:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Обвиняемият за шестте убийства е емблема на беззаконието у нас

Беглецът от години е издирван заради присъда, няма документи, нито адрес, живее в незаконна къща, но си общува с кмета на Луково
СНИМКА: МВР
Росен Ангелов
Обявен за издирване преди 8 г. престъпник, без документи, без адрес и работа, живеещ в незаконна къща в малко селце в Искърското дефиле е извършил с незаконно притежаван пистолет шестте убийства в Нови Искър. Това съобщиха МВР и прокуратурата. Сюжетът с масовото убийство показа абсолютното беззаконие и хаос, които царят в страната. Още 594 души, осъдени да лежат в затвора, си живеят безметежно на свобода.

Задочно обвиненият за убийствата 56-годишен Росен Ангелов се е измъкнал под носа на полицията в четвъртък, съобщи кметът на с. Луково Румен Колев. Два дни обвиняемият бе издирван безрезултатно из горите в Искърското дефиле от жандармерия и военни командоси. Пред Нова телевизия кметът разказа, че в къщата имало приготвена храна, било топло и имало включен компютър. Той заяви, че издирваният е научил за операцията от новините и избягал. Изявлението му ядоса главния секретар на МВР Младен Маринов и шефа на националното следствие Борислав Сарафов. Двамата категорично отрекоха твърденията. Сарафов обвини кмета, че пред тях мълчал, а пред камерите говорел. Маринов допълни, че Колев два часа не можел да се сети къде е къщата, за да я покаже на полицаите. За самата постройка разследващите заявиха, че е без собственик и изобщо не присъства в плановете за застрояване. Кметът пък обясни, че Ангелов се е самонастанил там. Виждал го рядко, но знаел, че преспива на това място. Не е ясно защо не се е поинтересувал кой е и какво прави в къщата.

МВР обяви, че Росен Ангелов е изключително опасен - има пистолет, а в къщата, където е живял, са открити запалки от гранати. Освен това имал намерение да се сдобие с дългоцевно оръжие.

Разследващите твърдят, че Ангелов дори не се е придвижвал по нормални пътища, а избирал да мине през гори и планински пътеки. Наричали го Горския човек. Полицията хем го определя като затворен човек, който страни от хора, хем казва, че се е добрала до негови познати, или че разполага с оперативна информация за него. "Затруднени сме, тъй като от едната страна всички са жертви, оттам ние не можем да вземем бърза информация. Естествено, назначени са експертизи на телефони, които са били на местопрестъплението, но това затруднява, тъй като информацията излиза само от страна на извършителя. Той е имал изключително ограничени контакти, изключително затворен в себе си човек, така че е много трудно да изясним до каква степен са им били отношенията, но имаме достатъчно данни, че те са имали такива", обясни главният секретар Младен Маринов.

Много е съмнително дали рецидивистът Ангелов е издирван през годините. Първата снимка, разпространена от полицията в четвъртък, се оказа неактуална. Затова вчера бе пусната нова. Главният секретар на МВР Младен Маринов твърди, че са правени операции за задържането му, но всеки път нямало резултат.

Ангелов е лежал два пъти в затвора - първо е осъден за кражба през 1984 г., след това за изнасилване през 1999 г. Освободен е предсрочно през 2002 г. Седем години по-късно е осъден за блудство с малолетна, извършено през 2007 г. Още преди края на делото обаче той изчезва и оттогава е неоткриваем.

Как е преживявал през следващите години, от МВР могат само да подозират - помагал на различни хора за дребни работи срещу заплащане и взимал назаем. Покрай изпълнението на подобни поръчки се запознал и с убитата Кети Кюхова. Според МВР двамата са имали интимна връзка около 6 месеца, не е ясно кога е приключила. Какъв е бил мотивът на Ангелов да убие жената и семейството й разследващите не можаха да кажат. Залага се обаче на личния мотив.

Заподозреният не е имал съучастници, а оръжието е само едно, твърдят от МВР и прокуратурата. Стреляно е с пистолет 22-ри калибър, но не се знае каква е марката. Оръжието със сигурност е незаконно, тъй като с присъдите си мъжът не би могъл да има разрешително.

Разследващите представиха и по-пълна картина на това какво се е случило в ужасната нощ. Кети Кюхова е била убита първа, обясни Маринов. Жената не е застреляна там, където е намерена - в резервоар на около 3 км от къщата й в Нови Искър. Предполага се, че Ангелов я е примамил на среща и тя отишла да го види заедно със семейното куче. Мъжът й Неделчо Юнаков се е притеснил, че нещо може да се случи, защото кучето се върнало само, и се е обадил на сина си Георги да се прибере, защото има проблем. След убийството на Кюхова на неизвестно засега място Ангелов се отбива в къщата, където застрелва останалите петима души. Юнаков, синът му и майката на Кюхова Еленка са убити на първия етаж на къщата. Двама мъже са оказали съпротива и затова имат рани по ръцете и краката, смятат разследващите. Дъщерята на Кюхова Нанси и приятелят й Боби са застреляни на горния етаж. Според разследващите те след началото на стрелбата са избягали и са се крили там. Загадка остава защо не са се опитали да се обадят на някого или да избягат от къщата. Според разследващите Ангелов е проверил всички помещения на горния етаж, като дори е разбивал врати с ритници, за да провери кой се е скрил вътре. Направил е опит да прикрие следите си, местел е телата. След това се е върнал със семейния автомобил за тялото на Кюхова и го е хвърлил. Майка й била ликвидирана, защото знаела за връзката й с Ангелов, твърдят от прокуратурата. Самата Кюхова споделяла пред заподозрения, че има проблеми с мъжа си, а Ангелов я ревнувал от него, твърдят разследващите.

Разследващите смятат, че Ангелов не е в чужбина, тъй като няма лични документи. Операцията по издирването ще продължи колкото е нужно, обясни главният секретар на МВР. В късния следобед вчера БНР съобщи, че в близост до издирването - в реката до с. Владо Тричков, бе открит труп на мъж, но се оказа, че не е на Ангелов, а на човек, изчезнал в началото на декември.

Прокуратурата разполага с категорични доказателства, че Ангелов е извършил убийствата, заяви Сарафов. За последните 48 часа са назначени 91 експертизи по случая. Намерени са и ДНК следи, обясни шефът на следствието. Готова е и аутопсията на телата. На Ангелов са повдигнати обвинения задочно, обясниха от прокуратурата.



ТАКТИКА

През последните дни МВР и прокуратурата са разпространявали заблуждаваща информация за версиите, по които работят, с идеята, че това е "оперативна комбинация". Това стана ясно от думите на Борислав Сарафов. Той твърди, че 24 ч. след убийството са знаели всичко, но не искали да алармират заподозрения. Тактиката със заблудите обаче не даде резултат - заподозреният се измъкна от хайката. Част от невярната информация била дадена поради липса на данни - така беше обяснението за съобщеното от главния прокурор Сотир Цацаров, че всички са убити само с един куршум, въпреки че жертвите са застреляни с множество куршуми. "Не всички неща искаме да споделим към настоящия момент, докато това лице не бъде задържано, защото може да се окаже, че ще застраши живота на други потенциални и бъдещи свидетели", заяви Сарафов, за да оправдае неяснотите в разказа си.



ПРОФИЛ

МВР разполага с психопрофил на Ангелов, изготвен преди години, когато е бил в затвора. В него той е описан като интелигентен, но избухлив. Освен това е определен като интригант и човек, който бързо се адаптира към обстановката. Хитър, прикрит, претенциозен, с високо ниво на интелигентност, опитвал да прави добро впечатление, раздразнителен и много ревнив са другите заключения.

Зам. главният прокурор Борислав Сарафов, градският прокурор Емилия Русинова и главният секретар на МВР Младен Маринов обявиха убийствата в Нови Искър за разкрити.

 Зам. главният прокурор Борислав Сарафов, градският прокурор Емилия Русинова и главният секретар на МВР Младен Маринов обявиха убийствата в Нови Искър за разкрити.


55
16809
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
55
 Видими 
05 Януари 2018 19:50
Смърди отвсякъде... Къща без собственици, но пък има ел.енергия. На чие име е партидата? Кой плаща сметките? Кметът знаел,че набеденият за убиец живее там, но изобщо ке се е трогнал, нито пък е съобщил някъде. Полицията не може да издири който и да е, без да има информация - от граждани, от близки, от информационни системи за разппащане, от мобилни оператори...
Нещо много бързо го разписаха разкрито. По-скоро нещо голямо се замаза.
05 Януари 2018 19:51
Освен това имал намерение да се сдобие с дългоцевно оръжие. Това баба Ванга ли го е казала на полицията????
05 Януари 2018 19:54
Нещо много бързо го разписаха разкрито. По-скоро нещо голямо се замаза.

05 Януари 2018 20:10
По-скоро нещо голямо се замаза.

Хитрино две си е.
05 Януари 2018 20:26
НЕма такава държава! Пълен разпад на системите!
05 Януари 2018 20:35
Беглецът от години е издирван заради присъда, няма документи, нито адрес, живее в незаконна къща, но си общува с кмета на Луково И живее на коприва и лапад..Па как си е купил и лаптоп???
05 Януари 2018 20:46
Очевидно има ятаци. Категорично няма начин човек да се крие в планината през зимата при такова масирано търсене. И кмета трябва да се арестува и щателно препита плюс обиск. Пича или е укрит наоколо или вече е извозен надалеч. Остава въпросът кой точно и за какво използва такива хора, колко са, организирани ли са, как и от кого......
05 Януари 2018 20:47
Самата Кюхова споделяла пред заподозрения, че има проблеми с мъжа си, а Ангелов я ревнувал от него, твърдят разследващите.

и това трябва да е от Ванга....
05 Януари 2018 20:51
Имаше един колега с ник "дърто ченге", ако може да разкаже,как се води ДОИ/дело за оперативно издирване/,кой го води,до кога се води,кой контролира и т.н. Ще плачем все по-силно за "гнилият СОЦ".
05 Януари 2018 21:00
Разследващите смятат, че Ангелов не е в чужбина, тъй като няма лични документи.

Това вече ме разби !!!
Явно в следствието работят олигофрени. Или поне нас мислят за такива ?!
05 Януари 2018 21:02
Смърди отвсякъде... Къща без собственици, но пък има ел.енергия. На чие име е партидата? Кой плаща сметките? Кметът знаел,че набеденият за убиец живее там, но изобщо ке се е трогнал, нито пък е съобщил някъде. Полицията не може да издири който и да е, без да има информация - от граждани, от близки, от информационни системи за разппащане, от мобилни оператори...


Веднага се сещам за няколко правдоподобни обяснения на терзанията ти.... Къщата имала ел. енергия. Че кой твърди, че там че има партида към ЕРП? Възможно е сам да се е "присъединил" към мрежата (нищо ново под слънцето). Възможно е по начало да няма елекрозахранване (генератор, соларни клетки и т. н.). Иначе в задълженията на кмета не влиза да иска паспорта на всеки съмнителен. Дори няма право на това. Е, може да докладва, ако нещо му щракне под капата. Но не може да му се вмени във вина, че не е бил наблюдателен и не сътрудничи на органите.... За мобилните оператори сериозно ли го твърдиш?
05 Януари 2018 21:04
И живее на коприва и лапад..Па как си е купил и лаптоп???

Изащо трябва непременно да си го купи? Това ли е едниственият начин за придобиване на движима вещ?
05 Януари 2018 21:08
Категорично няма начин човек да се крие в планината през зимата при такова масирано търсене.


Аз живея в планината и мога да ви уверя, че тук човек може да се скрие без никакви проблеми. В гората има десетки изоставени постройки, където никой не минава и колкото си искате сухи дърва за отопление. Шишкавите мильовци никога не се отклоняват на повече от 100 метра от най-близкия път. Това го видях непосредствено ккогато търсеха банкоматните бандюги из южна Витоша - обикаляха по междуселските пътища, важно-важно проверяха местните жители, но никой не се появи по пътечките, заслоните и спомените вече изоставени сгради в гората. Ако се е запасил с храна, може да се крие с месеци. Ако това е истинският убиец, то силно се надявам да не претрепе още някого за да се снабди с храна или пари. Добре би било да разпространят негово подробно описание, тия размазани снимки и смехотворни психологически портрети не вършат работа. На колко години е, цвят на косата, кожатаи и очите, ръст, килограми, облекло, някакви външни белези?
05 Януари 2018 21:10
На колко години е, цвят на косата, кожата и очите, ръст, килограми, облекло, някакви външни белези?

що пък кожата?
05 Януари 2018 21:12
Възможно е сам да се е "присъединил" към мрежата (нищо ново под слънцето).


Възможно е, ама само в някой цигански катун. По селцата това е напълно невъзможно, електромерите отдавна са външни и иззедниците от ЧЕЗ си ги проверят съвсем редовно. Видях въпросната къща на клипче, не прилича много на изоставена сграда и клошарска история. Най-вероятно някой го е пуснал да живее там (много собственици са склонни да пуснат някой без пари в имота си за да го пази и поддържа).
05 Януари 2018 21:14
що пък кожата?


Ами доста важно е дали е манго или дали прилича на такъв.
05 Януари 2018 21:15
що пък кожата?


Може да е квартерон или бербер, кожата им е различна.
05 Януари 2018 21:17
що пък кожата?

Може пък затова няма и лични документи. Расисти ниедни !
05 Януари 2018 21:22
Ами доста важно е дали е манго или дали прилича на такъв.

може ли да е смърф?
05 Януари 2018 21:22
geo_19
05 Яну 2018 21:02



Веднага се сещам за няколко правдоподобни обяснения на терзанията ти.... Къщата имала ел. енергия. Че кой твърди, че там че има партида към ЕРП? Възможно е сам да се е "присъединил" към мрежата (нищо ново под слънцето). Възможно е по начало да няма елекрозахранване (генератор, соларни клетки и т. н.).

Всеки ден, а понякога по пет -шест пъти, в района минават различни коли на ЧЕЗ и различни служители на ЧЕЗ дебнат за незаконно присъеденили се консуматори.
Има вили със соларни клетки и генератори, но са само непрекъснато обитавани.
05 Януари 2018 21:23
На мен ми прилича на форумният приятел МишоК.Да не му е уроки.Бъдете здрави.
05 Януари 2018 21:26
05 Януари 2018 21:27
Екскомандос: Дадена е директива Росен да не се хваща жив

http://www.mignews.info/ekskomandos-dadena-e-direktiva-rosen-da-ne-se-hvashta-zhiv/

Българска комедия! МВР обяви за разкрити убийствата в Нови Искър


http://www.mignews.info/balgarska-komediya-mvr-obyavi-za-razkriti-ubijstvata-v-novi-iskar/

Дрога в дъното на кървавото клане в Нови Искър?
Нелегален тъмен бизнес на бащата Неделчо Юнаков е най-вероятната причина, довела до кървавата баня навръх Новата 2018 година

http://www.mignews.info/droga-v-danoto-na-karvavoto-klane-v-novi-iskar/

Разследването на масовото убийство в Нови Искър е отчайващо некадърно, а лансираните версии - нелепи

http://www.mignews.info/mvr-mnogo-iska-no-ne-mozhe/
05 Януари 2018 21:30
анастаси сиров05 Януари 2018 21:23

Ощв фчера колегата Данибус го изока Аз го подкрепих срамежливо... Но днес писаха че е "изключително интелигентен" и....
05 Януари 2018 21:32
Мъжът й Неделчо Юнаков се е притеснил, че нещо може да се случи, защото кучето се върнало само

И защо не е убил кучето, когато е сторил това на Кети а след като се е върнал в къщата за останалите? Смрадлива история, както онази "ювелирна акция" , преди години, както и онези в Перник,Лясковец...

05 Януари 2018 21:33
aver4e
2018-01-05 21:30:25

начи на плаката WANTED тряада пише, че издирваното лице прилича на професор Мишо от телевизията.
05 Януари 2018 21:42
Не и на този ! Затова махнаха фчерашния
05 Януари 2018 21:46
Да се препостна /че много одая криминална се навъди/

Някой знае ли каква е породата на кучето ? Според мен е родезийски риджбак... Ъ ?
05 Януари 2018 22:49
Иначе в задълженията на кмета не влиза да иска паспорта на всеки съмнителен.
Значи идва някой да живее в селото и на кмета му не влиза в задълженията да го провери. Не ми се вярва.
05 Януари 2018 23:41
Тоя с малокалибрено оръжие е изтрепал 5 човека за норматив ?! Стрела по-добре и от Рамбо май, нещо не се връзва.


Ако е хванал Балакна, дебелаците с униформи ще го хванат колкото кюмюрите над Боснек.
06 Януари 2018 00:05
Имаше един колега с ник "дърто ченге", ако може да разкаже,как се води ДОИ/дело за оперативно издирване/,кой го води,до кога се води,кой контролира и т.н. Ще плачем все по-силно за "гнилият СОЦ" target=_blank id=url>Натисни тук

Какъв ДОИ, какъв ДОР /дело за оперативна разработка/. Оперативните дела се водят с информация, агентура и желание за работа. Сега се залага само на СРС-та които имат 5% ефективност и разпечатки от мобилните оператори за контакти и местоположение на телефона на заподозрения. Агетгурата стана мръсна категория, а обикновен човек да подаде сигнал - абсурд, да си има неприятности после.
06 Януари 2018 01:20
Разследващите смятат, че Ангелов не е в чужбина, тъй като няма лични документи.


Момент, нали наскоро се беше завърнал от чужбина? С какви документи е ходил и се е връщал? И то човек, който от 2009 г. е обявен за издирване? К`во правят ония на граничните пунктове, та пускат кой де свари да влиза и излиза във и от разградения двор, председателстващ понастоящем ЕС-ес?
Братя избеГалеви имали ли са документи и какви, като духнаха зад девет земи в десета с влязла в сила присъда? Те как и къде са минали границата? Щото по тяхно време дори телена полегнала ограда с дупки под нея нямаше. Колко нелегални нашественици минаха и си заминаха от България, без никой да разбере?
Смешници!
06 Януари 2018 02:36
Краен непрофесионализъм.
Ако бяха пуснали дрон с инфрачервена камера да виси близо до съмнителната къща ден и нощ - досега да бяха разбрали кой живее там и заловили.
При нас е често срещано да се демонстрира голямо количество некачествена работа за да покажем колко сме работливи.
06 Януари 2018 03:36
Тази версия с човека без документи и собственост е много удобна, но точно затова и й трябват много повече доказателства от обикновено. След масовата практика да "разкриват" клошари и малоумни, които после се оказват невинни, МВР доста трябва да се потруди за да убеди, че този път е този. Почеркът на убийството е прекалено професионален и мафиотски наказателен, за да може лесно да бъде приета версията, че убийството е разкрито.
06 Януари 2018 07:58
Братя избеГалеви имали ли са документи и какви, като духнаха зад девет земи в десета с влязла в сила присъда?

Още по-интересното е следното: В сайта Гласове имаше списък на концесионерите на българските плажове и на два от тях бяха концесионери братя Галеви...
06 Януари 2018 08:06
Не е ясно защо не се е поинтересувал кой е и какво прави в къщата.


Не е ясно и защо въобще "избираме" кметове, вместо да узаконим реалното положение - инсталирането им по места от властника текущ (= премиера!)) да се официализира чрез назначаването на всички кметове в държавата от него,и той така и така им дава ПАРИТЕ, с които да кметстват, да ги КОНТРОЛИРА спазват ли длъжностната си характеристика, и ако намери опущение, като горното, и всякакво друго, което е в разрез с ДХ на кмета, да ГО,Я УВОЛНЯВА начаса!!!
А ние пък да УВОЛНЯВАМЕ премиера - чрез нашите избраници, ИСТИНСКИ избрани, а не по сегашното менте, което имаме като избирателна с-ма за членовете на НС ! Под истински избрани разбирам ЕДИН глас на ЕДИН избирателот даден ЕДНОмандатен район да се дава САМО за ЕДИН кандидат, а не за ПАКЕТ= ЛИСТА кандидати!
По същия начин , ИСТИНСКИ, да избираме и членовете на ОбС!


06 Януари 2018 08:19
Много хитро, ама много! Престъплението е разкрито и вече не е важно дали ще хванат извършителя или не Умници!
06 Януари 2018 09:34
„Ако седите достатъчно дълго на брега на Искъра, ще видите да минава някой труп.”
– МВР-поговорка
Христо Комарницки
06 Януари 2018 09:48
Освен това имал намерение да се сдобие с дългоцевно оръжие.
Самата Кюхова споделяла пред заподозрения, че има проблеми с мъжа си, а Ангелов я ревнувал от него
Ще трябва да отида до магазина за още пуканки!
Явно, новопривлечените сценаристи са много добри и с богата фантазия и човек трябва Фнимателно да следи развитието на сюжетното действие за да не пропусне, когато влезе убития!
06 Януари 2018 09:50
Neopol
06 Яну 2018 03:36
06 Януари 2018 10:17
Версията е малоумна. Завалията си е падал по принцип по момиченца, ама само по принцип. Любовта не пита, а връхлита, та нашият човек залюбил мацка 40+. Тя първо му вързала, но после взела да бие отбой. Майката на жената била в течение на паралелната ѝ връзка. Когато жената отхвърлила Ромео, той се превърнал в Отело, но много зъл Отело. Първо затрил изгората си, а после и цялото ѝ семейство, барабар с кучето и гаждето на щерката.
Ако беше той, да е хванал гората веднага след злодеянията и в Сърбия. Самият Цветан Василев я е признал за сигурна дестинация. По всичко личи, че не е той. Завалията или е затрит и до няколко дена ще „намерят” тялото, или е стоплил, че е удобната изкупителна жертва и ще го сготвят, уплашил се е за живота си и се е покрил.
06 Януари 2018 10:24
Отделът за спиритични сеанси към МВР добра работа е свършил.
06 Януари 2018 10:58
К`во правят ония на граничните пунктове, та пускат кой де свари да влиза и излиза във и от разградения двор, председателстващ понастоящем ЕС-ес?



Ама то и самото ЕС е един абсолютно разграден двор (кой не е влязъл в него - който не е поискал). Рибата се вмирисва от главата.
Нас ни "спасява" засега Сърбия - щото не е член. Иначе оттук до полярния кръг няма препятствие за онзи, който иска да се разходи. А СЕГА искат да дадат бонуси на онези, които са се почувствали различни и искат да разнообразят сексуалния си живот (справка недоизлюпеният президент ЦЦ).



06 Януари 2018 11:57
Да се препостна /че много одая криминална се навъди/

Някой знае ли каква е породата на кучето ? Според мен е родезийски риджбак... Ъ ?

Песчето е много готино, по-точно е било.
https://www.24chasa.bg/novini/article/6642734
Големи бисери има в съчинението на полицията.
така че е много трудно да изясним до каква степен са им били отношенията, но имаме достатъчно данни, че те са имали такива",

Като не могат да ги изяснят, защо пишат, че са били любовни? Ами може да са свързани с някакъв бизнес, законен или не. Освен това жената е убита, не може да се защити, на гърба ѝ се стоварва кой-каквото се сети.
назначени са експертизи на телефони, които са били на местопрестъплението, но това затруднява, тъй като информацията излиза само от страна на извършителя.

Неговият телефон ли е останал на местопрестъплението? И в него има някаква комуникация с убитата, но в нейния телефон няма нищо към Росен?
Другите недоразумения от рода на какво казала Кети на обвиняемия и пр. вече са споменати, а за нови не ми се гледа, че ми писнА вече от тоя цирк.
06 Януари 2018 12:32
На този по времето на бай Тошо одавна да са му видели сметката, ама по време на фашио демокрацията си е общувал с кмета, сигурно защото щом е бил в чуждестранния легион, оня го е мислил за дисидент. Затова и през пръсти са гледали и на предишните му престъпления. Е затова, за сегашното състояние на страната и народа са виновни всички фашаги, скачащи и гербави, царедворци и шуро-баджанаци. Яка сопа трябва да играе и то за бая време, та да се пречистим от боклука смрадлив.
06 Януари 2018 12:58
ИвК
05 Яну 2018 22:49
Иначе в задълженията на кмета не влиза да иска паспорта на всеки съмнителен.Значи идва някой да живее в селото и на кмета му не влиза в задълженията да го провери. Не ми се вярва.


Кметът е орган на държавна власт и има полицейски правомощия! Може да извършва проверки на документи и дори да задържа лица! В този случай кметът на Луково трябва да бъде привлечен за обвиняем като съучастник, поне...
06 Януари 2018 13:40
ДАЛИ НЕ Е ВРЕМЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА ТЪРСЯТ ИСТИНСКИЯТ УБИЕЦ!!!!!

Много им се иска да го намерят САМОУБИТ и тогава иди доказвай, кой е истинският убиец!!!!
06 Януари 2018 14:49
Относно задълженията на кмета на Луково във връзка със самонастаняването на набеденото в убийство лице:

Тъй нареченият обвиняем е пребивавал от известно време във въпросната луксозна и ничия къща в Луково. Демек това следва да му се води поне като "настоящ" адрес съгласно закона за гражданската регистрация и гражданинът би следвало да подаде заявление за адресна регистрация до КМЕТА.

Кметът на общината определя адресите на територията на общината, на които може да се извършва адресна регистрация. В случая, кметът на община Своге би следвало да е в час с имотите на подопечната му територия и съответно кметовете на населените места в тази община трябва да са още повече в час, щото имотите са им пред очите.

Тъй че гос'ин Кметят определено и съвсем очевадно си е затварял очите за самоадресната регистрация на Росен, да не река за постоянния адрес на заподозрения поради липса на друг адрес въобще.

Погледнато от данъчна страна пък, кметът пак е нехаел, тъй като той е отговорен за местните данъци и такси. Толерира луксозна вила на територията на селото, без да установи собственика й и без да натовари с данък ползвателя й.

06 Януари 2018 18:19
Любовта на родната прокуратура и полиция към сценарии (възможно най-променливи и противоречащи се) съперничи дори на тази на уважаемите Форумци. Дори и да приемем, че те (прокурорски и полицейски величия) имат право на залъгалки („оперативни комбинации“, надявам се, че ние шараните имаме право да задаваме и въпроси, така както имаме задължението да финансираме творчеството на „оперативните комбинатори“. Лично аз бих имал доста по-отчетливо мнение за подбудите на това нечовешко „деяние“, ако имаше отговор на следните прости (и надявам се - не засекретени) въпроси:

1. Освен автомонтьор убития Неделчо Юнаков бил ли е наистина и шофьор (особенно международен). Не питам за това какво, за къде и за кого е превозвал?

2. Джипът BMW петица има ли нещо общо със обстрелвания джип на НАП-ченгето преди около седмица?

3. И най-важното: всред разстреляните и всред растрелваЩИТЕ има ли ченге (включително ДС-таково) или военнослужещ (макар и на чужда армия или територия).
Ако бъдем захранени с тези фактологични информации не е необходимо да ни залъгват с каквито и да е „оперативни комбинации“.
06 Януари 2018 18:46
Следствието е приключено, забравете !
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД