:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България ще се рекламира пред ЕС като непозната дестинация

В един от клиповете погрешно се твърди, че сме членове на съюза от десет години
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Министърът за европредседателството Лиляна Павлова не можа да обясни защо 11 г. след приемането й в ЕС България трябва да бъде представяна като непозната дестинация.
11 години след приемането ни в ЕС България ще се рекламира като "непозната държава" и като "скритото бижу" пред останалите членове на Евросъюза. Това стана ясно при представянето на телевизионния клип "Това е България", който гостите у нас и зрителите в други държави ще гледат по време на европредседателството. Представено бе и второ видео за приоритетите на страната, в което погрешно се съобщава, че България е член на ЕС от 10 години.

"Нашата цел е да представим България като скритото бижу на Европа. България, която е непозната. България, в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед", заяви министърът по европредседателството Лиляна Павлова. На въпрос на "Сега" защо 11 години след приемането ни в европейската общност още се налага да се представяме пред Европа като нова и непозната дестинация, Павлова лаконично отговори: "Не знам какво ни е пречило досега, може би самите ние, българите, си пречим". Министърът не пожела да съобщи по кои наши и чужди телевизии ще върви рекламата и колко ще се похарчи за закупуване на ефирно време. Павлова каза, че тази информация ще бъде оповестена допълнително. Не стана ясно и защо България ще се рекламира като непозната и пред българите.

Герои във видеото "Това е България" са актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова, а продуцент е режисьорът Димитър Митовски. Сюжетът показва как Кръстанов и Камбурова се запознават във влак, влюбват се и прекосяват страната. Лентата обръща внимание, че името на държавата никога не е променяно, че България се намира на кръстопът между Изтока и Запада, че има най-бързия интернет в Европа (според различни проучвания страната е в Топ 20 в света, но в нито едно от тях не е на първо място), че кимането за "не" у нас често се използва за "да" и т.н. Показват се и многобройни природни и архитектурни забележителности и се отбелязват качествата на българската кухня. "Имаме мнение по всеки въпрос, но с радост ще чуем и вашето", се казва още във видеото.

Клиповете във връзка с председателството ще бъдат общо три, като всеки ще е с продължителност от три минути. За тях данъкоплатците ще платят общо 202 000 лв., съобщи Павлова. С излъчването им ще започва всяко заседание на официалните и работните групи в София и Брюксел до 30 юни. В третия клип, който все още не е готов, ще участват известни българи и ще се представят техните постижения. Министърът не съобщи имената на избраните да рекламират страната и заяви, че се надява и това видео да бъде готово "до няколко седмици".
3
2551
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
05 Януари 2018 20:51
Третият клип ще показва приноса на България към ЕС, и също ползите за България от членството.
06 Януари 2018 23:22
Тройка на смрачаване - в три скромни клипа.
07 Януари 2018 18:43
Герои във видеото "Това е България" са актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова, а продуцент е режисьорът Димитър Митовски.

Съвсем случайно в нета попаднах на това мини-филмче и бях не само приятно изненадана, а направо очарована!

А аз съм от тези, които се очароват трудно!

Because I am CHOOSY !

А майсторът си е майстор! Димитър Митовски е изпипал всичко - от първия до последния кадър и от първата до последната реплика!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД