европейския съюз и че само на някой като нея, който е гласувал за излизане от Европейския съюз, може да се повери да изведе страната от Европа. 53-годишната Лийдсъм е водещата поддръжничка на Брекзит сред кандидатите да наследят премиера Дейвид Камерън като лидер на управляващата Консервативна партия. Според букмейкърите подкрепата на вътрешния министър Тереза Мей за оставане на Великобритания в Европейския съюз може да се окаже аргумент срещу избирането й начело на консерваторите.



Министърът на финансите на ФРГ



Волфганг Шойбле подложи на критика своя колега - министъра на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер, за изказванията му за НАТО и действията, предприети след референдума за Брекзит, предаде БГНЕС. Обвинението по адрес на НАТО за "дрънкане на оръжие" бе не само риторична грешка, казва Шойбле в интервю за "Велт ам зонтаг". Така Щайнмайер бе характеризирал засилването на присъствието на Северноатлантическия алианс в Източна Европа и бе призовал за активизиране на диалога с Русия. Шойбле изразява и недоволството си от срещата в Берлин на 25 юни на министрите на външните работи на шестте държави - основателки на ЕС. Финансовият министър смята, че срещата само е предизвикала раздразнение у останалите членки на Евросъюза. "Точно след нея се случи онова, от което мнозина се опасяваха. Сред страните, които не влизат в тази група, настъпи объркване, те се почувстваха като изключени, отбелязва Шойбле. Ние трябва да премахнем всичко, което увеличава пропастта между старите и новите членки на ЕС", подчертава той.
658
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД