:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 141
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кадър на екоминистерството стана зам.-кмет на София

По-малко от месец след като зам.-кметът по екология на София Мария Бояджийска подаде оставка, кметът Йорданка Фандъкова посочи кой ще заеме поста й - бившият кадър на екоминистерството Йоана Христова. "16 години е работила в Министерството на околната среда и водите, като е започнала от възможно най-ниско ниво и е стигнала до директор на Дирекцията по фондовете от ЕС. Контролирала е физическото изпълнение на завода за отпадъци, на всички проекти на Столичната община по ОП "Околна среда". Това означава закупуването на автобусите, метровлаковете, трамваите, ВиК изграждането на канализация", аргументира избора си Фандъкова.

Сред приоритетите на Христова ще е подобряване качеството на въздуха в София. "Ще продължим модернизацията на градския транспорт с идеята той да стане по-привлекателен за гражданите. Така че надяваме се в един бъдещ, не толкова далечен момент повечето от гражданите да слязат от колите си, за да се качат на градския транспорт, тъй като автомобилите са сред основните емитери на фините прахови частици", заяви тя.

От 28 април м.г. Христова е управител и едноличен собственик на "Ай Ви Проджект Груп" ЕООД, сочи справка в търговския регистър. В обхвата на дейностите на фирмата попадат консултантски услуги, маркетинг, търговия с потребителски стоки, търговско представителство и посредничество, внос и износ, транспортни услуги, сделки с недвижими имоти и др.
1320
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД