:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Поругаване на наш паметник в Македония нагнети отношенията

Снимка: "Фейсбук"
Журналистът Миленко Неделковски строши паметната плоча дни след като беше поставена.
Поругаването на български военен паметник в Македония от местен журналист нагнети отношенията между двете страни през уикенда. Премиерът Бойко Борисов заплаши Македония "с неприятни последици" и намекна, че няма да я подкрепим за членство в ЕС. Външното министерство на съседката ни обаче отказа да се извини и съобщи, че паметникът на Каймакчалан е незаконен. Дни след поставянето на паметната плоча македонският журналист Миленко Неделковски публикува снимки в профила си във "Фейсбук" как я троши с огромен чук.

Последва лавина от гневни коментари от български политици. Борисов е предупредил македонския премиер, че ако Скопие не вземе мерки срещу чупенето на български паметници, ще имат неприятни срещи и когато най-много имат нужда от помощ, няма да я получат. "Изпратихме пожарни, храна, вода, без никой да ни иска помощ. Гласувахме 300 хил. лв. помощ за Македония, това ли заслужаваме сега - да излезе този да троши паметниците. Това подпомага ли интеграцията на Македония в ЕС? Ние утре трябва да гласуваме за тях. При това настроение в България и правилната реакция от всички българи по въпроса, как ще стане?", коментира във Виена Борисов през уикенда. По думите на премиера властите в Македония обещали да вземат мерки, но извинение така и не последва. "Според информациите на Министерството на външните работи на Македония плочата е незаконно поставена. Очакваме от нашите приятели от България да почитат международно признатите процедури за поставяне на паметни плочи. Очакваме институциите да обезсърчат всички, които поставят нелегално паметни плочи на територията на друга държава и които впоследствие могат да бъдат акт на насилие или да предизвикват негативни чувства у гражданите", се казва в официално съобщение на сайта на македонското външно министерство, предаде БНР.

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров обяви вчера пред БНР, че паметникът ще бъде възстановен с пари от дарителска кампания. НИМ е реставрирал досега над 10 паметници в Македония и още 20 у нас и в Сърбия.
37
3767
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
37
 Видими 
25 Септември 2016 18:24
Тоя пък какво се пени ? Както му каже Меркел, така ще гласува.
25 Септември 2016 19:31
Нали сме една кръв - избиваме едни и същи комплекси: Да се видим отстрани колко струваме в лицето на този мутирал вардарски българин.
25 Септември 2016 19:38
*
25 Септември 2016 19:49
Въпрос към по-запознатите - според Уикипедия и Гоогле Мапс, Каймакчалан е на границата между Македония и Гърция. Ако точката на картата е вярна, това е точно на граничната линия, т.е. в ничия земя. Чий го врякат тогава бракята македонци? Потърсих в нета - според различни споразумения граничната линия е широка от 20 см до 1 м. Къде точно се намира този паметник, и имат ли право македонците да вдигат шум?
25 Септември 2016 20:28
нагнети отношенията

нагнети отношенията до изпадане в амок
25 Септември 2016 20:35
Па шта си ти?"На български означава "Какъв си ти?". Вазов написва това стихотворение след като сръбският престолонаследник Александър І удря плесница на едно момиченце в Македония, което на наглия му въпрос отговаря, че е българче.

"Па шта си ти?" - такъв въпрос задава
във твоя дом безочлив чужденец.
"Па шта си ти?" - с такваз псувня смущава
душата ти некакен пришълец;

"Па шта си ти?" - туй питане навред -
при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга
о, бъларино, сърбин ти полага
и чака с начумерен лик ответ.

Но ти пази се, прав ответ не давай.
Кажи се португалец кюрд, сириец,
лапонец, негър, циганин, индиец -
но българин се само не признавай.

Че тоз грях смъртен прошка там не знай:
влече позор, побой затвор, изгнанье -
невидени при прежните тирани.
Скрий, че си българин в най-българския край;

че си потомък Самуилов, на Атонский
Паисий внук; скрий на коя си майка син,
на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин,
и езерата и горите македонски!

Не споменувай Лозеград,
Люлебургас, ни Булаир ужасни:
ти би разбудил подозрения опасни,
че на героите техни може да си брат.

Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,
дъбрава, езеро, река, рид, планина
ще викат с глас през всички времена:
"Тук българи са, българи от памтивека!"

Април, 1913 г.

* "Па шта си ти?". На български означава "Какъв си ти?". Вазов написва това стихотворение след като сръбският престолонаследник Александър І удря плесница на едно момиченце в Македония, което на наглия му въпрос отговаря, че е българче.
През 1934 г. в Марсилия крал Александър І е ликвидиран от Владо Черноземски.
25 Септември 2016 22:18
Погледнете го само на какво прилича, вижте му мутрата на тоя нечовешки изрод и как замахва с чука. Поврага.
25 Септември 2016 23:13
Напоследък Б-я демонстрира твърде голяма чувствителност. То не бяха реплики на някакъв самозабравил се, невъзпитан и полуграмотен журналист (избран впоследствие за зам.-председател на Думата, което само подсказва за нивото на савецкия парламентаризъм), то не бяха някакви откровени кретени, тоже представящи се за журналисти, които трошат паметници, ама не само трошат, ами и публикуват видеоклипове с геройствата си.

Те всъщност са търсели внимание към собствените нищожни персони. Е, ние им го осигурихме.
26 Септември 2016 01:01
Остави го ти сАвецкия парламентаризъм, ами пали Ферарито и се гответе с нея за арабско-анадолска интеграция... И пари може да ти платят, а може и по любоф... Може и г-жа Гинка да вземете. И тя е мераклийка за интеграция...
А мъртвите от Каймакчалан сигурно се въртят в гробовете си... Какви "идеали" има след 100 години... Разпад и ново мюсюлманско нашествие... По покана... Платено... Гнус!
26 Септември 2016 01:39
Този бек е някакво македонско Йети. Ако имаме нещо като Тайни служби тази беловласа маймуна трябва да си плати за 15-те минути слава с едно ефектно самоубийство.
26 Септември 2016 08:06
Македонците нека бъдат спокойни. Боко е страхлив, няма нищо да предприеме, за да ги респектира. Впрочем и преди него нашите поУтици люпеха семки при скопските провокации......
26 Септември 2016 09:37
Българин съм , но защо ме гризе нещо отвътре , че паметникът наистина е незаконен. Дали всяка държава може да си турга паметници в която си друга държава пожелае?
И Бочко да не се пъне с тези заплахи. Бокова заплаши , сега макетата. Това е признак на безпомощност и липса на доводи с които да оправдаеш постъпка
26 Септември 2016 10:58
Поставянето на "частни" паметници дава напълно излишни поводи и налива вода в мелницата на зомбираните следовници на Мегало Александър от повардарието. Като не знаят кое как се прави, нашенските "херои" да се допитат до хора, дето разбират и знаят кое и как. Могат да поставят плочи в памет на родствениците си и никой нищо не може да им каже. А загинали за свободата родственици в географската единица Македония ние, българите, имаме безброй. Ако не е някоя коварно организирана провокация, то нашенците са избрали много глупав начин да се самоизтъкват с "частния" си паметник.
Прочее, редно е Българската Държава да организира поставянето на достойни паметници, навсякъде, където има загинали за свобода, род и Родина българи. А на отцепродавците от областта между България и Албания некой требва да им набие у главите, че генералитета на Българската войска през онази епоха преобладаващо е с македонски произход. А тия генерали и офицери от тогавашната Българската армия много добре са знаяли от какъв род и произход са и за какво се пролива българска кръв по македонските баири в цели три войни.


26 Септември 2016 11:48
Балкански магазински случки:

Случка от Солун:
Магазин за авточасти. Няколко души в магазина. Зад тезгяха баща и син, гърци. Опашката привършва, в магазина остава последния купувач на нещо си. Пита на английски дали го имат. Възрастния зад тезгяха се оглежда да не би да има и други хора в магазина все пак, и като се убеждава, че няма, казва на български с гръцки акцент: братле, дай да си говорим на български...

Случка от Халкидики:
Свършила е лентата на фотоапарата. В самотен хотел, на метри от самотен егейски плаж, хотела пълен изключително с пълцикащи се в басейна немци, немкини и немчета, има малко магазинче, кинкалерия отвсякъде. Купувача пита на английски дали имат ленти. Продавачката, жена след преходната възраст, кима утвърдително и пита между другото - вие откъде сте? От България. Ааа, Вулгария? Моя баща говореше български, а дядо ми и говореше, и можеше даже да пише на български...

И ся кво - да почнем пак да се избиваме ли?
26 Септември 2016 12:04
Подарете им още няколко танка и ги нападайте. Ще е честна битка.
26 Септември 2016 12:06

Преди три дни се качих с приятели на Каймак-Чалан и мога от първа ръка да уведомя за следното:

1. Границата между Гърция и РМ минава на самия връх и го дели на две.
Билото преди върха откъм юг, на което са били разположени нашите позиции е изцяло в Гърция. В РМ е една малка част от височината, тъй като на север склонът се спуска рязко надолу, в ниското към Завоя на Черна и Битоля.
Добре поддържаните сръбски параклис и сръбската костница (в която сигурно почиват кости и на наши войници), изградени през 20-те години на миналия век, са буквално на границата.
Виждат се останки от окопи, укрепления, картечни гнезда, още се намират шрапнели, гилзи и прочие тъжни артефакти на войната...

2. На върха следи от прословутата плоча нямаше - всичко вече беше унищожено изцяло.
Поради това не мога да кажа дали плочата е била на мъкидонска или на гръцка територия. Според достоверна информация обаче, потвърдена от две места, вкл. от македонските работници, които довършваха освежителния ремонт на сръбския параклис, плочата е била вече счупена към 20.09., когато нашата официална военна делегация се качва на върха и там се отслужва заупокойната молитва. Хлябът със свещите от помена и венците си стояха горе. Венците, поради липса на друго подходящо място и по ирония на съдбата, бяха подпрени на стара гранична пирамида от времето на СФРЮ.
Т.е., когато юнак Миленко се качва с чука горе, плочата вече е била счупена и той само доразбива парчетата на още по-малки такива, които някъде са били изхвърлени. Целият пърформанс с чука е посредствена клоунада за личен пи-ар на субектот.

3. Над входа на сръбския параклис - сам по себе си красив, стилен и по войнишки пестелив, има надпис за духа на сръбските войни, паднали там и "останали на вечна стража на прага на отечеството", т.е. очевидно маркиращ Каймак-Чалан като праг на отечеството Сърбия / Кралство Югославия, което е съвсем обяснимо за времето, когато параклисът е бил построен.

Въпроси и констатации, породени от фактите по т. 1 - 3:
- Добре е някой от анонимните архитекти на плочата да потвърди на чия територия, все пак, е била поставена плочата - на гръцка или на македонска.
- И в двата случая плочата очевидно е поставена незаконно.
- Ако плочата е била на македонска територия, Миленкото очевидно е извършил някаква форма на самоуправство и по принцип е редно да бъде привикан от тяхната полиция и да бъде поне предупреден за това-онова. Някакси не си представям обаче, как това може да се случи, еле пък срещу пишман-журналист, който ще се изкара мъченик на македонизма, репресиран от собствената си слугуваща на бугарските фашистички окупатори държава.
- Очевидно македонската патриотична общественост няма проблем със сръбския надпис за "прага на отечеството" или се идентифицират безпроблемно със същото това отечество (Кралство Югославия с "южносръбската" Вардарска Бановина в него) и официалните сръбски тържества под същия надпис, докато скромната и неконфликтна българска плоча дотам е стряскала съня на миленковците, че обявиха 1916-та за рождена година на "фашистичката оска". Това обаче не променя юридическата квалификация на събитията, а има само символна стойност.
- Ако плочата е била на гръцка територия, това не би я направило по-законна, но дава още по-интересна квалификация на Миленковите действия, тъй като ги поставя на територията на друга държава. Впрочем, далеч по-логично е подобна плоча да бъде именно на гръцка територия, защото там са били нашите позиции. Редно е да се говори на държавно равнище с Гърция, предвид че събитията от 1916-та са отпреди включването й в ПСВ, може да бъдат благосклонни.
- Време е българската държава да престане да се фиксира върху отделни глупашки актове, при които собствената ни позиция не е докрай изрядна от гледна точка на правото, а да представи на македонската държава съвсем официално и по съответния международен ред конкретни искания за действия по възстановяването на унищожени или занемарени войнишки паметници (примерно - знае се кое обрасло днес дере край Дойран е имало наши гробища) и законосъобразното поставяне на нови такива. Ако / когато ни откажат - тогава имаме основание да плашим с каквото си искаме. Иначе леко издишаме, независимо от очевидната морална несъстоятелност на отсрещната позиция.

Във всички случаи простотията човешка и в частност - мъкидонска, е едно, а законността на действията - друго.
Историята е грозна и, за съжаление, някакси типична и досадно предсказуема, вкл. относно последвалите реакции.

А самият Каймак-Чалан е впечатляващо място...
Наистина е Господар на върховете - над 2 500 м надморска височина, изключителна красива и сурова природа с поглед отвъд Олимп на юг...
Но и абсурдно място да водиш война и да умираш, независимо от каузата - и във военно-стратегически, и в метафизически смисъл...

Вечна памет на всички, останали завинаги там - и българи, и сърби!
26 Септември 2016 12:13
За да е честна битката с македонеещите се говеда, трябва да изпратим няколко сакати слабоумника.
26 Септември 2016 12:16
Срамувам се от "македонците". Падението им е безспирно.
26 Септември 2016 12:23
Поради това не мога да кажа дали плочата е била на мъкидонска или на гръцка територия.

Плочата е била на 30 см. откъм македонска страна - в граничната полоса - зад пирамидата на СФРЮ.
По думите на вицеадмирал Манушев - на мястото са заварили Миленко и другите "работници". И лично той - Миленко - сигурно се е уплашил от многото генерали и военни, и излъгал, че не знаят кой е счупил плочата*
А "плочата" е била един малък паметен знак...
26 Септември 2016 12:32
Как пък не се намериха 2-3 сериозни момчета да идат на почивка на Охрид...и да посетят по тъмна доба това прасе античко...
26 Септември 2016 12:48
Forza NATO 26 Септември 2016 12:06

Много добра работа. Макар че смятам цялата тая история за ненужна в тези сегашни времена - поздравления . Да се учи пияния Божо и дипломатчетата ни от външно.
26 Септември 2016 12:49
Плочата е била на 30 см. откъм македонска страна - в граничната полоса - зад пирамидата на СФРЮ.

Санки да я бяха турили от гръцка...
Не че разположението щеше да я спаси, но поне щеше да постави миленковците в доста по-интересна юридически ситуация, а и да лиши Министерството за надворешни работи от довода за незаконността от македонска правна гледна точка.
Ентусиазирани недомислици - впрочем, почти като самата Леринска настъпателна операция, която приключва с окопаването на Каймак-Чалан...

За сравнение - честването на военните по инициатива на "поручика" Узунов, което се осъществи с официално гръцко разрешение и съдействие.
26 Септември 2016 13:13

ПАМЕТНАТА ПЛОЧА Е ДА ПОМНЯТ ПОКОЛЕНИЯТА ЗА ТЕЗИ ТЕЖКИ СЪБИТИЯ ,НО В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА.
НЯМА КАК МАКЕДОНЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ БЪЛГАРИЯ КАТО СВОЯ ВТОРА РОДИНА СЛЕД КАТО СЪРБИЯ Е ВЪВЕЛА НОВА ИСТОРИЯ ,КОЯТО Е ИЗГОДНА ЗА АСИМИЛИРАНЕТО НА ТОЗИ НАРОД И СЕ ИЗУЧАВА В УЧЕБНИЦИТЕ НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ И ГИ ВЪЗПИТАВАТ В АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА.
БЪЛГАРИЯ ИЗЛИШНО СЕ СТРЕМИ ДА ИМ ПОКАЖЕ ИСТИНАТА,НО ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ.БЪЛГАРИЯ НАПРАЗНО ПОЛАГА УСИЛИЯ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ КАТО
БЪЛГАРИ,НО ТЕ СА УБЕДЕНИ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ОКУПАТОР И ЧЕ Е ЧАСТ ОТ МАКЕДОНИЯ.
ПАРТИЯ ВМРО Е ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО НАСАЖДА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВРАЖДИ МЕЖДУ ДВАТА НАРОДА И НЕ ВОДИ ДО ОБЕДИНЕНИЕ. ИСТОРИЧЕСКИ ГРЕШКИ НА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ ДОВЕДОХА ДО ПРИЗНАВАНЕ И РАЗДЕЛЕНИЕ НА ТЕЗИ ДВА БРАТСКИ НАРОДА И СПЕЧЕЛИ СЪРБИЯ.ЩЕ СПЕЧЕЛИ И ГЪРЦИЯ,ВЪПРЕКИ,ЧЕ ГИ МРАЗЯТ.БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ДА ТЪРСЯТ ДРУГИ МЕТОДИ И СРЕДСТВА ЗА ОСЪЗНАВАНЕ НА МАКЕДОНСКИЯТ НАРОД КАТО БЪЛГАРСКА НАЦИЯ,КОЯТО Е ТЪПКАНА И ПОРОБЕНА ОТ СЪРБИЯ.
26 Септември 2016 13:25
Когато ходя на гроба на майка си в Централните софийски гробища минавам между сръбското и румънско военно гробище. Те са винаги добре поддържани и никога никой не се е опитвал да излива "патриотизма си" върху тях.
Когато Западните покрайнин бяха в България (40-45г) в Цариброд имаше българско военно гробище. Чух че когато Югославия се върнала гробището било ликвидирано и на мястото му направили парк. Не знам, не съм ходил там.
26 Септември 2016 14:34
Damage_case 26 Септември 2016 01:39
Този бек е някакво македонско Йети. Ако имаме нещо като Тайни служби тази беловласа маймуна трябва да си плати за 15-те минути слава с едно ефектно самоубийство
.

Нямаме. Разбутаха ги, съсипаха де що имаше обучени структури. Те, разбира се, работят частно сега. А получовеци като тоя лопат с чукове по паметниците. Досега да е вързан на някое дърво да се полюшва на вятъра.
26 Септември 2016 14:57
Голям кеф. Сега ще му друсна една водка. Не защото водката е руски продукт, а защото алкохола си го бива - няма никви примеси освен дървесен спирт. А в другите има и есенцийци в добавка.
Честно - чакам оня да отговори. На жегването. Това пък е по Deqerven.
26 Септември 2016 15:13
пенсионерка 26 Септември 2016 13:13

Не е поради изкривена история, а поради простотията на българските войници. По време на войните, българските войници са се държали изключително лошо с местното население в Македония.
26 Септември 2016 15:32
И макетата си имат своя Асен Генов!
26 Септември 2016 15:55
dissidentbg

Не е поради изкривена история, а поради простотията на българските войници. По време на войните, българските войници са се държали изключително лошо с местното население в Македония.

Понеже неведнъж си излагал тук тази или сходна теза по същия начин - напълно едностранчиво и крайно, налага се да задам следните въпроси:

Кои войни?
Кое местно население и къде точно?
Кои войници точно?
Колко от състава на българската армия е бил родом от същата Македония?
Какъв по националност, примерно, е бил убитият от местните комунисти български постови, охранявал полицейския участък на Прилеп на 11.10.1941 г., нападението над който се води за начало на въстанието на македонскиот народ? Бил ли е от приятелско семейство на убилия го местен комунист?
Щеше ли историята да (не) бъде изкривена, ако българските войници не се бяха държали "изключително лошо" с местното население?
По-неизключително лошо ли се е държала, примерно, българската жандармерия с представителите на предполагаемата комунистическа съпротива в рамките на "стара" България?
Щеше ли простотията на българските войници да е толкова историообразуваща, ако вътре сред македонските комунисти беше запазило връх крилото на Методи Шаторов, а Тито не беше пратил инструкторите си и верните им съратници като Колишевски и прочие лоялни на ЮКП синове със задачата да провокират всячески насилие и контранасилие?

Мога да продължа, но знам, че няма смисъл.

Присъща черта на подобни "просветителски" твърдения към "неуката" публика е генерализирането им до ранга на безспорна и еднозначна истина от вселенски характер.
Каквато обаче не са.
26 Септември 2016 15:56
По време на войните, българските войници са се държали изключително лошо с местното население в Македония.


Държали са се изключително лошо с местното гръцко население и с местното сръбско население през Втората световна война. При това с доста основателна причина. Каква е причината ли - ами питай потомците на бежанците от Македония, които сме разселени из цяла България. Някой може и да ти разкаже на какво са били подложени от сърби и гърци.
С основната част от населението - българите, чиито потомци са идиоти като въпросния "журналист" няма данни да са се държали лошо.
26 Септември 2016 16:20
Forza NATO 26 Септември 2016 15:55

По време на първата балканска война българските войници са се държали много коректно. Воювали са с ентусиазъм и геройство.
По време на Междусъюзническата война са правили много золуми. Цели селища, населени с гърци са били избити.
Същото е по време на Първата световна война. Населението на Серес и Враня е избито 3/4. Втората световна нещата са подобни.
Има книги написани по въпроса, но ето статии от онова време:

http://query.nytimes.com/mem/archive-free/pdf?res=9E0CE4D91031E03ABC4152DFB7678383609EDE
http://query.nytimes.com/mem/archive-free/pdf?res=9A05E5DC113BEE3ABC4851DFB6678383609EDE

Има още много подобни статии.
26 Септември 2016 16:55
Има още много подобни статии.

Не се съмнявам - и статии, и книги има всякакви. От всички страни и с всякакви твърдения и цифри.
Нима и днес не е същото, при все развитието на техниката...

Подобни статии и дописки изобилстват през октомври-ноември 1918 и през 1919, т.е. когато вече сме изгубили войната, Ньой предстои и е било важно да се аргументира пред световната общественост защо заслужаваме да бъдем наказани възможно най-строго.
И особено в американската преса, когато президентът Уилсън е прокламирал "Четиринадесетте си точки" относно принципите на самоопределение на народите.

Доста удобно е да се цитира единствено пропагандата на едната страна и да се обявява за истина.
По време на Междусъюзническата война са правили много золуми. Цели селища, населени с гърци са били избити.

Би ли посочил кои са тези селища?
Но, ако може, да е нещо различно от Доксато, чиято история в различните си версии е подробно описана в Карнегиевата анкета.
Същото е по време на Първата световна война. Населението на Серес и Враня е избито 3/4.

Посочената от теб самия статия за Серес - без да се коментира доколко е вярна, твърди съвсем друго.
Втората световна нещата са подобни.

Нека ти подскажа - дай нещо за Драмското въстание.

И все пак, да се върнем на конкретните въпроси и изкривяването на историята - нещо за Р. Македония няма ли из архивите на НЙТ?
Нито Серес, нито Враня са във Вардарска Македония - да напомня.

Истината не е нито черна, нито бяла.
Недоумявам каква е тази наслада от злоупотребата с черния цвят.
26 Септември 2016 17:23
И все пак, да се върнем на конкретните въпроси и изкривяването на историята - нещо за Р. Македония няма ли из архивите на НЙТ?

Има - как Крали Марко освободил три синджира роби, и как бил крило за сюрмаси... Що се бъщиш? Хора, на които "Под игото" служи за учебник по история, не подлежат на еволюция
26 Септември 2016 17:35
на които "Под игото" служи за учебник по история,


Тцъ! Като учебник за манталитета на българина. Приложим е и за този форум
26 Септември 2016 17:53
Хора, на които "Под игото" служи за учебник по история, не подлежат на еволюция

Ти, че не си българин е ясно, ама човек ли си?!

Или както е рекла Айшето: а дано, ама надали.
26 Септември 2016 17:54
Не защото водката е руски продукт, а защото алкохола си го бива - няма никви примеси освен дървесен спирт. А в другите има и есенцийци в добавка.
dimdum@ Недей да я пиеш тази водка. Не защото е руски продукт, а защото е с дървесен спирт. Дървесният спирт е опасен за здравето и живота дори.
26 Септември 2016 19:20
Ти, че не си българин е ясно, ама човек ли си?!

Оппааа... прибавям и тая характерна черта от образа мил - вече съм и нечовек
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД