:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 552
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Първият сигнал в антикорупционната комисия е за Пеевски

Гражданското сдружение "Боец" иска проверка и на софийски прокурори
В първия ден след влизането в сила на антикорупционния закон гражданското сдружение "Боец" е подало сигнал за депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи неправителствената организация във "Фейсбук". От комисията за конфискация, която се префасонира по новия закон, са съобщили за "Медиапул", че вече има получени три сигнала.

В този за Пеевски се иска проверка на "сделките му и множеството придобити активи за десетки милиони, без да има яснота за произхода на средствата за тях". "Как с депутатска заплата от собственик на стар "Опел стана официално мултимилионер, без нито една институция и власт да се поинтересува какъв е произходът на тези средства", питат от сдружението. В началото на 2016 г. "Боец" сезирал всички компетентни институции по този въпрос, но субектът му се оказал недосегаем.

Гражданската организация иска да се проверят и корупционни схеми и злоупотреба с власт в Софийската градска и Софийската апелативна прокуратура, които са осуетили проверки и са прикрили укриване на данъци, придобиване на незаконно имущество и др.

Сигналът срещу Пеевски няма да бъде проверен скоро, защото трябва поне месец, докато се приеме правилникът, по който ще работи антикорупционната комисия, а едва след два месеца ще бъде избрано ръководството й. Освен това наредбата за сформиране на дирекцията, която ще проверява сигналите, трябва да бъде приета чак след 3 месеца.

В новата мегакомисия гръбнакът ще е досегашната комисия за конфискация, а в нея трябва да се влеят Комисията за конфликт на интереси, БОРКОР, звеното от Сметната палата, отговарящо за имуществото на служителите по високите етажи, и антикорупционната дирекция на ДАНС.



БУХАЛКА

Антикорупционният закон е "поредната имитация на законодателство" и поредният орган, който всъщност ще служи за прикриване на корупцията и извършените от властимащите престъпления, а ще е бухалка срещу непримиримите спрямо мафията, казват от "Боец".
8
4945
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
26 Януари 2018 12:33
Моите поздравления за момчетата от гражданско сдружение БОЕЦ!
Отговор обаче няма да получат! Те си знаят защо!
26 Януари 2018 12:50
Чакайте малко, този Пеевски същия ли е, когото бкп искаше да тури шеф на държавна сигурност, иначе им падало правителството, и тукашните кокошки бяха изпаднали в екстаз, каква хубава работа щял бил да върши, или някой друг?
26 Януари 2018 12:56
Че има архив. А някои помним. И си записваме, за в случай, че някому изневери паметта.
Изпадналите тогава в екстаз дами, луднали по корпулентната фигура на "страхуващия" да не би да ги е ударила амнезия едновременно?
Ако се наложи, ще им опресним паметта.
26 Януари 2018 14:24
Тия от това гражданско сдружение, бяха издали "гражданска заповед за задържане" на Пеевски и още няколко индивида- все хубави хора.
То такава заповед че би била приветсвана от много хора - би , ама кое бе точно това сдружение че не втасах да науча
26 Януари 2018 16:26
Доколкото се поинтересувах тук там на тези от БОЕЦ им плаща сдружението на ИВ.Костов и сие. Така че оттук нататък ако е верно всичко е ЯСНО?!?!?!
26 Януари 2018 17:40
Ха да сложим бас, че ще излезе чист като момина сълза - такива като него, дори да пръднат, ухаят Даже осигуряват зелени билети за столичния транспорт!
26 Януари 2018 17:43
Бе, я не си губете времето по форумите, а търкайте талончета по лафките му! Я колчав е - требе да се храни чувеко
27 Януари 2018 10:23
Идеята на Доган за ПееФски шеф на ДАНС беше да го извади от играта и да изкарат на светло, какви са ги акали с Цветоух и Баце с приватизацята на БТ и дългите безсънни нощи прекарани в кабинета на Цветоуха, като при това ПееФски остане чист. От Козяк не разршиха и сега си имаме тази мафия, а Пеевски си има лавките, техномаркетите, обществените поръчки, парчето от БеТето, медиите, хотелите, а умните и красивите си имат еФтините самолетни билети.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД