:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 367
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Жива гола вода

Тайният живот на Десислава Радева

Жива вода между с. Вонеща вода и Леденик, област Търново. Да се надяваме, че г-жа Радева ще я направи уханна!
Съпругата на президента посети инкогнито Велико Търново, съобщи "Дарик".

Посещенията "инкогнито" са хубави с това, че за тях знаят само отделни личности и случайно попаднали на събитието журналисти.

Все така инкогнито Десислава Радева провела тайна среща с около 100 деца и младежи от 6 училища, продължава кореспонденцията на радиото. Срещата е проведена в училище "Емилиян Станев".

Посещението на Радева, макар че е проведено инкогнито, е свързано с публична кауза. По примера на много политически съпруги по света и у нас Радева регистрира сдружение "Живата вода на България", което се бори за опазване на българщината и правописа. Така тя се поставя в контекста на все още налагаща се традиция - Антонина Стоянова с фондация "Ценности", министершата Ева Соколова с "Една българка", премиершата Елена Костова с "Бъдеще за България"... Жените на останалите президенти нямаха фондации, а Плевнелиев нямаше Първа дама.

Президентшата Радева изпитва гражданска болка от това, че във "Фейсбук" и "Туитър" се пише на шльокавица и с много правописни грешки, каквито тя забелязва, че допускат и журналистите. По тая част сме солидарни с г-жа Радева - голяма част от пишещите българи са неграмотни. Не само журналистите, но и т.нар. писатели, поети, издатели... И за да не пропуснем сламката в нашата оптика - на страницата, която четете, също не сме безгрешни, и макар това да не се дължи на неграмотност - грешките са си грешки! И борбата с тях водим без да жалим пот в учението и кръв в боя! Както правителството с корупцията! Тази болка на Десислава Радева е и наша болка. Нейният враг - неграмотността, е и наш враг.

Обратно към Търново и живата инкогнито вода.

За провеждането на срещата между президентшата и младежта учителите били помолени - учтиво, но твърдо - да напуснат, за да могат децата да говорят свободно и да изразят същността си, без да се притесняват от наставниците си.

Оставени на себе си, децата и Първата дама се наредили в полукръг и прокоментирали будителството. "Така бяхме предразположени да се чувстваме комфортно и всеки да бъде себе си", споделя единадесетокласникът Георги Тодоров, цитиран от "Дарик".

"Това, което показа тя пред нас, е, че е жена с позиция", споделя впечатления Георги. "Беше повдигнат въпроса за съвременните будители и кои са днес те - учителите, музикантите, актьорите, културните дейци... Беше много интересно, особено когато повдигнахме въпроса за учителите. Всеки имаше различно мнение - едни казаха, че не всеки от тях може да бъде будител. Това беше мнение на по-малките, но аз смятам, че всеки учител е будител, защото учи младите да бъдат по-добри", разказа Георги, комуто пожелаваме политическа кариера - толкова млад, а вече усвоил в тънкости дипломатичния език и позитивната интерпретация!

***

Преди дни "После" допусна грешка, може би и грях, поради престъпна небрежност. Преписахме от един вестник изповед на Десислава Радева и посочихме като първоизточник самия вестник, който обаче на свой ред бе преписал признанията на г-жа Радева от списание "Ева". Хипнотизирани от живото слово на президентската съпруга, проспахме този факт. Молим за извинение засегнатите.
7
2777
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
10 Ноември 2017 22:48
И за да не пропуснем сламката в нашата оптика - на страницата, която четете, също не сме безгрешни, и макар това да не се дължи на неграмотност - грешките са си грешки!

Мда-а, не сте безгрешни, но като ви се посочат грешките – БАМ! десет дена БАН!...
Затова мисля да престана, пък ако искате – пишете си на шльокавица, ако искате – на маймуница, има си собственик, има и главна редакторка...
Ще чета предимно мненията, в повечето случаи са и по-интересни...
10 Ноември 2017 22:49
10 Ноември 2017 22:53
"Това, което показа тя пред нас, е, че е жена с позиция", споделя впечатления Георги. "Беше повдигнат въпроса за...

Не соча грешки, а питам форума – как трябва да се членуват: "впечатления Георги" и "Беше повдигнат въпроса за"...
10 Ноември 2017 23:42
Хм...
ПлюФка с претенции за интелигентен хумор...
Може би...
11 Ноември 2017 07:38
Слабо. ПИК се справя по-добре.
11 Ноември 2017 07:45
За провеждането на срещата между президентшата и младежта учителите били помолени - учтиво, но твърдо - да напуснат, за да могат децата да говорят свободно и да изразят същността си, без да се притесняват от наставниците си.
Личи си от къде идва и чия жена е - във войската това се наричаше май Инспекторски преглед. Офицерите се обръщат с гръб, войниците се разреждат, за да не ги чуе съседът и инспекторът минава и пита, има ли оплаквания. Обикновено няма! Така беше по мое време в наборната войска!
11 Ноември 2017 11:11
*
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД