:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Северна Корея заплаши с ядрени тестове „по всяко време“

СНИМКА ЕПА/БГНЕС
Най-големият японски боен кораб - хеликоптероносачът "Изумо", ескортира вчера американски военен кораб, който ще зарежда с гориво групата щатски бойни кораби начело със самолетоносача "Карл Винсън". Те плават към Корейския полуостров.
Севернокорейските власти заплашиха, че ще осъществяват ядрени тестове "по всяко време и на всяко място", избрано от техния лидер, разпалвайки допълнително напрежението в региона. Говорител на външното министерство в Пхенян заяви, че страната е "напълно готова да отговори на всякакви действия, предприети от САЩ". Режимът ще продължи да укрепва своите способности за нанасяне на ядрен удар, освен ако Вашингтон не се откаже от враждебната си политика, посочват от ведомството. Говорителят на Пхенян заяви още, че ако страната му не разполагаше със своята "мощна ядрена сила", Вашингтон щеше да "извърши в Корея без задръжки същите бандитски действия като тези, които извърши и срещу други държави".

През последните 11 години Северна Корея е осъществила общо пет ядрени опита, като се смята, че работи по създаването на ракета, способна да нанесе удар по континенталната част на САЩ. В събота КНДР извърши нов тест на ракета, но той се провали.

САЩ дадоха да се разбере, че не изключват и военен удар по КНДР заради ядрената му програма. Тези дни обаче президентът на САЩ Доналд Тръмп смекчи риториката спрямо Пхенян. В тв интервю той каза, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун е "доста умен". Тръмп заяви, че няма идея дали Ким е разумен или не, но напомни, че севернокорейският лидер е бил изправен пред страхотното предизвикателство да поеме властта в страната на 27-годишна възраст след смъртта на баща си през 2011 г.



860
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД