:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тихомир Иванов дебютира с 4-то място в Диамантената лига

Мирела Демирева така и не може да покрие норматива за световното по лека атлетика
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Тихомир Иванов преминава с аванс над летвата при последния си успешен опит на турнира от Диамантената лига в Париж - на 228 см.
Изгряващата българска звезда в скока на височина Тихомир Иванов дебютира с 4-то място в Диамантената лига по лека атлетика. На турнира от най-комерсиалната верига в Париж (Фр) миналата вечер 22-годишният плевенчанин преодоля 228 см от първи опит, след което направи три фаула на 232 - летва с 2 см над личния му рекорд.

За Иванов това е трето поредно престижно класиране след първото място във Вааса (Фин) по време на европейското отборно първенство в I лига, когато той за първи път в кариерата си преодоля 230 см, и сребърния медал на турнира "Златен шпайк" в Острава (Чех) със същото постижение.

"Чувствам се добре. Това беше първата ми Диамантена лига. Основното е, че пак бях близо до 230 см. От три състезания два пъти скочих 230, сега - 228, щастлив съм. Прибирам се вкъщи и ще потренираме с треньора ми. След това ще скачам в Рабат на Диамантена лига и после вече - тренировки за световното първенство", сподели Тихомир.

Победител в сектора в Париж стана лидерът в световната ранглиста за сезона Мутаз Еса Баршим (Кат) с 235 см, а призовата тройка допълниха Богдан Бондаренко (Укр) с 232 см и Маджед Алдин Газал (Сир) със същия резултат, но от втори опит.

Същевременно най-елитната българска състезателка в скока на височина при жените - Мирела Демирева, продължава да няма покрит норматив за световното първенство в Лондон през август. Спортист №1 на България за 2016 г. направи нов неуспешен опит в събота, когато на турнира "Самарско знаме" в Стара Загора подобри върховия си резултат за сезона на 190 см, но той все още е с 4 см по-слаб от стандарта на международната федерация (IAAF) за участие в британската столица.

"Това ми е най-доброто състезание за сезона. Вече може да се каже, че влизам в час - отбеляза Демирева пред Sportal.bg. - Истината е, че ми трябва време. Разбира се, разочарована съм, че не можах да скоча 194, защото аз си мисля за скокове над 2 метра. За мен 180-190 нямат значение, аз ще скачам над 2 метра. Хем няма време, хем всъщност има време. Малко сме назад с графика, липсват ми скокови тренировки, липсват ми състезания. Смятам, че 194 е във възможностите ми тази година, смятам, че дори 2 метра е във възможностите ми. Не се притеснявам от ниски височини, не се срамувам, за мен е важно как ще съм в края на сезона. Смятам, че ще се справя."
754
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД