:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Цацаров не желае прозрачност около глобата си

"Сотир Стефанов Цацаров е изразил своето изрично писмено несъгласие за предоставяне на исканата информация." Така отговори главният инспектор Теодора Точкова на искането на "Сега" да ни бъде предоставено наказателното постановление, с което главният прокурор е глобен с 300 лв. за неподаване в срок на имуществената си декларация пред Инспектората на Висшия съдебен съвет.

Търсената информация е обществена, но тя се отнася до трето лице и не може да бъде дадена без неговото съгласие, обясни Точкова. Данните, които не засягат интересите на третото лице, вече са огласени на сайта на инспектората. Това са номерът на наказателното постановление, датата на издаването му и размерът на глобата му.

От инспектората вече обясниха, че на Цацаров е наложена минималната глоба от 300 лв., тъй като в неговия случай смекчаващите отговорността обстоятелства взели превес - той е подал в срок декларация за имущество пред Сметната палата. А тази декларация почти напълно покрива документа, който трябва да се подаде пред инспектората. Освен това, макар и след крайния срок - 15 май, Цацаров е подал декларацията си, преди от инспектората да го поканят за съставяне на акта.
1514
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД