:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 343
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хиляди шофьори минаха през предколеден пътен ад на "Хемус"

Часове наред автомобили и камиони стояха в задръстване в тунелите заради две тежки катастрофи и безполезната полиция
Снимка: Сега
Задръстването, в което влязоха хиляди души, продължаваше километри - далеч зад отсрещните планини.
Хиляди граждани минаха през истински предколеден пътен ад на магистрала "Хемус" в четвъртък преди обед. Часове наред автомобили и камиони пъплиха или стояха неподвижно в тунелите, които се превърнаха в газови камери, и по чудо няма пострадали.

Заради две тежки катастрофи и безполезните държавни институции се стигна до километрични опашки, които почти блокираха движението по един от най-възловите и натоварени пътища в страната.

Всичко тръгна от пътен инцидент между два тира, станал към 10.20 ч. На около 500 м след тунела "Витиня" шофьорът на камион, пътуващ към Варна, губи управлението, превозното средство преминава разделителните мантинели, навлиза в другото платно и се удря в друг тир. Заради този случай магистралата в посока София остана блокирана часове.

Първоначално бе обявено, че се предлага обходен маршрут от км 35 на АМ "Хемус" по пътя Ботевград - София до пътния възел "Витинска река" при км 30 на "Хемус", след което продължава отново по магистралата. После бе пусната информация, че едната лента е пусната за движение. През цялото време, почти до 15 ч, имаше огромно задръстване, в което участваха хиляди коли и стотици камиони. Те се придвижваха с почти пешеходна скорост километри наред, като в един от тунелите се минаваше за близо 40 минути. Спирането в тунелите е недопустимо и е абсурдно, че КАТ не спираше колите преди тръбата, за да не дишат хората отровните газове в нея.

През цялото време на пътя не можеше да се види нито една полицейска кола. АПИ пък обясняваше, че е необходимо възстановяване на мантинелата, повредена от пътния инцидент. Това можеше да става в присъствието на пътни полицаи, които да ръководят движението. И със сигурност щеше да направи така, че инцидентът да не се усети.

Около 13.00 ч АПИ обяви, че движението е изцяло възстановено, но поне два часа задръстванията в участъка бяха видими. След излизането от това задръстване на 19-ия километър колите отново влизаха в задръстване, което все пак беше по-малко.

Пак по обяд жестока катастрофа почти затвори магистралата и в обратна посока към Варна, на 16 км от София. Верижно се удариха три коли и автобус, а един джип беше буквално кацнал на средната мантинела. На място имаше много полиция и пожарна. Час и половина по-късно бе обявено, че движението е изцяло пуснато в тази посока.



ЗЕБРИ

МВР, регионалното министерство и прокуратурата започват масови проверки на пешеходните пътеки. Ще се гледа дали са на правилните места, боядисани според наредбите и сигнализирани с пътни знаци. От МВР и прокуратурата ще изпращат сигнални писма до отговорните за пътеките - кметовете. Главният прокурор се закани, че ще има санкции, ако не се предприемат мерки. По закон пешеходните пътеки трябва да са боядисани в бяло, обясни Цацаров. Затова, ако се открие пешеходна пътека в друг цвят, той ще бъде премахнат. "Зачестяват случаи на пешеходни пътеки в цялата страна, които са с абсолютно недопустимо, забранено по норматив, дори фоново, цветово изписване. Пешеходните пътеки трябва да са изцяло бели без никакви символи, без никакви знаци по тях", заяви регионалният министър Николай Нанков.

Пешеходната пътека на бул. "Витоша" при НДК беше изстъргана, за да се спре пресичането на пешеходци.

 Пешеходната пътека на бул. "Витоша" при НДК беше изстъргана, за да се спре пресичането на пешеходци.


9
4304
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
21 Декември 2017 20:53
Изглежда паралмента трябва да гласува спесиална точка в Катаджийския Закон, че са длъжни БЪРЗО да освободят движението...
ЗАщото сега, КаТ със садистично удоволствие блокира движението при каквото и да е ПТП.
21 Декември 2017 21:10
Пешеходните пътеки трябва да са изцяло бели без никакви символи, без никакви знаци по тях", заяви регионалният министър Николай Нанков.
М-да, нашите министри явно ни управляват от Марс и не се движат по софийските улици – та "зебрата" пред Ректората е шарена, както и още много други...

https://offnews.bg/obshtestvo/tcatcarov-naredi-proverka-na-vsichki-peshehodni-pateki-shte-im-opravi-671636.html

http://www.dobrich.bg/bg/news/4460-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89

21 Декември 2017 21:14
Задължително трябва и проверка на "легналите полицаи" – дали са необходими и височината им...
Доколкото знам, не трябва да са по-високи от 7 см...
22 Декември 2017 08:30
Много бързате. Предколедният ад ще бъде днес и утре, а следпразничният - на 01.01.
22 Декември 2017 08:53
И със сигурност щеше да направи така, че инцидентът да не се усети.
Моля, помогнете! Аз се предавам.
22 Декември 2017 08:55
редник, най-много ги обичам в село Караманци, Кърджалийско
22 Декември 2017 08:56
Пешеходните пътеки трябва да са изцяло бели без никакви символи, без никакви знаци по тях", заяви регионалният министър Николай Нанков.
А пък автомобилните пътеки трябва да са изцяло асфалтирани, гладки и без дупки по тях, казват хората.
22 Декември 2017 09:00
На входа на тунелите има светлини, разрешаващи или забраняващи навлизането. При задръстване не е нужно катаджии да спират колите да не навлизат в тунелите, достатъчно е да се запалят червените светлини и да се гледат камерите кой голям майстор на волана все пак ще влезе и да му свалят после кожата от глоби. Технически е елементарно. Нужно е съвсем съвсем малко мозък.
22 Декември 2017 09:20
дъртреалист
21 Декември 2017 20:53
Изглежда паралмента трябва да гласува спесиална точка в Катаджийския Закон, че са длъжни БЪРЗО да освободят движението..

Парламентът трябва да гласува закон за закриване на КАТ. После бавно и полека да се накарат полицаите да си вършат работата.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД