:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Австрия изпрати 20 полицаи на сръбско-българската граница

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Австрийският министър на вътрешните работи Волфганг Соботка заяви, че според Виена затварянето на т. нар. Балкански маршрут на бежанците е от съществено значение за преодоляването на мигрантската криза в Европа.
Австрия изпрати 20 полицаи, които ще участват в наблюдението на сръбско-българската граница, обяви министърът на вътрешните работи на страната Волфганг Соботка, цитиран от информационните агенции. Това е договорено по време на среща със сръбския му колега Небойша Стефанович миналия месец в Белград. Затварянето на балканския маршрут продължава да бъде от централно значение за овладяване на бежанската ситуация, се казва в съобщението австрийското МВР. "Искаме да продължим да бъдем за балканските държави партньор, на който може да се има доверие, и ги подкрепяме в това да остане затворен Балканският маршрут", заяви Соботка. По сръбско-българската граница вече има и други чуждестранни полицейски сили. Чешки полицаи патрулират в района на Неготин, словашки служители на реда има край Зайчар и унгарски - край Пирот.

Междувременно ЕК съобщи, че международен екип от 690 офицери към Европейската гранична служба "Фронтекс" е готов да участва в операции по експулсирането на незаконните мигранти. Те ще бъдат изпращани в страни от ЕС, за да съдействат за връщането на мигрантите, без право на престой в родните им държави.

-----------

53-ма австрийски полицаи участват в момента в мисии в чужбина.



2
749
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
11 Януари 2017 07:10
що не ги пращат на българо-турската?
11 Януари 2017 23:22
„що не ги пращат на българо-турската?“
Защото страната ни вече е отписана като нормална страна в Европа и е определена за буферен лагер за прииждащите мигранти-мюсулмани.
Припомнете си:
- отказът на Б. Борисов към Вишеградската Четворка да ни помагат за охрана на южната ни граница;
- постановление 208, от лятото на 2016, подписано от същия Б.Борисов за приемане, настаняване и обгрижване на същите тези мигранти-мюмулмани.
Само това постановление, без да се връщаме към останалите му противодържавни деяния, би осигурило на Борисов и неговата група дълги години в затвора, ако ги постигне заслуженият Народен Съд.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД