:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 585
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ирина Бокова била заплашена заради резолюция на ЮНЕСКО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова получила заплаха за живота си, защото не е съгласна със спорната резолюция, заради която Израел прекрати сътрудничеството си с организацията.
Генералният директор на Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) Ирина Бокова е получила заплахи за живота си, тъй като не е съгласна със спорната резолюция за светите места в Ерусалим. Това твърди постоянният представител на Израел в ЮНЕСКО Кармел Шама-Коен, цитиран от в. "Таймс ъф Израел". Той настоява за засилване на охраната на Бокова, която се дистанцира от внесения от арабски държави документ. В края на миналата седмица Израел обяви, че одобреният от Програмната комисия на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО документ отрича връзката на юдаизма с най-свещените за евреите места и властта Тел Авив замрази членството си в организацията.

"Арабските държави се държат като хулигани срещу останалата част на света и ръководството на ЮНЕСКО. Генералният директор Ирина Бокова получи заплахи за живота си и охраната й трябва да бъде засилена", заяви Кармел Шама-Коен. Той подчерта, че заплахите срещу нея са започнали, след като тя е разкритикувала резолюцията.



РЕШЕНИЕ

ЮНЕСКО официално прие вчера спорната резолюция за Храмовия хълм в Ерусалим, след като в края на миналата седмица документът беше одобрен от Програмната комисия на Изпълнителния съвет на организацията, предадоха агенциите, като цитираха говорител на ЮНЕСКО. Освен палестинците, вносители на резолюцията са Египет, Алжир, Мароко, Ливан, Оман, Катар и Судан.

3
1361
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
18 Октомври 2016 19:40
Ислямът си е една мирна религия...
19 Октомври 2016 04:48
"...властта Тел Авив..."
Може на някои беля-журналисти да им се струва политкоректно да пишат "властите в Тел Авив", ама е абсолютно невярно, да не кажа неграмотно. Властите на Израел са в Йерусалим, който град не е признат от мнозинството страни-членки на ООН за столица на еврейската държава. Има по-интелигентни начини, които редакторката на международния отдел добре знае от добрите си учители
19 Октомври 2016 23:11
Мдааа.... И тя страдалец, милата....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД