:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата обвини свой за кражба на ток и склоняване към секс

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска вчера отстраняване на прокурор от Софийската районна прокуратура, защото срещу него има повдигнати две обвинения - за кражба на ток и за склоняване на млада жена към секс с три лица.

От предложението на шефа на държавното обвинение до прокурорската колегия на ВСС става ясно, че прокурорът К.С. е станал клиент на специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура. Именно тя е повдигнала и двете обвинения срещу колегата си от районната прокуратура.

Според официалното съобщение К.С. е обвинен, че от средата на октомври до края на декември 2015 г. е осъществил неправомерно въздействие върху уред за търговско измерване на електрическа енергия, в резултат на което е създал условия за непълно отчитане на потребена електрическа енергия от него и неговото домакинство. Назначената от "Антикорупция" техническа експертиза пък е установила разлика от 81% между реално консумираната и отчетената (измерената) еленергия от манипулирания уред. Заради това му е повдигнато и обвинение кражба на ток.

К.С. е привлечен като обвиняем и за това, че през 2016 г. при условията на продължавано престъпление е свождал млада жена към съвкупления с три лица. По този случай самата прокуратура не дава повече подробности.

Този случай е само поредният от нелицеприятни разкрития, свързани с действащи прокурори, и то само през последните няколко месеца. Такива, включително и искания за отстраняване и внасяне на обвинителни актове, имаше например за обвинители в Добрич, Варна, Плевен, Благоевград.

1059
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД