:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов разконспирира заговор за Бузлуджа и отряза БСП

В очите на Бойко Борисов сагата с паметника на Бузлуджа се оказа "капан на БСП" и в крайна сметка мераците на партията да получи обекта бяха отрязани. На заседанието на кабинета вчера с 12 срещу 7 гласа министрите оставиха "чинията" на държавата.

От стенограмата на заседанието на МС става ясно, че премиерът хем гласува в полза на БСП, хем преди това дава да се разбере какви "подривни действия" извършва партията срещу единството на правителството. Според Борисов ясно е, че ГЕРБ ще са съгласни да дадат паметника, националистите - не, и идеята била да ги скарат. След като припомня, че паметникът е предоставен на БСП през 2011 г. по стария ред на закона за държавната собственост, но партията практически не го е ползвала, а го иска сега, когато законът вече не позволява да се дава собственост на партии, Борисов заключава: "Ако държавата тръгне да укрепва паметника на Бузлуджа, всички ще кажат: "Добре, за какво го правите? Харчите пари!"... Ако тръгнем да приложим закона, ще кажат: "Те рушат паметници." Сиреч това е един много премерен ход на БСП, защото ние на практика нямаме нито един полезен ход. В шаха се казва цугцванг".

Всъщност БСП е поискала паметника чрез процедура на безвъзмездно право на ползване за определен срок. Регионалният министър Николай Нанков обяснява на заседанието, че законът не би бил нарушен, но вицепремиерът Валери Симеонов е категорично против.
3
1140
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
13 Юли 2017 10:04
Според Борисов ясно е, че ГЕРБ ще са съгласни да дадат паметника, националистите - не, и идеята била да ги скарат.


Едно време дядо поп и даскало се караа, караа — щеа очи да си изповадят, а сега от них по-големи приятели и у околията нема.
Караа се они по две причини, да кажем: даскало мразеше попо, че не пие, попо мразеше даскало, че блажи. Па като зафана попо да пие, и они се сдобриа, та зеа заедно да блажат.
Нали рекъл некой: „Сговорна дружина и у петок блажно руча“ — те и они така.
13 Юли 2017 10:14
Бравос! Досега държавата толкова успешно стопанисва обекта! Редно е да продължава в същия дух, и след това ще трябва не да го предоставя безплатно, ами да плати на някого да го събори, защото ще стане съвсем опасен. Разбира се, това, че падат отделни парчета, съвсем не значи че основната конструкция няма якост и събарянето ще е евтино или лесно.
13 Юли 2017 13:02
Литературни ескизи на един неуспял литератор, но успял да стане поне столичанин в повече .Може би като член на колектива на в-к "Народна армия"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД