:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 317
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Вашингтон отменя



ограниченията във въгледобива, въведени от предишния президент на САЩ Барак Обама. Планът на Барак Обама предвиждаше намаляване на вредните емисии въглероден двуокис с 32% до края на 2030 г. Това на практика са целите, предвидени в Парижкото споразумение за климата. Американският президент Доналд Тръмп обяви многократно, че ще оттегли САЩ от споразумението.



Йемен изстреля



балистична ракета към Саудитска Арабия, съобщи иранската телевизия "Прес Ти Ви" в своя "Туитър" акаунт. По данни на медията целта на ракетата е бил югозападният окръг Джазън. За момента не се съобщава за жертви и разрушения. Властите в Саудитска Арабия също не са коментирали информацията. Не за пръв път Йемен обстрелва кралството, припомня БГНЕС. В края на юли Сана изстреля ракета към околностите на Мека.





Косовският президент Хашим Тачи взе участие



в първото шествие в подкрепа на еднополовите връзки в страната, известно като прайд. По време на мероприятието той изрази подкрепа за гей общността в страната и заяви, че "всички общности са равноправни", предаде БГНЕС. Събитието беше посетено от 300 души, които преминаха през центъра на столицата Прищина, носейки голямо знаме с цветовете на дъгата - световен символ на гей общността. "Тук сме, за да изпратим любов, включително и на тези, които са срещу нас, тъй като вярваме в различията и имаме любов дори за тези, които ни мразят", каза 21-годишният Ленди Мустафа, което е един от организаторите на прайда.
49
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД