:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 307
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полиция и прокуратура уверяват, че няма нови "Нагли"

Разследващите отказват да дават повече информация за отвличането край Герман
СНИМКА: БГНЕС
В сряда полицията бе отцепила района, където беше открита колата на отвлечения. Вчера от МВР и прокуратурата обявиха, че повече няма да дават информация за отвличането.
Ден след отвличането на 25-годишния син на собственик на голяма автокъща МВР и прокуратурата заговориха в един глас, че не става дума за възраждане на отвличанията по модела на групата "Наглите". Те бяха арестувани през 2009 г. след над десет отвличания, сред които на бизнесмените Киро Киров и Ангел Бончев.

"Не мисля, че има. Това е тежко криминално престъпление. Няма общество, което е застраховано от такива престъпления", отговори главният прокурор Сотир Цацаров на въпрос има ли възраждане на групите за отвличания. След разбиването на "Наглите" МВР няма информация за структурирана група, която да се занимава с отвличания, обясни пък главният секретар на МВР Младен Маринов. "Имало е случаи на заплахи, работено е по отделни случаи, но нямаме информация за структурирана, действаща група. Както виждате, няма и проявления в пространството", заяви Маринов. Вътрешният министър Валентин Радев каза, че приема отвличането като провокация към властта.

Към момента МВР няма свидетели, които да разкажат какво точно се е случило в сряда сутринта край софийското село Герман, откъдето изчезна 25-годишният Адриан Златков. Около час след излизането му от вкъщи баща му Тони Златков забелязал колата и подал сигнал. В нея бяха открити телефонът и документите на Адриан, но от него нямаше и следа. Според МВР няма и данни да е имало борба между жертва и похитители. От полицията призоваха всеки, който разполага с каквато и да е информация, да се свърже с тях при гарантирана анонимност.

Едновременно с това и от МВР, и от прокуратурата обявиха, че няма да дават повече информация по случая. Разследващите мълчат и дали от близките на отвлечения е поискан откуп. "Спецификата на този вид престъпления, тъй като реално ние имаме заложник сред похитителите, изисква да има една хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство по отношение фазите и резултатите в разследването. Така че информация няма да бъде давана", заяви главният секретар на МВР. "Единственото, което за мен е важно в момента, е хората, които пряко работят по случая, да имат възможността да свършат своята работа, без техните началници, включително и мен, да пречат на тяхната работа с непремерени изявления", каза пък Цацаров. Той обясни, че по случая работят полицаи и наблюдаващ прокурор, които му докладват непрекъснато. Даването на подробности обаче можело да навреди на разследването.

--------------АРЕСТ

Двама мъже са арестувани за 72 часа от окръжната прокуратура в Търговище по обвинения, че са отвлекли и изнасилили жена, съобщиха от там. Според разследващите във вторник 53-годишният Ст. Ст. и 49-годишният Д.В. са качили насила в кола 45-годишна жена, която застигнали край поповското село Гагово. След това я откарали в къщата на единия от тях и я изнасилили. 53-годишният е излежал две присъди от общо над 10 години за изнасилване, съобщиха от прокуратурата. Другият е осъждан 6 пъти, включително и за блудство. Прокуратурата ще иска и двамата да останат за постоянно в ареста.
3
972
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
01 Септември 2017 08:04
човека е отвлечен от външни таини служби по програма за защита на свидетели
а и скоро имаше премиера на филм за отвличания койт е сниман доста време
01 Септември 2017 08:07
няма нови "Нагли"

Разбира се, че няма. Просто едни хора отвличат други. Кво толкова.
01 Септември 2017 09:05
Мутрьо и Шиши са поискали 80% от автокъщата. Онзи е отказал и му прибрали сина. По този сценарий се действува, когато НАП и ГДБОП не помагат...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД