:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Край няма

"Труд" обещава да става за четене в събота. Пуснал е автореклама: "Тежкият Труд е в събота. Четеш, четеш - край няма". Кой да чака обаче до събота? Можем да разлистим още сега сродно издание - например "24 часа". Той ни смразява още от първата си страница: "Скелет изскочи в хотел в Смолян". И уточнява: "Изравят го по време на ремонтни работи, май е на жена". Но това не е всичко. На вътрешна страница намираме друга новина от същия жанр: "Хулиган, убил любовницата си, за 8-и път на съд". А до нея: "13 години затвор за мъж, нарязал жена си". Четеш, четеш - край няма.

Захвърляме го и минаваме на "Монитор". Там пък вие резачка: "Режат посредниците по сделките на "Дунарит". Отдолу: "110 неграмотни убиват с нелегални пистолети". Това ни идва в повече. И посягаме към твореца на добри чудеса "Стандарт", но и той ни посреща със същия вой: "Режат посредници в оръжейните сделки". Сякаш определена категория вестници се калъпи в един цех, както подозираме, по всичко личи - с основание.

Затова минаваме в друг медиен сектор, за да научим кой прави гадостите в родината, кой прави така, че добрите новини станаха кът. "Дума" забелязва, че властта се клати: "ГЕРБ в Ботевград е пред разпад". Нищо чудно, щом държавата е в такова състояние. "Земя" даже има обяснение защо е време да търсим нови управници: "ГЕРБ вдига такса смет. Ударът ще е най-вече за гражданите". А заглавието на уводната статия ни предупреждава какво ще стане, ако не вземем незабавно мерки: "Тровете се спокойно, деца". Темата е сладоледът, бъркан с пестицида фипронил от европейски яйчен прах. Чиновници отказват да съобщят кои фирми го сервират. "Сегашните чиновници лъжат, мажат, крият истината (...) без някой да им иска отговорност. Засега!", настръхва вестникът.

Изглежда все пак ще има край, ама друг път.
1
1034
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
01 Септември 2017 09:20
Сякаш определена категория вестници се калъпи в един цех, както подозираме, по всичко личи - с основание.


И аз имам такива основателни подозрения ... не само за определената, но и за другата категория вестници...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД