:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Естествени процеси

Кой ще пренареди керемидите на държавата?

Ямболският Робин Худ, ловец на мигранти, бизнесмен и уонаби политик Динко Вълев бе задържан за побой - и освободен. Заради истинска или мнима кражба на нафта на негов обект Вълев опердашил свой работник. По-рано тази година Вълев ступа и приятелката си заради истинска или мнима изневяра.

Пред bTV великият мъж обясни поведението си: "Малко го бих... И тебе да те фана да крадеш, и на теб шти прехвърля керемидите".

Динко Вълев е не само уонаби политик, той съзнателно копира ранния Бойко Борисов, това е коментирано на различни места.

Който подценява Динко, подценява бъдещето. Ако това момче не бъде спряно, ще стигне много далеч.

Вярно е, че в сравнение с Бойко Борисов Динко не е прекомерно умен - той е истински горд с интелектуалния си капацитет и го демонстрира без ни най-малко стеснение. И без да го сравняваме, пак можем да направим същия извод, но говорим за потенциала на единия и на другия.

Който си мисли, че човек с такива интелектуални качества не може а просперира, да погледне накъде върви светът - масовото затъпяване не е мит. Не вярваме в конспирациите, че народът се затъпява изкуствено и нарочно, но процесът и посоката са видими. Не се знае дали след 15-20 години няма да се окаже, че общата култура, възгледите, поведението и харизмата на Динко няма да са напълно приемливи и дори обикнати от широките маси.

***

"Един мъж както е защитил докторат, така, като върви по улиците и някой закача жена му, трябва да може да му набие едно дясно кроше."

Това е Бойко Борисов. В днешно време вече не звучи толкова просташко, дори е някак рицарско, а и боецът се хвали с докторат.

При Динко това еволюира до: "И моята приятелка малко я бих! Ако видиш, че жена ти праща голи снимки на някакъв дъртак, няма ли да й удариш два шамара?!" (Цитатът е от Нова телевизия.)

По този случай Вълев досега поддържаше версията, че не е малтретирал бившата си приятелка. Сега си говори открито, той очевидно не изпитва притеснения нито от това, което представлява, нито се опасява от неприятни последствия, а съдебната система и органите на правосъдието, които вече познава - те са му дълбоко, дълбоко през ауспуха.

Каква е наистина тази съдебна и правоохранителна система, която оставя такъв екземпляр да извършва "граждански арести" на мигранти (които изобщо не би трябвало да са там, където той ги залавя, но това е друг въпрос), раздава улично правосъдие, дърмони си работниците и жените, разказва за това открито по медиите - и нищо.

***

Тук дори не става въпрос за някакви големи и страшни престъпници. Това все пак е селският бабаит - и с него ли не може да се справи системата?

Не е висш политик или висш прокурор или всемогъщ корпулент - тези тримата са на върха на пирамидата и по някакъв начин са си извоювали недосегаемост.

Не е дори местен феодал.

И въпреки това няма кой да го спре - институция, общество, друг бабаит, примерно защитник на жените (работниците кучета ги яли)... Няма.

Бойко Борисов каза, че бил известен със своята скромност.

Още по-скромни и неизразимо деликатни са институциите в България - те явно не искат да се намесват в естественото развитие на обществените и междуличностните отношения. Да не говорим, че и в самата прокуратура решителни хора не се занимават с институционалния ред, а раздават правосъдие "тук и сега" - наскоро стана известен случай, в който прокурор ошамарил ученик, защото го прередил на опашката на училищна лавка - случаят е описан в "Биволъ".

***

Сега не е за вярване, че индивид като Динко може да повтори успехите на Бойко Борисов, но то и за Бойко Борисов никой не е мислил преди 15 години, че ще стане най-влиятелният политик в България.
44
5062
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
44
 Видими 
14 Юли 2017 18:54
Много добре представени героите и проблемите на нашето (българско) време.
14 Юли 2017 20:31
Пропуснат е кметът на Гличе.
14 Юли 2017 21:50
Когато държавата не си върши работата.. човек трябва сам да си пази собствеността..

Тая Демокрация ни върна 100 години назад.
14 Юли 2017 21:55
Който си трае или пък чака държавата.. губи. Та тия които не искат да губят..сами наказват.

14 Юли 2017 22:42
кой да чакаш? отиваш в районното да пуснеш жалба и чакаш,чакаш,чакаш,чакаш и кур Аз последният път кога бях в районното,за дето ми потрошиха колата.трябваше да чакам някой си следовател да ми каже кво да правя! Имахме среща в петък 12:00,дойде в 14:30 смешника.седях на една пейка като арестант в районното да го чакам 2 часа да ми каже,че няма какво да се направи. Полицията е за смях,за жалост прокуратурата и съда са на същото дередже!
И най интересното в случая беше,че хората са известни. Оставих си колата за ремонт в сервиз за ден.На другия ден трябваше да си я взема.Ама,пазача на сервиза,някъв наркоман,или не знам си къв е бил,да вземе ключовете на колата от сервиза и решил, в 2 часа посред нощ да се разхожда, с моята кола?! и естествено челен удар Ако,бях аз на мястото на шефа на сервиза,веднага щях да я платя и до там,ама цървули в Бг колкото искаш. И после следствие и т.н.И до ден днешен ни лев от виновните.После що ги бият!!
15 Юли 2017 01:18
Аз последният път кога бях в районното,

А предните два-три пъти как беше?

Ще ме уморите от смях робинхудовците в тая държава.
15 Юли 2017 01:27
Че изпростяването е повсеместно е видно и от самата статия. С "уонаби" и "дълбоко през ауспуха" ли ще се борим с него?
15 Юли 2017 02:20
mick 14 Юли 2017 21:55
Който си трае или пък чака държавата.. губи. Та тия които не искат да губят..сами наказват.


15 Юли 2017 02:23
Статията е смешен опит за манипулация! Автора
15 Юли 2017 06:37
Иво, !
15 Юли 2017 08:01
Да си припомним как е възникнало хайдушкото движение- когато държавата е абдикирала от всичко, тогава народа взема управлението в свои ръце.Така е и с Динко...
15 Юли 2017 09:26
Да си припомним как е възникнало хайдушкото движение- когато държавата е абдикирала от всичко, тогава народа взема управлението в свои ръце
Боже...
15 Юли 2017 09:39
Кой ще пренареди керемидите на държавата?

Как кой? Българският Ципрас(Ципрев/Ципров) разбира се.
15 Юли 2017 09:51
Един мъж както е защитил докторат, така, като върви по улиците и някой закача жена му, трябва да може да му набие едно дясно кроше."

Не мога да не се съглася с Бойко за горното. Считам, че който пледира за друго поведение в конкретния случай / а и в подобни случаи, когато се отнася за дете, член на семейството или просто беззащитен човек / е или лицемер, или най обикновен страхливец, който си търси оправдание.
15 Юли 2017 10:05
Каква е наистина тази съдебна и правоохранителна система, която оставя такъв екземпляр да извършва "граждански арести" на мигранти (които изобщо не би трябвало да са там, където той ги залавя, но това е друг въпрос), раздава улично правосъдие, дърмони си работниците и жените, разказва за това открито по медиите - и нищо.

Щото такава ви е системата. Нефелна. Щото законите са направени от адвокати, за да защитават по-лесно престъпниците и да богатеят. Щото полицията е оставена на доизживяване и е пълна със съмнителни елементи, които са винаги готови да минат от другата страна на закона. Щото политиците са ви крадливи и няма ДС която да ги респектира и вкарва в затвора / зам. министъра на външната търговия при бай Тошо, Вутев, генерал от ДС, го тикнаха в затвора за злоупотреба с 2-3 хиляди долара и три четири подарени маркови ризи / Щото от полицаите по-корумпирани са само съдиите и прокурорите.
Щото министър-председател ви е Бойко Борисов, а негов опонент е Корнелия Нинова. Това стига ли или да продължавам още ?
15 Юли 2017 10:18
http://www.flagman.bg/article/98754

Перата е вторият от ляво на дясно

http://www.bnews.bg/uploads/images/6/388-158132-1_wide.jpg

Динко е "представител" в Ямбол.
15 Юли 2017 10:22
Вярно е, че в сравнение с Бойко Борисов Динко не е прекомерно умен - той е истински горд с интелектуалния си капацитет и го демонстрира без ни най-малко стеснение.
Похвалихме Го! Сега Той ще си спомня с добро за нас...
15 Юли 2017 10:28
Кайзере, много умно гледат тези остраци*...
Сигурно всичките са с Дипломи с пълно шест. 6стаци с една дума
*моя си е
15 Юли 2017 10:28
Dax
15 Юли 2017 10:05

Когато БГ полиция вземе за мото "To protect & to serve" (което е по колите на LAPD и други полицейски управления из US), ще разбера, че БГ е "бяла" държава.
15 Юли 2017 10:31
Понти, единствененото за което съжалявам . е че като се сблъскаха преди години с наемника на Карабаир оня стеля три пъти в един, а не по един път по трима.според експертизата и трите куршума в Рижата са били смъртоносни , което си е разхищение.
15 Юли 2017 10:35
http://www.vbox7.com/play:5f3425c1
15 Юли 2017 10:36
Ние имаме внос на дипломанти остраци от всичките страни, не че и ния си нямаме, ама глобализация ...
Претрепаха едно момче ей така за нищо ...
П.П. Кайзере, не се отваря от тук ...
15 Юли 2017 10:38
Митьо с оня поглед- Спасителят на Оечеството? Щото подмокрящите се журналистки пласират лейтенантчетата му като баш патриотите .
15 Юли 2017 10:43
Дън Сяо Пин беше казал: "Няма значение дали котката е бяла или черна. Важното е да лови мишки."
В тази връзка какво сте седнали да намирате махна на български патриот, който лови престъпници по границата? Бил прост, бил циничен...
Колко от интелектуалците във форума с образование и знаене на чужди езици са се хванали за тази работа?
15 Юли 2017 10:43
Интересно ми е, къде по пътя се преобръща колата???
15 Юли 2017 10:46
Това е защото няма ред в държавата, и все повече хора копнеят някой да въведе ред. Само не си дават сметка, че подобни бабаити, много ербап на думи, са силни само пред по- слабите. Пред "началниците" мълчат и се навеждат от ниско по- ниско.
15 Юли 2017 10:55
Butch, бандата на рижите е известна че пребива и наркоманчета. Което не пречи на Рижите да им продават наркотици. Сигурен ли си че подизпълнителите на Митьо Очите не прекарват "мигранти" докато в свободното си време позират като борци с трафика?

Ще пропусна "малък, но затова пък много прост народ" щото пропагандата може да лансира подобни и при големи народи.
15 Юли 2017 11:04
докато в свободното си време позират като борци с трафика?
Ся, схемата е такава - ловят, бият и обират мигрантите, които се движат сами, сиреч не си плащат на трафикантите в съответния граничен район.

15 Юли 2017 11:04
Butch, бандата на рижите е известна че пребива и наркоманчета.

Аз не го знам Динко, дали е от бандата на Митьо Очите, или е от "рижите". Знам го, че лови криминали. Това което не прави платената полиция.
БГ армия, доколкото я има също не си върши работата с охраната на границата. Затова пък пази летището на Кандахар. Абе какво правят там? Налагаме демокрация в Афганистан?
Кому х.. търсят?
15 Юли 2017 11:07
Ся, схемата е такава - ловят, бият и обират мигрантите, които се движат сами, сиреч не си плащат на трафикантите в съответния граничен район.

Нали може т.н. полиция да лови останалите? Тези които са си платили. Или за това решение не се сещате?
Така че, не Динко е виновния.
15 Юли 2017 11:08
Кайзера ти говори за Перата.
А аз да те питам колко нелегални са изловили с тоя Динко? Имаш ли представа?

Айде да не ми пробутвате разни криминални за народни спасители. Поне Перата го знам от малък.

И не се подлъгвайте по това, че Перата бил учил право. Учил малко в Бургаския свободен, където влиза всеки с диплома от средно, независимо каква. А той диплома има, щото майка му беше начална учителка в "Кирил и Методий". На единия ми син е началната учителка, башка махалата.
15 Юли 2017 11:20
Предпочитам да отговоря с пример от Hollywood-a.
https://www.youtube.com/watch?v=_hAtZLZ7rWQ&t=77s

"...because how can organized crime exist in the city with the best police force in the world? Something has to be done."
15 Юли 2017 11:20
Господин Вълев- Бозавия , е "присъдружен" на същите в Ямбол. Държи маалата и бързите кредити. С всички екстри,
15 Юли 2017 11:26
Бъч, мечтанието ти за хайдути е проектирано върху дребни хайдуци, Кой мислиш надзирава циганетата - шофьори на микробусите прекарващи мигранти? Туй са като контрольори в градският транспорт.
15 Юли 2017 11:35
За мен е много подозрително, че продажната преса се нахвърля върху дребните хайдуци, които не могат да съществуват ако нямат закрила в полицията. Платена закрила.
15 Юли 2017 12:00
Питай Баце за любовта му към Бургас . що тук си "кове" кадрите. а след това отиват шефове по сигурността на Цветелина Бориславова. Може да има и връзка с фабриката за цигари кога Боце бе дребна мутра издържана от снаха на ЦК. Сантимент.
15 Юли 2017 14:46
Иво Балев : .. "Каква е наистина тази съдебна и правоохранителна система, която оставя такъв екземпляр да извършва "граждански арести" на мигранти .."
Писахме на няколко пъти до СЕГА :
Натисни тук Натисни тук
"Тезата,че в България не съществува понятие граждански арест не е вярна,а изказана от юристи ми се струва, че директно има някаква специфична цел . Чл.12А от НК е изрично уреден институт на задържане на престъпник от лица, които нямат правомощия за това...
... от съдилищата и практиката. И казаното за да не изглежда празни приказки:


(тука следва съдебна практика по чл. 12А

... "Защитникът на подс. М.Г. възразява, че клиентът му е бил субект на незаконен арест, както той така и подс. З.П. и спрямо същия има нанесени леки телесни повреди при тези незаконни действия. Въззивният съд се съгласява с факта, че подсъдимите П. и Г. са били арестувани на местопрестъплението от свидетелите Д. и М., но не приема че това е "незаконен" арест, както това се приема от първоинстанционния съд /л.259 от с.п./ допълнено с извода, че подсъдимите са били малтретирани при задържането им от неустановени лица.
Съгласно чл. 12а ал. 1 от НК гражданите са в правото си да задържат лица извършили престъпления, за да ги предадат на властта, като при това задържане може да им причиняват вреди, които не превишават необходимите мерки за задържане на лице. Безспорно се доказа по делото, че лицата П. и Г. са извършили престъпление и пострадалите или техните служители в лицето на свидетелите Д. и М. имат право да ги задържат до идването на полицията, както те са и направили. На двете лица не са причинени телесни повреди, който явно да надхвърлят нужното за осъществяването на този граждански арест. По делото липсват каквито и да е било писмени доказателства на М.Г. да са причинени някакви телесни повреди при задържането му.."


и още

.."Тъй както при арест осъществен от органите на полицията на задържаните лица се поставят белезници , така и при граждански арест задържаните лица могат да
бъдат вързани с подръчни средства , за да не избягат. Това е така, защото обикновено гражданите не носят в себе си белезници, а и не може да се изисква от обикновените граждани да задържат лицата по начин различен от този, по-който го правят органите на реда..."

И още :

"Не е общественоопасно деянието, което ... ... е извършено за задържане на престъпник при условие, че не е било възможно да се задържи престъпника по друг начин.... ... ."
Това пък е казано в Решение 15 от 17.III.1995 г. по н.д. 481/94 г., по което съдия докладчик е бил г-н Никола Филчев, който по-късно изкара и един седемгодишен мандат като главен прокурор.
15 Юли 2017 18:02
Май само батко знае , кой ще го наследи на покрива...и онези другите от шумките.
15 Юли 2017 19:40
Динко льо, капитанине...
15 Юли 2017 21:41
Butch, sim4o

16 Юли 2017 09:16
Дън Сяо Пин беше казал:


Не го е казал той, а Джоу Ен Лай и то не пред кой и да е, а пред Хенри Кисинджър.
16 Юли 2017 09:50
ИвК
16 Юли 2017 09:16
...

Дън Сяо Пин беше казал:


Не го е казал той, а Джоу Ен Лай и то не пред кой и да е, а пред Хенри Кисинджър.


Според хората, които си изкарват хляба с проверка на това кой цитат кому принадлежи - баш Дън го е казал, още през 1962 г. на конференция на Китайския Комсомол.
А Чжоу е известен по-скоро с лафа за значението на Френската революция - дето било още рано да се прецени... и е на пресконференция с Никсън (а не на смъртния одър, според разпространения urban legend) ... и вероятно просто не е доразбрал за какво го питат - комуто е интересно, може да види за повече Натисни тук
16 Юли 2017 15:37
Е, сега ако ме осветлиш и с нещо относно срещата на Кисинджър и Чжоу, примерно за какво са си говорили, цена няма да имаш.
10 Декември 2017 22:51
.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД