:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 362
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Бюджетът на всички българи

Финансовият министър Владислав Горанов е интересен екземпляр.

По традиция този пост е и вид гръмоотвод - финансовият министър е като антиикона, към която се канализира недоволството и отрицателната енергия на населението. Но когато има медии със съвест и журналисти с човещина, дори финансовият министър може да изглежда симпатяга. А този има и усет за пиарски хитроумия - сега си рекламира бюджета в контекста на осемдесеттях процента дебили, колкото преброи и диагностицира проф. Иво Христов от червената парламентарна група.

"Този бюджет е за 100 процента от българските граждани, а не за 80 процента от тях", цитира го "Труд".

В "Монитор" Горанов го цитират с тихо преклонение, гаче ли е Карл Маркс или Фридрих Енгелс най-малкото. В дописката за бюджета е отделено място за неговите концепции, които звучат доста засукано и научно: "Чуха се много доктринални тези за неравенството и неговото преодоляване. Бих ги приел като искрено желание от политическата класа, ако те наистина биха довели до действително равенство". Прелитащият провижда голямо бъдеще за този индивид - има вид на умен и безскрупулен играч.

"Стандарт" пък се е окъпал в бюджета на Министерството на туризма. Като се почне от челото на вестника - "Ваканция без пари. Министерството на туризма пуска томбола за 30 почивки у нас", което препраща към 4-странично предложение "Туризъм", две от които са интервю с ресорния министър Николина Ангелкова. Останалите материали може да са писани и в нейния кабинет, поне така звучат. Например: "Отново рекорден ръст на туризма... Министър Ангелкова връчи..." и т.н.

"Телеграф" обаче е издирил един имот с проблемен бюджет - явно националният бюджет още не е стигнал до това място: "28 години след 10 ноември домът на Тато тъне в разруха", установила проверка. Но дори там е настъпила положителна промяна:

"От месец и половина бившата резиденция има охрана, която гони наркоманите, събиращи се да се друсат в покоите на Тато".
1
1049
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
11 Ноември 2017 08:45
"От месец и половина бившата резиденция има охрана, която гони наркоманите, събиращи се да се друсат в покоите на Тато".

Мисля, че "интересният екземпляр" предпочита да им се събира такса - 100% или кметицата Йорданка, да даде обекта на концесия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД