:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Федерер: Не знам дали ще издържа

Тенис рекордьорът стартира с ударна победа и в Дубай
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Поставеният под №2 на турнира в Дубай Стан Вавринка (Швейц) връща топката към полето на Дамир Джумхур (БиХ) в мач от I кръг. Миналогодишният шампион изненадващо загуби от босненеца с 6:7 (4), 3:6 и оваканти титлата. За място на 1/4-финалите Джумхур ще спори с Марсел Гранойерс (Исп).
Роджър Федерер продължава да е единственият тенисист без поражение през 2017 г. Шампионът от Откритото първенство на Австралия разгроми Беноа Пер (Фр) с 6:1, 6:3 в I кръг на турнира в Дубай (ОАЕ, $2.43 млн.) и постигна осма поредна победа от началото на сезона. С предишните седем 35-годишният швейцарец триумфира в Мелбърн и извоюва рекордната 18-а титла от Големия шлем.

"Осмелявам се да мечтая, защо не? Но планирам нещата едно по едно - сподели Роджър. - Първото предизвикателство беше невероятно и все още се чувствам на гребена на вълната. Сега се надявам да се изправя пред проблема, че ще трябва да играя всеки ден - това означава, че ще печеля мачовете си."

Въпреки че победи в първия си двубой в Дубай обаче, Федерер имаше ден за почивка преди следващата среща, тъй като срещата му от II кръг е днес. Негов съперник ще бъде квалификантът Евгений Донской (Рус), който елиминира своя сънародник Михаил Южни с 6:4, 6:4.

"Честно казано, нямам представа какво ще е нивото ми и дали ще издържа. Не знам как ще реагира тялото ми на натоварването, което се получава при мачове всеки ден. Все пак, от 7-8 месеца не съм се подлагал на такъв игрови режим и затова съм решил да не си поставям високи цели и да не се пренавивам. Може би ще ми отнеме известно време, вероятно до април, за да се почувствам максимално добре. Вероятно тогава ще имам по-ясна представа къде се намирам", анализира Федерер.

Ако преодолее и Донской, на 1/4-финалите поставеният под №3 ветеран ще срещне или №7 Лука Пуй (Фр), или тръгналия от квалификациите Маркус Копил (Рум). Потенциален съперник на 1/2-финалите пък е световният №1 Анди Мъри (Вбр), но въпреки това букмейкърите сочат именно 7-кратния шампион Федерер като основен фаворит за титлата.

"Не се виждам като фаворит на турнира - реагира Маестрото от Базел. - Дори да имам страхотна статистика, всичко тук започва от нулата. Натрупах самочувствие в Австралия, но след това имах почивка, така че не се завръщам веднага обратно на корта. Паузата е твърде голяма за мен, за да се завърна и да играя веднага, както в Мелбърн. Различни са и условията, кортът е по-бърз."
806
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД