:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полша обиди Германия, като я забърка в Ирак

Предложението на Полша за германско и датско участие в стабилизиращите сили в Ирак, предвидени в плана на САЩ, е абсолютна изненада за правителството на ФРГ, заяви германският министър на отбраната Петер Щрук, цитиран от АФП и БТА.

Изявлението бе направено с нескрито раздразнение от Щрук в самолета на връщане от Вашингтон, където той се срещна завчера с американския си колега Доналд Ръмсфелд, добавя агенцията.

В интервю за "Вашингтон таймс" Шмайджински изрази завчера желание германски и датски части да присъстват в сектора, който ще бъде отреден на Полша в Ирак. Според него този сектор трябва да бъде патрулиран една година от дивизия в състав от 7000 души, от които 1500 до 2000 полски войници.

САЩ предвиждат да разделят Ирак на три или четири административни зони, една от които под командването на Полша. Другите ще се ръководят от американски и британски офицери.
9
457
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
07 Май 2003 02:50
И това е само началото! Много скоро ще се види кво ще чинят 38 милиона нагли полски селяни в Европата! Избиване на комплекси без краи! А като станат ЕС-членки полските овчарчета, ке ни @@ат мамата и на нази, нищо че и нии сме току-що от полето.
07 Май 2003 04:31
Открай време поляците си бяха гадна паплач! Сигурно само маджарите са по-отвратителни!
07 Май 2003 05:05
Sedalgin neo , най-добре ще е да преминеш към употребата на по-силни медикаменти.Просто твоя случай е от тежките.
07 Май 2003 05:10
Дай рецепта де!
07 Май 2003 09:21
Рецептата:
Полша е единствена от новите членки на ЕС (Източна Европа) с твърдия си проамерикански курс, те влизат в Евросъюза май 2004 г. .Но е срещнала много силна отрицателна реакция сред другите членки на ЕС , особено в Германия и Франция също и Скандинавието Справка –коментарите във вчерашната германска и френска преса.Нейната външна проамериканска политика няма шансове , поради това , че Полша е зависима икономически от ЕС и субсидиите , които получава от него. А те пък от своя страна идват специално от Германия, Франция и силното Скандинавие.Справка –коментарът в днешния брой на най-големия ежедневник Хелзинкин Саномат(Финландия).Така , че е интересно да се следи как в близко време ще се “развие” проамериканската външна политика на Полша!
Интересно е да се знае , че няколко партии в Полша , са повдигнали процес против Министър-председателят и Президентът на страната "за подстрескателство към война".(във връзка с участието на Полша във войната с Ирак) .И ние , българите го имаме този член в нашата конституция , но не сме се сетили като поляците да го използваме.
07 Май 2003 12:31
tak to już jest! polska kocha amerika!!! buł garia też kocha amerika. No to - my kochamy amerika, a w Unii Europejskiej nas nigdy nie polubią !
07 Май 2003 12:44
Д ама polak нали чакате да си получите подаянията в мъни от ЕС?Колко милиярди бяха за 2004 г-4 или 6?Оня ден оревяхте Полша с протести против безработицата, нали? 19% -е нали?Чакате на ЕС парите да ви живне селското стопанство! А пък оревяхте света , че имате 700 милиона дълг от Ирак и трябва да си го вземете.Ама с проституция не става!Сега като ви затворят кранчето на опези пари от ЕС , ще ги видите през крив макарон.Добже пане?
07 Май 2003 13:12
Интересно, защо ли класическият български славянофил възприема славянството и топлите чувства към него като нещо концентрирано единствено и само към Русия (която върви с бонус Сърбия), в повечето случаи недолюбва поляците и чехите и хич не го еня за украинците, хърватите и т.н.?
07 Май 2003 13:22
Ами Форса , нали знаеш приказката”каквото почукало-това се обадило?Да ни припомниш как поляците са ни залибели?Пък и защо другите около тях не ги либят?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД