:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 245
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов едва се сдържа да рече за НАТО, че...

Ако беше казал през юли каквото е на езика му, щеше да излезе като заглавие във вестниците
Светослав Терзиев
Премиерът Бойко Борисов избистри концепцията си за НАТО след три месеца размисъл. "Има стратегическо противоречие в твърдението, че Русия не ни е враг, но ние сме в НАТО. Във всички изказвания на Столтенберг (генералния секретар на НАТО), на всички стратези като основна заплаха за НАТО се сочи Русия плюс Северна Корея. Това е доктрината на НАТО. Ако стане война, руските самолети са насочени срещу България", каза той в сутрешно интервю за телевизия Би Ти Ви.

Добре наспал се Борисов обясни, че в Доклада за националната сигурност през 2016 г. Русия е разпозната като заплаха именно заради членството на България в НАТО. Той допълни, че при бъдеща война България няма как да не заеме позицията на НАТО, т.е. да тръгне срещу Русия.

В средата на юли обаче по време на парламентарен контрол премиерът заяви: "Военните да ни кажат всъщност от кого се пазим и с кого ще воюваме, защото и в Кипър сега НАТО ..., няма да го казвам, че ще излезе като заглавие...НАТО е хубаво нещо, ние сме натовски страни, но Европа си има едно наум".

Изпуснатата в юлските жеги неравноделна мисъл показа, че Борисов има нещо наум за НАТО, но внимава каквото му е в ума да не хлъзне по езика му. От недовършената фраза произтекоха две възможности: 1. Мнението му за НАТО е лошо; 2. Мнението му е добро. Втората възможност отпадна, защото не я премълча, а изрично я каза, колкото да замаже възникналото подозрение за първата. Доказателство намерихме и в печата, защото никой вестник не излезе със заглавие от сорта "Борисов: НАТО е хубаво нещо".

Най-прочутата лоша оценка за НАТО отвътре принадлежи на американския президент Доналд Тръмп:



"НАТО е вехтория"



Тази фраза прозвуча неведнъж по време на предизборната му кампания, но щом зае новия си пост, постепенно я смекчи. На 6 юли във Варшава я изостави на срещата на 12 държави от инициативата "Три морета", като потвърди, че САЩ ще се придържат към съюзническите си задължения съгласно чл. 5 от Североатлантическия договор, но ако Европа направи повече за своята защита, като увеличи разходите си за отбрана.

Борисов не е цитирал досега Тръмп в нашия парламент. Вероятно си е имал подходяща българска фраза, която би паснала на предполагаемата му лоша оценка за НАТО. Възможни такива изрази съгласно родната лексика са "с НАТО и без НАТО - все тая" или "ползата от НАТО е колкото от козел мляко". Като се има предвид, че откровението му съвпадна с кулминацията на най-голямото учение на НАТО в България "Сейбър гардиън", за което спомена и в завчерашното интервю по телевизията, нямаше как да не предизвика размисли за съюзническата си преданост. Тяхната посока бе подсказана от самия него с думите: "защото и в Кипър сега НАТО ..." - т.е. имаше предвид съдбата на Кипър, която би трябвало да ни държи нащрек заради безсилието на НАТО.

Кипърската драма е широко известна: през 1974 г. една натовска държава (Турция) окупира Северен Кипър за отмъщение на друга натовска държава (Гърция) под погледа на трета натовска държава гарант за суверенитета на Кипър (Великобритания). Оттогава НАТО наблюдава безпомощно разделението на острова, а ООН обяви на 7 юли т.г. поредния провал на опитите за мирно обединяване на турската и гръцката му част. Гърция не вярва, че НАТО ще я защити при конфликт с Турция, и не крие какво мисли за Алианса. България граничи като нея с Турция и пази същия тежък исторически спомен от последните векове.



По-важно е какво премълчава



премиерът за НАТО, отколкото какво казва. Щом се върна за трети път на власт, Борисов скри доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили, който бе приет от служебното правителство на 12 април 2017 г. Той трябваше да бъде разгледан в Народното събрание, но се появи смут от констатацията му, че "българските въоръжени сили вече само частично са в състояние да изпълняват задачите си по мисиите, произтичащи от конституционните задължения по гарантиране на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на страната в рамките на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС". Според документа армията страда от системен финансов недостиг, остаряло въоръжение и бойна техника и 20% некомплектованост на личния състав.

Три месеца по-късно истината отново започна да избива на повърхността, но с уговорката, че въпреки трудностите българската армия може да изпълнява задачите си. В изявление по БНР началникът на отбраната генерал Андрей Боцев дорисува същата картина, която свари служебното правителство: "Ако се включат и резервистите, се оказва, че не са заети около 8000 щатни места". Според него решението е в чувствителното вдигане на заплатите, тъй като армията се конкурира с всички останали работодатели на пазара на труда. Постоянното й недофинансиране спъва и трите проекта за модернизация - новите самолети, кораби и бронирани машини. Самият Борисов каза на 7 юли не къде да е, а в кулоарите на Народното събрание след участие в конференция на Атлантическия клуб: "Като си купим влаковете - да се движат хората сигурно и екологично, след това ще купим изтребителите... И военновъздушните сили, и сухопътните, и морските ще бъдат превъоръжени" (постепенно). А новият доклад за състоянието на националната сигурност показва с проста графика, че България не само не се стреми да изпълни задължението си към НАТО за увеличаване на военните разходи до 2% от БВП, а системно ги намалява, като от 2010 г. са спаднали от 1,72% на 1,28%.

Когато е скептичен за НАТО, а на Русия не бива да разчита по политически причини,



кого да търси за подкрепа българският премиер?



Изглежда, че бе повярвал в идеята за обща европейска отбрана. Той направо се зарадва, че в парламента депутатката от "БСП лява България" Елена Йончева го запита какво мисли по този въпрос. "Няма логика да нямаме европейски сили. За да ги нямаме, има други лостове, които действат, но все повече държави започват да си дават сметка... Колкото повече говорим за европейските въоръжени сили, за това ние сами да имаме своята отбранителна мощ, аз мисля, че е някъде 2 години този период на обмисляне".

Ако имаше време да чете повече, Борисов щеше да научи колко е прав и колко греши. Точно 2 години продължава обсъждането на идеята за Европейска отбранителна общност и дебатът наистина стига до подписване на договор. Само че това става през периода 1950-1952 г. по инициатива на Франция. Минават още 2 години и идеята се проваля именно във френското Национално събрание, което отказва да ратифицира договора. Оттогава всички подобни опити са били толкова хилави, че не са заслужавали сериозно обсъждане. Европейски военен съюз без участието на САЩ не би могъл да съществува по разбираема причина - лидерът му би трябвало да е Германия поради естественото съотношение на икономическите сили на континента. Но по известни исторически съображения точно Германия не би могла да изпълнява, нито би претендирала за командна военна роля в Европа.

А България трябва да се придържа към принципа да е лоялна към съюзниците си, но винаги да си запазва право за самостоятелно решение, когато доминиращ национален интерес го изисква.



Карикатура: Христо Комарницки
----------
54
8813
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
54
 Видими 
19 Септември 2017 19:56
Тънки са нещата, нормално е човек, четейки набързо, да не ги разбере. България влезе в НАТО не заради руската заплаха, а заради турската. На пръв поглед абсурдно, нали ?
19 Септември 2017 19:59
къде е бачо Джимо.Днес му е ред.Протестувам.
19 Септември 2017 20:35
Нужна е голяма доза родолюбие, смелост и мъжество да кажеш, че Русия ни е враг. Доживяхме и Б.Б. да се нареди до най-великите българи родолюбци които са отваряли очите на слепците и заблудените (от хрантутниците на Кремъл) - Захарий Стоянов, Васил Левски, Христо Ботев, Г.С. Раковски, Стефан Стамболов, Драган Цанков, Иван Вазов и пр.
19 Септември 2017 20:57
suhar

92г всички „бивши„ от Източна Европа едва ли не групово са подали молби за членство в НАТО точно с предлог „руска заплаха„. България също в групата.
19 Септември 2017 21:01
..кого да търси за подкрепа българският премиер?

Как кого? Големият брат. САЩ.
19 Септември 2017 21:02
Путлен недвусмислено ни нареди сред враговете на Русия, а у нас ошумоляването ескалира. Какво да се прави: "Преклонена главица сабя не я сече" и "Срещу ръжен не се рита" - вечните истини на българското битие.
19 Септември 2017 21:20
#Той си е приятел със Султана, даже май и алъж вериж си връткат, ама не е чувал, че "не му трябва с мечка дренки да бере". Пък и дюнерите ни пазят, еми то не остана някой да ни напада бе, освен Русия, ама сега с тази доктрина и НАТО и там Си е вързал гащите, бива си Го момчето, дипломат и половина.
19 Септември 2017 21:28
Путлен недвусмислено ни нареди сред враговете на Русия,

Соцът си отиде ,но Тутраканската селищна система само смени враг номер едно.
19 Септември 2017 21:32
showstopper
19 Сеп 2017 21:02

Путлен...


Не желаете ли възродителeн процес и ново име Sh*t Stopper@
19 Септември 2017 22:39
Тъжно. Едно е другите да те подритват, а съвсем друго е сам да осъзнаеш, че нито в ТКЗС-то, нито в Колхоза някой те брои за член и както преди сто и трийсетина лета стоиш диван-чапраз и да чакаш мед и масло да потекат с височайшето благоволение на Високата порта.
19 Септември 2017 23:06
Захарий Стоянов, Васил Левски, Христо Ботев, Г.С. Раковски, Стефан Стамболов, Драган Цанков, Иван Вазов и пр.


... и при все трудовете и саможертвата на посочените, някои от тях, кой, прочее, освободи България след половин хилядолетие робство, че се не сещам? А? На патриоти като теб ли да се бе чакало? От пет революционни окръга в колко са се е готвели реално и в колко се е вдигнало Априлското въстание? За Старозагорското не питам. Според Уикито, въстанали - 95 населени места с 10 000 души въоръжени. При първото преброяване в Княжество България населението е 2 000 000. За сравнение, пак през Уикито, в Гръцката война за независимост, при население от 950 000, гърците вдигат на оръжие 100 000 души. Дават към 50 000 жертви. А, да - 50 години по-рано. Като си периш патриотарските перки срещу Русия, хубаво е да си знаеш боя.
19 Септември 2017 23:17
Според Уикито, въстанали - 95 населени места с 10 000 души въоръжени. При първото преброяване в Княжество България населението е 2 000 000


Народът не ще да въстава, казваш, ама руския император се юрнал да ни освобождава, ей тъй на, от братски чуства. А не защото ни смята за Задунайска губерния. Противоречиш си нещо.
19 Септември 2017 23:26
NATURAL
19 Септември 2017 20:35
Нужна е голяма доза родолюбие, смелост и мъжество да кажеш, че Русия ни е враг... най-великите българи родолюбци които са отваряли очите на слепците и заблудените (от хрантутниците на Кремъл) - Захарий Стоянов, Васил Левски, Христо Ботев, Г.С. Раковски, Стефан Стамболов, Драган Цанков, Иван Вазов и пр.

Не разбрах защо в списъчето ти са Ботев, Левски, Вазов и най-паче Драган Цанков, а го няма Богдан Филов?
Нейсе. По тая тема могат да се изпишат още много простотии.

Споменавам Филов, понеже на съда го питат защо, аджеба, като е бил убеден, че Русия ни е враг, не е направил всичко, за да сдобри България с нея?
Нали разбираш смисъла на въпроса?
Враг, враг, случва се. Но и могъща, близка страна. Защо български родолюбец и тем паче държавник е допуснал родината му да има за враг страна като нея? И защо не е подал оставка, ако е искал да направи нещо, но не е могъл?
Цялото "родолюбие, смелост и мъжество" на Филов му стигат, колкото да смотолеви, че не бил виновен той, а филанкишията.
19 Септември 2017 23:36
П.С.
Същия въпрос са му задали - напълно основателно и със същите основания! - и по отношение на САЩ и Великобритания. Днес бихме казали САЩ и ЕС.
19 Септември 2017 23:56
Не разбрах защо ..... го няма Богдан Филов?


На теб за чий ти е Филов в краткия ми списък. Б. Филов е виден български археолог, изследовател, преподавател. Имал е злощзстието качествата и рутината му да бъдат оценени от тогавашния ни цар преди България да бъде окупирана от красната армия и родните ни нагаждачи. От съд не е съден. "Съден" е от т.н. "Народен съд". Кого, как и за какво е осъждало това комунистическо изобретение е широко известно.
20 Септември 2017 00:56
Не си спомням кой го каза по радиото но е истина:

1. Борисов-1 бореше престъпносттта - що му беше вътрешен министър ЦЦ ?
2. Борисов-2 строеше пътища - що му беше ЛиЛито ?
3. Борисов-3 дипломат катадневен, иде му от вътре - що му е вънкашната министерка ?
20 Септември 2017 07:50
Дорис,
Българите и арменците така са били "възродени", че само избягалите могат да поразкажат.

20 Септември 2017 08:37
Доста сме ходиле, доста сме шетале,

доста сме шетале по равна Шумадия,

доста сме гинале клети сиромаси,

я развивай байрак ти, Мануш войводо!

Ох, нашите майки черни кърпи носат,

а нашите жени — черни кукувици,

а нашите бащи небричени ходат,

а нашите сестри неплетени ходат,

нашите дечица у турце робе ходат.

Доста сме ходиле, доста сме шетале,

доста сме гинале черни сиромаси,

доста сме крачиле по равна Шумадия,

доста сме си яле печени ягнета,

доста сме си пили това руйно вино,

доста сме си яли печени погачи!

Хайде да ударим на турския табур —

и да избавиме наши дребни деца!


Туй била любимата песен на дядо Либен от "Българи от старо време".
20 Септември 2017 08:47
От съд не е съден. "Съден" е от т.н. "Народен съд". Кого, как и за какво е осъждало това комунистическо изобретение е широко известно.

Как се променят нещата? До вчера сме махали с цветенца и знаменца по манифестациите по 9 септември и Първи май, а днес вече оправдаваме престъпници.
Този известен археолог Б. Филов щеше да бъде съден дори ако Царство България беше окупирана от англичани. Защо?
Защото обяви война на САЩ и GB. Война която не е можело дори теоретично да бъде спечелена.
Беше министър-председател на правителството обявило война. На правитеството което даваше награди за отрязани партизански глави. Дали са дали награди за убитите деца в Ястребино? Той е бил пряко отговорен.
20 Септември 2017 09:28
Как се променят нещата? До вчера сме махали с цветенца и знаменца по манифестациите по 9 септември и Първи май, а днес вече оправдаваме престъпници.

Може и като политпросветници да са ни "просвещавали".
20 Септември 2017 09:28
Светослав Терзиев


В РУСИЯ СРИНАХА БОЙКО: ТОЗИ СМЕШЕН, СМЕШЕН ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ!
inShare Pan.bg 18 сеп 2017 | 12:12 views (35963) commentaries(6)
Руските медии: Този смешен премиер на България Бойко Борисов
Публикация на rf-smi.ru излезе със заглавие:
„Този смешен премиер на България Бойко Борисов“.
Дописката разказва, че Борисов е предложил да се построи газохранилище във Варна, където трябва да започва българският участък от „Южен поток“. Цитира се изказване на Бойко Борисов, публикувано в ТАСС:
„Правим във Варна енергиен разпределителен център, ние сме №1 в плана за диверсификация“, подиграва се руската медия.
Медията обаче твърди, че газопроводът изобщо няма да мине през страната ни, а ще пресече съседна Гърция.
Публикацията пише още, че все още никой не смята да прави България страна, през която транзитно да минава тръбата.
Текстът казва още:
„Газът ще отиде в Гърция и това ще е възможност тя да обере всички лаври в транзитните доставки, да отвори нови работни места и да привлече прилични инвестиции. А „родната ни до ненавист България“ въобще не влиза в плана за газификация. От Гърция газът ще поеме в северно и западно направление. А българите ги съветваме да проявят мъжество и да избират политици, които мислят за народа, а не са американо-европейски марионетки“, пише още rf-smi.ru, след което дава пространна биография на самия Бойко Борисов.
Автор: Сергей Брэйнин, rf-smi.ru
20 Септември 2017 09:45
България е в НАТО , защото Росия я изостави.
Най верния съюзник на СССР. Всички в соцблока имаха много повече свобода в сравнение с България.
Какво искат сега росиянете.
Имаме си договори и си ги спазваме. Кьорав карти не играе. Да си търсят друг да им мие лицето пред света. На нас ни беше достатъчно.
20 Септември 2017 09:55
Решението за провеждане на НАРОДЕН СЪД след войната във всички страни в Европа, в които е имало фашистки правителства или окупация, се взема на Ялтенската конференция, проведена 4-11 февруари 45г. между Сталин, Рузвелт и Чърчил.
Безкрайно тъпа е мантрата - „Народният съд е комунистическо изобретение.„ Несъгласните с Народния съд, да се обърнат към Англия и САЩ. От победителите на фашизма те останаха, и могат да дадат подобаващ отговор на недоучените ни родни ревизионисти на международно взети решения.
Надявам се, за последен път обсъждаме провеждането на Народния съд в България, и неграмотните все пак минимални знания да усвоят.

Ако фашистките престъпници, съдени и осъдени от Народния съд, не бяха съдени в България, трябвало е да бъдат предадени на Гърция, която тогава претендира и настоява на международно ниво, и като един от Победителите във войната, да и бъдат предадени същите, за да бъдат съдени от нея, и заедно с това, да и бъде предадена почти 1/3 от България, като обезщетение за окупацията на на Сев.Гърция от фашистка България.
Не искам пак да се повтарям със заключенията от по-горе написаното за неграмотниците, но всяко поставяне под съмнение провеждането на Народен съд в България, означава одобрение на Вторият вариант, и загуба на Тракия .
Избирайте, партньори, коя кауза да защитавате!


20 Септември 2017 10:00
Безкрайно тъпа е мантрата - „Народният съд е комунистическо изобретение.„ Несъгласните с Народния съд, да се обърнат към Англия и САЩ.


Що пропущи Сталин , като България е определена в орбитата на Сталин, м???А Сталин е " комунизъм", нали? Къде е грешката?
20 Септември 2017 10:08
Що, някой да е бил против? Чърчил, Рузвелт? На тепсия са му я поднесли. България е единственната страна, в която фашизма е изметен на 9.9.44г без пушка да пукне.
Що така?

Мисли, „умнико„, мисли!
20 Септември 2017 10:20
Мисли, „умнико„, мисли!


Мисли мисли и аз това казвам.
Да не би да е заслуга на "комунистите"
Заслуга е на управляващите в момента.
Мисли мисли и аз това казвам.
20 Септември 2017 10:26
Натурални ми рорик,
тук не те бива. Захвани друга тема, където поне малко отбираш.
20 Септември 2017 10:41
Ако фашистките престъпници, съдени и осъдени от Народния съд, не бяха съдени в България, трябвало е да бъдат предадени на Гърция, която тогава претендира и настоява на международно ниво, и като един от Победителите във войната, да и бъдат предадени същите, за да бъдат съдени от нея, и заедно с това, да и бъде предадена почти 1/3 от България, като обезщетение за окупацията на на Сев.Гърция от фашистка България.


Гърция с претенциите си да увеличи територията си с 40 и кусур процента на гърба на българската държава , а?
Изкуствена държава с претенции. 'Окупация' на Беломорска тракия, "окупация" на Македония, ... ,
Брях да му се не види.

20 Септември 2017 10:44
В Дейр-эз-Зор изблъскват не само ИД, а и НАТО: https://eadaily.com/ru/news/2017/09/14/ne-tolko-ig-deblokirovanie-deyr-ez-zora-vybivaet-legiony-nato-iz-sirii?utm_source=smi2

Тогава НАТО "съюзник" или враг на Русия се оказва?!
А и в българските военни бази не се ли подвизават военни на САЩ?! Разпалването на войни с "мирни цели" посредством провокацийки не беше ли техен специалитет? Далеч от собствените им граници.

Наистина, след Освобождението, след ВСВ - избегнали тежката участ на победена страна - благодарение на Русия или СССР, ние пак сме врагове с тях!
А ето как тачат паметта и миналото си други народи:
„Оръдията на Готард, които защитават нашето отечество, ще защитават също руския кръст.”
http://pogled.info/svetoven/Neue-Z%C3%BCrcher-Zeitung-rusnatsi-v-sartseto-na-shveitsariya.89388

20 Септември 2017 11:10
Тънки са нещата, нормално е човек, четейки набързо, да не ги разбере. България влезе в НАТО не заради руската заплаха, а заради турската. На пръв поглед абсурдно, нали ?
България влезе в НАТО, заради онзи келеш Пасчо. Това беше при царот, въпреки, че някои твърдят, че е било при БСП. Казваха, че няма да ни приемат в ЕС, ако не влезем в НАТО. Разбира се е имало външен натиск.
20 Септември 2017 11:23
Безкрайно тъпа е мантрата - „Народният съд е комунистическо изобретение.„ Несъгласните с Народния съд, да се обърнат към Англия и САЩ.
Що пропущи Сталин , като България е определена в орбитата на Сталин, м???А Сталин е " комунизъм", нали? Къде е грешката?
Народният съд беше по времето на правителството на "звенарите" - Кимон Георгиев, Дамян Велчев, както е зеделците от "Пладне"- Никола Петков. Много малко бяха комунистите в правителството. Както "Звено" така и земеделците бяха привърженици на Запада. Знае се, че Чърчил е мразел страшно много българските правителства преди 1944г. Той е искал много сурово наказание. Както Сталин , така и Димитров и Коларов са очаквали добри отношения със Запада. Димитров е човекът, който дава добра характеристика на Никола Петков. Неговата идея е била "народната република" с многопартийна демокрация, в която да влизат антихитлеристките партиии. Обаче Чърчил издига във Фултън Желязната завеса и започва студената война. И Сталин връща тоталитаризмът, като отговор на тази война.
Имаше страх, че при една отворена система, САЩ и Великобритания ще правят това, което правят в Ирак, Сирия, Либия и къде ли не, сега. И са били прави.
20 Септември 2017 11:24
Молбата е подадена по времето на правителството на Филип Димитров.
Пасчо сам нищо не би могъл да направи. 2004г става приемането. От 92г сме со НАТОто.
20 Септември 2017 11:27
Наистина, след Освобождението, след ВСВ - избегнали тежката участ на победена страна - благодарение на Русия или СССР, ние пак сме врагове с тях!


К"во рече?
Не сме ли победена страна?
ОбъркАх се.
20 Септември 2017 11:30
Борисов се сдържа богатирски като един Щирлиц в леговището на НАТО.
Сбъдна се детската му мечта да е разузнавач (следопыт) в тила на врагЪТ.
Предателите на идеята не го приеха във факултета на разузнавачите.
Но ето, последните станаха Първи. Пръв съветски, опа, руски резидент в НАТО.
С пълен достъп до всички тайни, които вече са станали явни.
Двоен агент, който за прикритие трупа авоари в Трети страни (в Третия свят, за да се помни по-лесно).
20 Септември 2017 11:31
Не сме.
20 Септември 2017 11:36
Симпли,
не си ли чувала, че не е добре да се кодошат разузнавачите?
Не страшавай европейците!


Че той шефа на НАТО, е признат бивш агент на КГБ /това, дето го няма вече/, ти за тайните на НАТО ли си се загрижила! Кой има нужда от тях?

Интересно, каква идея имаш за президенти и премиери в европейски и неевропейски страни и щати. Те какво? - работят самостоятелно и за идеи?
20 Септември 2017 12:09
Колеги, защо губите време да отваряте очите на NATURAL?

Вижте за какви простички неща са питали Филов:
Защо български родолюбец и тем паче държавник е допуснал родината му да има за враг страна като Русия, САЩ, Великобритания?
И защо не е подал оставка, ако е искал да направи нещо, но не е могъл?

NATURAL-ът, вместо да отговори по същество (а специално го питах дали е разбрал въпросите? не каза нищо, затова предполагам, че да), предпочете да бега по тъча с размишления за археология и характера на съда
20 Септември 2017 12:51
Mrx++20 Септември 2017 11:23
И Сталин връща тоталитаризмът, като отговор на тази война.

Терминът "тоталитаризъм" е рожба на полският евреин с американски паспорт зб. бжежински и няма научна стойност.
20 Септември 2017 12:52
Добре. По статията.
Ясно е, че НАТО ще се цепи, но защо ние да излизаме първи от него. Нека други да стартират процеса. Може и да се поотъркалят по между си цивилизованите и ояли се европейци, но ние зад интересите на кого от тази глутница вълци да застанем? За чии интереси да умират нашите момчета?
Аналогията със ситуацията, предшествала ВСВ, просто се налага.
20 Септември 2017 13:20
"Действия России являются источником нестабильности и угрожают нашей основной цели – единой, свободной и мирной Европе", – подписался под этим премьер Бойко Борисов. Он, конечно, не обязан знать, что бывали времена, когда болгары на Россию молились. Для него, возможно, и "Шипка" – лишь сигареты. Если и их здесь еще совсем не выкурили вместе с независимостью мышления. Болгария-то в ЕС уже давно ничего не производит, кроме впечатления. Но после этого доклада оно станет еще приятней.

РИА Новости https://ria.ru/accents/20170914/1504782547.html
20 Септември 2017 13:34
Ясно е, че НАТО ще се цепи, но защо ние да излизаме първи от него. Нека други да стартират процеса. Може и да се поотъркалят по между си цивилизованите и ояли се европейци, но ние зад интересите на кого от тази глутница вълци да застанем? За чии интереси да умират нашите момчета?
Аналогията със ситуацията, предшествала ВСВ, просто се налага.


Яи от къде е ясно. че НАТО се цепи???
20 Септември 2017 13:40
Он, конечно, не обязан знать, что бывали времена, когда болгары на Россию молились. Для него, возможно, и "Шипка" – лишь сигареты. Если и их здесь еще совсем не выкурили вместе с независимостью мышления. Болгария-то в ЕС уже давно ничего не производит, кроме впечатления. Но после этого доклада оно станет еще приятней.


Източна България се е молила на Росия.
Западна на Виена, преди Източна да се моли на Росия.
Вие също не сте длъжни да знаете че сме си платили .
Въпросът е за какво сме платили .
За България без Румелия, без Северна Добруджа , без Македония , .... Вие също не сте длъжни да знаете това.
20 Септември 2017 13:50
Дай с думи прости. Русия - враг. Дотук добре. После? Не виждаш ли, че на руснаците реално им пука за България. На кого от евроатлантически лицемери му пука за нас? Абсолютно на никого. Ние сме просто един жетон в игра на покер.
20 Септември 2017 13:56
Не виждаш ли, че на руснаците реално им пука за България.


Ако им пукаше нямаше да ни изоставят 90-та година.
Казах. Кьорав карти не играе.
Българинът знае че на никой не му пука за него. Ни от Запад , ни от Изток.
Въпросът е кой колко си плаща ?
Та кой , колко плаща?Та росиянете да не питат Борисов , а да питат БКП/БСП за колко се продаде на Запада , а?
20 Септември 2017 14:04
Българинът знае че на никой не му пука за него. Ни от Запад , ни от Изток.


Аз да не би да съм конгоанец? Щото току-що написах друго.
20 Септември 2017 14:09
Аз да не би да съм конгоанец?


Ми може . Не зная. Мислиш като конгоанец.
20 Септември 2017 14:11
Може. Ти като какво мислиш, щом предлагаш руснаците да питали БСП за нещо си, а не настоящия минпред, който вече трети мандат издевателства над нас?
20 Септември 2017 14:29
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=u32WmpzgkmI

Премиерът на България и главният прокурор искат 50 млн. долара от турската мега компания Yozturk.
„Срещу тези пари те обещават да разрешат на турците да откупят вземанията на Фонда за гарантиране на влоговете от КТБ, както и да придобият всички активи на банката, плюс тези на банка „Виктория”. Записан телефонен разговор от турските тайни служби разкрива уродливата схема как Борисов и Цацаров си искат комисиона от 50 милиона долара. В същото време с официално писмо Фондът се опитва да откаже турците от сделката, за да засили тежестта на Борисов и Цацаров, които имат думата в държавата.
Записът е на телефонен разговор между избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев и представителка на турската корпорация Yozturk. Жената изважда на светло чудовищни, гигантски разкрития за корупция на най-високото ниво в държавата. Съдете сами!!!!!!!!!
http://afera.bg/wp-content/uploads/2017/09/KT14-724x1024.jpg
20 Септември 2017 14:52
Какъв ни е зорът с Русия?
Защо ни се навира в очите някаква статия от автор със съмнително име от някакво си още по-съмнително радио, списание, или кой знае там неизвестно. Изразител на президентско или правителственно мнение ли е това радио „sputnik„?
Когато руснаците се разберат по между си - Кой враг, кой глупак, тогава може и да говорим за Русия.
Въпросът е заплашени ли сме сега от Русия. Такъв, какъвто е бил 92г. мотивът да се подаде молба за членство. И не играят ли натовските партньори играта си за сметка на човешкият фактор преживяващ на територията на България.
И мисля, че въпросът е с Европа или с Америка да сме, защото интересите им потеглиха в различни посоки. Поне по отношение на бъдещият Курдистан. И сега ще имаме компромати, протести, опити за сваляния...
20 Септември 2017 15:48
Всички в соцблока имаха много повече свобода в сравнение с България.

Особено румънците, нали?!.

Аман от хашлаците във форума.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД