:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 408
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Столицата купува 20 електрически автобуса

В средата на годината София възнамерява да обяви обществена поръчка за доставка на 20 електробуса и 20 автобуса с хибридно задвижване, съобщи изпълнителният директор на общинското предприятие "Столичен автотранспорт" Слав Монов.

След 15 януари започват тестовете на втория автобус в София, който работи с ток. Той ще циркулира по маршрута на автобусна линия 84 от Спортната палата до летището и обратно. Машината е предоставена безвъзмездно на Столичната община до май, когато се очаква да приключи тестовият й период и да бъде върнат обратно на фирмата производител. "Електрическият автобус е последен модел. Снабден е с всички екстри - климатизиран е, има и отопление и охлаждане", обясни Монов. Освен това машината е с нисък под с противоплъзгащо покритие и с рампи за хората в неравностойно положение. Очакванията са да минава по около 250 км на всяко зареждане, което пък става за 4-5 часа. За кратко електрически автобус се движеше по маршрута на тролей №11. Той обаче беше с ултракондензатор, а не акумулаторни батерии като на този, който ще се движи по линия 84. Разликата е в честотата и времетраенето на зареждането им.

ОБНОВЯВАНЕ

До края на януари Столичната община ще обяви и обществена поръчка за закупуване на нови 120 автобуса на природен газ. Покупката им е част от програмата за модернизация на градския транспорт до 2019 г. Тогава средната възраст на автобусите в София трябва да стане 6-7 години.
3
1321
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
03 Януари 2017 20:08
Точно така - само електрически обществен транспорт, по протежението на цялата Перловска река напречно ферми с ф.в. панели по двата бряга станции за безплатно зареждане на електроавтомобилите, всеки овтомобилособственик,който не представи в тримесечен срок надлежно заверен документ, че е горд собственик на покрит гараж, получава МОМЕНТАЛИЧЕСКИ 5-кратко ПО-ВИСОК данък върху колата!
Нема повече да дишам фините прахови частици, и другите гадости от трошките на разни цървули, дето налазиха Софията!
03 Януари 2017 21:14
А гумите дето вдигат прахта какво ще ги правите?
03 Януари 2017 21:46
При 100% реализация на моето предложение гумите стават пренебрежимо малка величина - наземният електрически транспорт ще е само РЕЛСОВ, трошките от двете страни и на най-тесните улички за броени месеци отиват за СКРАП! И при увеличените приходи от данък коли СОС-ът ще задели бюджет да мият улиците всеки ден! А ти, приятелю, ще получиш привилегията да подържиш струйника!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД