:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Петков се закани на депутати, които клеветят МВР

Вътрешният министър обеща да уволни всеки корумпиран служител
Вътрешният министър Румен Петков се закани, включително и със съд, на всеки, който клевети МВР, дори и това да са депутати.

Той обяви, че ще уволнява всеки доказано корумпиран в системата, но няма да позволи да се клеветят служители на МВР. По негово мнение огромната част от повече от 60-те хиляди, работещи в системата, са почтени и честни хора.

Веднага след това той даде пример с депутати, които въпреки положителните оценки от последните три доклада на Еврокомисията за работата на МВР по линия на антикорупцията продължавали да твърдят, че във вътрешното ведомство имало много подкупност. Това вреди на работата на министерството и на цялата държава, посочи Петков.

Няколко часа по-рано МВР шефът бе принуден да отговаря на парламентарно питане за нивото на корупция в системата от бившия шеф на контраразузнаването и настоящ депутат от ДСБ Атанас Атанасов.

328 служители на МВР се уволнени за корупция за периода 2002-2005 г., обяви в отговор Петков. Само от началото на годината били уволнени 45 души. На прокуратурата са дадени материали за 163 служители. Корупцията в МВР далеч не е преодоляна, но в министерството се води ефективна и резултатна борба.

От своя страна Атанасов цитира предишни изказвания на Петков във вестниците, където той нарича действията на МВР показни демонстрации. Той припомни, че е имало сигнали за хора с високи постове в системата на МВР, които са били уличени в корупция и връзки с бандити, но те са останали без последствие.

Петков съобщи, че днес ще има среща на ръководството на МВР с Върховна касационна прокуратура за последните убийства, както и за мерките срещу организираната престъпност. МВР шефът се закани да се раздели с хората, за които се установи, че не са изпълнили служебните си задължения или пък са попречили на координацията между службите.



---Визи

Нямаме имиграционен проблем с Великобритания и това ни дава основание да поискаме визите да ни бъдат махнати и преди 1 януари 2007 г., заяви Петков. Той поставил въпроса по време на срещата си с британските си колеги в Нюкасъл в сряда и четвъртък.

Петков обяви още, че в Нюкасъл е обсъждан въпросът за издаване на общ документ в рамките на ЕС, който да задължава телекомуникационните фирми да пазят за определен срок данни за телефонни разговори и имейли. МВР шефът обясни, че все още няма окончателно решение, но ще поиска разговор с БТК. Той успокои, че ставало дума само за данни за това кога е воден разговор, а не за неговото съдържание.
22
613
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
09 Септември 2005 23:57
Твърдата ръка на БСП взема да се проявява.
10 Септември 2005 01:00
Народът е казал:
ГОЛЯМ ЗАЛЪК ХАПНИ, ГОЛЯМА ДУМА НЕ КАЗВАЙ!”
“огромната част от повече от 60-те хиляди, работещи в системата, са почтени и честни хора” и това вярно. Защото ако 1% от 60-те хиляди са почтени и честни, това е много голям % за полицията, както и за съда. Но и между тези 1% едва ли има поне един началник.
Както да е.
Интересно е, кога и как един български министър би си подал оставка, ако в повереното му ведомство 99% са корумпирани, за което знаят всички българи и всички в Брюксел.
10 Септември 2005 06:05
Петков се закани на депутати, които клеветят МВР. Лозето не ще молитви, а иска мотика - е казал народът Петков. Затова остави чашката и се хвани за мотиката, другарю.
10 Септември 2005 07:21
Популист и смачкана комуняга е тоз Петков.
Па те комунягите са в основата на престъпноста в МВР.
Сега па да не можеш да кажеш че са и престъпници ли?
10 Септември 2005 07:53
абе и аз може да съм българин с униформа закон които ме защитава и държавна кола при това вносна
...вечна ода за симеона...
10 Септември 2005 07:57
До сега не съм видял комунист да направи нещо свястно, но този се изложи още не влязъл в сградата.
Слушай комунистче недоосено - човек, който започва със закани (ектравертни) е несигурен в себе си и иска да си осигури въображаемо поле за отстъпление. Точно това говорят думите ти и досегашните ти изявления.
Нищо няма да направиш, запомни от Антибиотика - и си спомни подвизите си в Плевен като комунист, защото някои ще ти ги припомни.
Факт е, че МВР е корумпирана институция и разложена от безверие в политическата система. Ако до сега са изхвърлени 328 според теорията на вероятностите цифрата е огромна, при така очертаната ситуация в българското общество.
Повтарям - ОГРОМНА - и не се заканвай на депутатите защото ти си на това място да изпълняваш, а не да се плезиш на законодателната власт.
Не си дорасъл още за такъв голям залък като МВР - давам ти шест месеца да ти лъснат някои части...
10 Септември 2005 09:15
Г-н Петков,
Кой и защо клевети шефа на РПУ Монтана днес? По поредния случай с охраняваните от БХК и "Отворено общество" цигани?
Още по-лошо - как може в някакъв си форум някой си да се жалва, че човек на шефа на същото РПУ му крадял имота. Бързо затваряйте форумите. Само клеветят честната полиция. И отивайте и Вие при Сорос за "финансиране на проекти".
10 Септември 2005 09:37
Др. Путков, кой критикува комунистическата власт , направо в Белене.
Кво им се толкоз церемониш на разни недоубити буржуи и фашисти дето са влезнали даже и в Народното Събрание.
10 Септември 2005 09:38
Боже пази България, защото след 50 години ще бъде Циганария.
10 Септември 2005 09:40
Петков може да не е цвете за мирисане, но точно миризливото джудже Атанасов ли ще го пита за корупцията?!
10 Септември 2005 09:44
Уродливото джудже Атанасов.
Прав си е Румбата Петков. Това си е крачка. Сега ако се оправи и с правомощията на ченгетата, за да не се стига до бити полицаи както в Монтана. Имат си пищови , за какво ги носят - за красота .
10 Септември 2005 09:56
Тази информация направо ме шокира - от заглавието още. Ами случчайно слушах и въпросът на г.н Атанасов, и отговора на министъра по време на парламентарния контрол вчера. "Депутати на съд...." не отговаря въобще на казаното от Р.Петков - нито е споменавана думата "съд", нито смисълът на изказването му навеждаше на такъв извод. В пленарна зала той заяви, че е недопустимо в НС да се нападат без факти институциите и че това увеличава недоверието на обществото в тях. Ако "няколко часа след това", някъде, пред някого е заявил друго, репортерите трябва да го посочат (с конкретните въпроси и отговора!). Смесването на две изказвания с авторовия акцент в заглавието е манипулативно и не предава същността и смисъла на позицията в случая. До кога така, А???
10 Септември 2005 10:43
Ами, сигурно до тогава,
до когато си оправи ведомството...
Хич даже не е за жалване...
Министър ли е, бой, бой... по кратуната...
Все още толеранс за Сергей и Ивайло...
10 Септември 2005 11:14
Да бе да, един процент от полицаите създава лошо име на всички. Също като при адвокатите .
10 Септември 2005 11:49
Този човек със забележителното чувство за хумор/подари телевизор, та децата да гледали сексфилми/ е толкова ценен, че му смениха едно министерство с друго Атанасов може да си задава въпроса за да си направи извод, какво е поникнало от това, което е посял
10 Септември 2005 20:29
петков от името на БКП да се извини на служителите на реда преди 9 септември 1944 които също са изпълнявали заповеди на болни политици
10 Септември 2005 21:37
Днеска слушам две възрастни дами като си говорят .Комунистите дойдоха на власт и пак ще дават "Навсеки километър".
10 Септември 2005 21:43
А демукратите дойдоха на власт и
ограбиха всеки сантиметър
10 Септември 2005 22:11
Другарю Петков, нещо си слънчасал, пуча беше преди 16 години, въпреки че се прекръстихте на полиция, си оставате милиционери--репресивен апарат не в служба на обществото, а за защита на комунистическата върхушка (е има промени, преди по-финно се истребвахте а сега покъзно, за последното не ви се сърдя)
10 Септември 2005 22:13
Комунизъм, комунизъм, до дупка. Мамка Ви мързеливи, високомерни и крадливи Гадове.
11 Септември 2005 09:32
Антибиотик, цели шест месеца ли? И три стигат. Впрочем, то задника му на тоя некадърен пияница отдавна е лъснал.
11 Септември 2005 22:26
Румене, горе главата. И не се впечатлявай от идиоти - комунисти, костовисти, форумисти, комплексари, педерасти, травестити. Явно си поуплашил костовистите - смятат, че ще отмъщаваш за нечовешкия тормоз по време на кметския ти мандат, когато Костов налагаше диктатура. Без прошка за долната пасмина, която използва целия репресивен апарат срещу теб. Не съм нито комунист, нито седесар, но ми беше жал тогава как мачкаха един млад човек, само защото не е един от тях...Върши си работата брат, имаш качества и знам, че ще се справиш!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД