:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 421
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Епископ щял да убие патриарх

Гръцкият православен патриарх на Ерусалим Ириней е подал жалба пред гръцкото правосъдие срещу един от своите епископи, когото обвинява, че подготвял убийството му, съобщиха агенция АНА и АФП.

Според жалбата митрополитът на Вострос и съперник на Ириней за патриаршеския пост Тимотей платил на двама палестинци и един израелец, за да убият Ириней. Според анонимен източник от Ерусалимската патриаршия, цитиран от АФП, митрополит Тимотей, двамата палестинци и израелецът са арестувани от властите в района на Вострос във връзка с този случай.

Атинската прокуратура е започнала съдебно преследване срещу Тимотей по обвинения за "участие в престъпна организация" и за "подстрекаване към престъпление". Според гръцкия правителствен говорител Христос Протопапас заради особената деликатност на случая той ще бъде разглеждан съвместно с външното министерство.
3
750
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
07 Май 2003 08:53
Значи израелци и палестинци заедно срещу Православието? Пък и платени от друг православен пастир. Ето ги корените на падането ни под турско ведно с подлата Византия.
07 Май 2003 16:33
Доктора е параноик, хе-хе!
07 Май 2003 17:22
За съжаление историята е твърде правдива. Епископ Тимотей е известен с връзките си с израелските тайни служби още от времето на покойния патриарх Диодор. Възползувайки се от слабото здраве на патриарха, Тимотей, тогавашен секретар на Патриарха, подписваше вместо него (уж че патриархът не можел) заповеди, разпоредби и послания, които хвърляха в ужас цялата патриаршия, и когато биваше изобличаван от Негово Светейшество, той нагло отговаряше, че като искал да се разпорежда в патриаршията, Патриархът трябвало да бъде здрав, а не да се излежава. Неколкократно наказван от свещ. Синод за неправомерните си и направо недопустими деяния (като например продаването на земи, собственост на Патриаршията от векове, на частни лица и в Израел, и в Палестина), Тимотей не беше низвергнат, защото бе знайно кой го покровителства и че ако се предприемат крути мерки срещу него, той ще намери начин да предизвика криза в църквата (така както направиха у нас инокентиевци).
През времето на своето секретарстване Тимотей успя да влоши дотолкова международните отношения на патриаршията, че доходите й от помощи намаляха 2 пъти, а имотите й се топяха в прогресия. Но това явно не го задоволяваше.


След като патриарх Диодор се представи в Господа, всички очакваха с ужас, че под натиска на юдейските приятелчета на Тимотей, свещ. Синод ще вземе да го избере за Патриарх, но страрците не се уплашиха и избраха Ириней. Ето че сега и той е под ударите на този "епископ", продал душата си на рогатия. Нищо чудно дори да са верни слуховете, че той сам е тровил години наред смелия патриарх Диодор, който удържа до последния си дъх твърдо и неотклонно на натиска на икуменистите, чийто яростен поддръжник винаги е бил Тимотей.


Бог да пази патриарх Ириней и неговото паство!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД