:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Везенков: Сега не мисля за НБА

Сега са важни световните квалификации, твърди баскетболната звезда
Снимка: БФБ
Събрани в кръг, баскетболните национали слушат треньора Любомир Минчев в залата в Правец по време на първата тренировка на тима в пълен състав - след присъединяването на Везенков.
След драфта за НБА нищо не се е променило за Александър Везенков - на дневен ред е националният отбор, а след него той иска да има добри игри в "Барселона". Това обяви сам новата звезда на българския баскетбол след завръщането си от Орландо (САЩ), където бе за близо двуседмична физическа подготовка и проследи избора за нови играчи в Лигата. Там Везенков научи и че е избран във II кръг на драфта под №57 от отбора на "Бруклин Нетс", а сега вече втори ден тренира с националния тим в Правец за предстоящите предварителни квалификации за световното първенство през 2018 г.

"Не очаквах, че ще бъда избран от "Бруклин". Там има предимно млади играчи, искат да се върнат към добрите показатели и да играят плейофи. Мисля, че ще се вдигнат полека и няма да са там, където бяха последните 2 години. От клуба се свързаха с мен след драфта и казаха, че са много доволни. Другото лято пак ще се свържат - за подготовката, но ще ме наблюдават през сезона, ще видим как ще са нещата - каза 22-годишното крило. - Нищо не се е променило след драфта - трябва да се работи още повече, сега трябва да се докажа в "Барселона". Но най-важното в момента е националният отбор. След това "Барселона", а за "Бруклин" ще видим."

Везенков посочи, че се надява все пак някой ден да стане вторият български баскетболист в НБА след настоящия президент на федерацията Георги Глушков. И даде пример, че аржентинският гард на "Сан Антонио" Ману Джинобили също е бил избран под №57 от драфта, а вече има 5 титли.

"Надявам се не да стигна него, а да се докосна до това и оттам вече ще видим", допълни той.

Що се отнася до мачовете през август срещу отборите на Беларус и Португалия, Везенков твърди, че националният отбор има сили да се класира за същинските квалификации, т.е. да завърши на едно от първите две места в групата.

"Сега мисля само за квалификациите. Готов съм да помогна с каквото мога. В отбора има много класни и опитни играчи, които трябва да ни поведат нас, младите, защото и аз се слагам в групата на младите, и да се класираме. Всичко останало ще е провал. Ние сме един добър колектив и всички трябва да се борим заедно. Ще се опитаме да направим така, че да победи България, защото това е най-важното - каза Везенков. - Ще играем срещу два много силни отбора и ще ни е много трудно, но няма друг път. Трябва да тренираме много здраво, да има строга дисциплина и да победим".
760
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД