:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 497
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фалиралият Детройт се възражда с ново строителство

Инвеститори трансформират изоставените стари сгради в жилища и офиси
СНИМКА: www.crainsdetroit.com
Инвеститорите имат интерес към редица стари сгради в центъра на Детройт, които стоят изоставени от години, като целта е да бъдат трансформирани в нови жилища и офис сгради.
Фалиралият преди няколко години американски град Детройт, където се намира централата на един от автомобилните гиганти на САЩ - "Дженъръл моторс", започва да се възражда благодарение на нови мащабни строителни проекти, съобщи телевизия Си Ен Би Си. В центъра никнат все повече места, подходящи за младите работници и служители. Все още обаче в други квартали на града има безброй проблемни имоти, собственост на банки, отдавна изоставени и рушащи се.

Хората от т. нар. поколение Y (на родените в периода между 80-те години на миналия век и 2000 г.) са буквално влюбени в градския център, който в момента търпи мащабна реконструкция. Зад най-големия строителен проект в града, реализиран през последните 50 години, стои бизнесменът Дан Гилбърт, основател на компанията Quicken Loans. Подготовката на друг проект, с името Brush Park, вече стартира, като реалните строителни дейности ще започнат в края на есента. Идеята е редица стари сгради в центъра, които стоят изоставени от години, да бъдат трансформирани в жилищни и офиси. Предвижда се и строителството на чисто нов жилищен проект в центъра на Детройт - The Ashton, със 78 апартамента и 5 мезонета. Строителството се предвижда да започне през следващата година, като тези нови проекти се очаква да подкрепят ръста на цените на имотите в целия град. Редица компании вече са започнали строителството на нов футболен стадион и на няколко бизнес центъра на стойност над няколко милиарда долара.

Една от основните бариери пред купувачите на имоти в Детройт са оценките на жилищата. Средната цена в момента е само 24 000 долара, според данните на RealComp. В момента има много имоти, които са в процедура по възбрана, а други са изоставени, което занижава чувствително оценките. Така купувачите, които ползват ипотека, не могат да получат достатъчно пари, за да ремонтират имотите. По този начин пропадат повечето сделки с недвижима собственост и омагьосаният кръг се затваря, казват експерти в бранша.

СТРАТЕГИЯ

Няколко неправителствени организации се занимават с проблемните имоти и се опитват да направят собствеността по-достъпна за местните хора. Пет банки с помощта и на частно финансиране са подготвили нова специална програма за финансиране на купувачи с първоначална вноска от 3.5% от стойността на жилището и фиксирана лихва. Досега по тази програма са получени над 1000 запитвания, а 10 кредита вече са отпуснати. Одобрени са и още 23 заема. Друга подобна програма пък подпомага собственици на жилища, които да ремонтират имотите си. Заемите се отпускат за 10 години и са безлихвени. По тази програма има вече над 4000 запитвания и 1500 подадени заявления.
2
1628
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
02 Октомври 2016 19:09
Да пращат мигрантите от Бл Изток и Сев Африка щом строят жилища (1/4 от населението напусна), защото след влизането в банкрут и сагата със светофарите преди две години все още приличаше на Ghost Town..........
03 Октомври 2016 11:15
Ако може колегите от Америка да изяснят как във фалирал и западащ град с население под 500 000 се намират едни от най-скъпите отбори в съответните видове спорт: Лайънс, Ред Уингс, Пистънс...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД