:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 436,967,901
Активни 127
Страници 13,559
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Още за Джорджо

Димитри Иванов
В коридора на БТА отекна женски писък и момчешки смях. После изпищя друга бетеанка и пак момчешки смях. После вратата на моята стая се открехна и влетя зелена жаба. Тя с няколко скока се озова пред работната ми маса, опита се да скочи върху телеграмите на "Ройтер", но при отскока не й достигна височина, блъсна се о ръба на масата и падна на пода. Джорджо и Иван Пейнерджиев прибраха гумената жаба в нейната кутия. От задницата на жабата се проточваше тръбичка завършваща с гумена крушка за помпане като на старите машинки за мерене на кръвното. Таман си поехме дъх от смях, Джорджо каза, че съм му приличал на Бекенбауер и гледаше неразбиращо, когато Иван и аз пак се разсмяхме неудържимо понеже толкова разбирам от футбол, че мога да си изкарам боя.

През годините работих в радиото, БТА, телевизията, накрая нещатен на ул."Славянска" където беше редакцията на в. "Сега". Но където и да работех, прибирах се вкъщи покрай Орлов мост. Взех си синия чадър с жълти звезди, подарък от Европейския съвет, понеже току-що ме бяха интервюирали и си тръгнах. Между Орлов мост и стадиона се бяха събрали две тълпи - феновете на червените и на сините, - които се гледаха на кръв. Питах кой играе, защото наистина не знаех. Сините ултраси казаха "А бой, де". Червените казаха: "Търсиш белята." Обясних им, че съм с чадър, щото ще вали и просто чадърът ми е син. Те ми вързаха на врата шалче от червен тюл да го развявам на мача, който нямаше да гледам.

Аз италиански бъкел не знам, но тогава Луис Прима пееше "Бона сера, синьорина. Бона сера, kiss me, goodnight" и направих голям гаф. Даниела Кънева и аз заведохме Джорджо да се представи на маститите публицисти Георги Боков, Лозан Стрелков, на цялата българска журналистическа колегия. Джорджо свали своето "борсалино", размаха го церемониално и вместо добър вечер каза лека нощ. Партийните велможи се гипсираха. Помислиха си: Този е италиански еврокомунист, казва ни да се оттеглим и да върви да спим.

Еврокомунистът "нумеро уно" италианецът Берлингуер пристигна в България. При отпътуването обратно към Рим по пътя към летището един самосвал ЗИЛ изскочил от страничен път, ударил правителствената лимузина ( "ГАЗ - Чайка") и Иван Пейнерджиев загинал, Берлингуер оцелял (през това време помагах на Джорджо да си изпрати кореспонденцията). "Сигурен ли си, че самосвалът не е целял Берлингуер?", запита ме Джорджо, но аз мълчах.

Младите приятели стават стари приятели, защото заедно са били в игри и беда. Джорджо поиска да си разменим шапките, жест на пожизнено приятелство в "Л'Унита". Той да носи моята аристократична Ascot hat от конните състезания в Ascot, аз неговата Borsalino от истински кашмир. Кандисах, но жалко, моята му беше голяма, неговата ми беше малка.

Джорджо ми разказа, че в. "Л'Унита" е основан от Антонио Грамши още през 1924 г. като вестник на работниците и селяните, но Мусолини го закрил. После много пъти "демократите" го закривали (последния път на първи юни 2017 г.).

Богатите също плачат, демократите също глупеят. И щуреят. Пример: грандоманската щуротия на Валери Симеонов. Гербери плачат, че не щем да преглътнем т. нар. Истанбулска конвенция за насилието. Но това насилие няма нищо общо с насилието в детските градини и яслите, конвенцията е замисъл против Божията воля да има мъже и жени без джендър с променлив пол. Не бива да пускат извратеняците гербери в Божиите храмове. Нито в Париж. Вместо да се погрижат за инвалидите, сбърканяците измъдрили една щуротия: думата инвалид да я няма в езика на правниците. Наполеон бил по-голям правник от тях, измислил Наполеоновия кодекс. Саркофагът му е в Л'Отел Насионал дез Инвалид в Париж. Великолепен ансамбъл от военни паметници и църкви с концертни органи, построен по волята на краля да имат топла супа и подслон мъжете, които са се сражавали за Франция и са останали инвалиди.DI copyright Жабата не можа да ми рипне на масата и Джорджо, и Иван Пейнерджиев я прибраха в нейната кутия. От задницата на жабата се проточваше полупрозрачна тръбичка с гумена крушка за помпане като на старите машинки за мерене на кръвното .
 Борсалиното от истински кашмир на Джорджо беше сто пъти по-скъпо от моята английска Ascot cap и хиляди пъти колкото американските baseball hats.
 Ascot cap
 Л’Отел Насионал дез Инвалид в Париж е великолепен ансамбъл от военни паметници и църкви с концертни органи.
58
19496
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
13 Февруари 2018 19:37
Имаше жабки и с крачна помпа-вървиш след нея,настъпваш и тя настъпва!Майсторе-хвала!
13 Февруари 2018 20:56
"Не бива да пускат извратеняците гербери в Божиите храмове." - е това най-ми хареса!!
13 Февруари 2018 21:01
Нищо подобно не се споменава или намеква в Истамбулската конвенция. *
13 Февруари 2018 21:20
Пак боза.
13 Февруари 2018 21:51
Богатите също плачат, демократите също глупеят. И щуреят. Пример: грандоманската щуротия на Валери Симеонов. Гербери плачат, че не щем да преглътнем т. нар. Истанбулска конвенция за насилието. Но това насилие няма нищо общо с насилието в детските градини и яслите, конвенцията е замисъл против Божията воля да има мъже и жени без джендър с променлив пол.


Вместо да се погрижат за инвалидите, сбърканяците измъдрили една щуротия: думата инвалид да я няма в езика на правниците
Майсторе малко останахте. Дано да илядите.
13 Февруари 2018 22:26
brightside13 Февруари 2018 21:01
Нищо подобно не се споменава или намеква в Истамбулската конвенция

А ти чети! Българския и английския текст. На български пише пол, на английски пише джендър. В парламента ще се приеме българския текст, но валиден ще е английският. Значи в народното събрание требе или да се приема закон на английски или да признаем,че нашият парламент е място за празни приказки.
13 Февруари 2018 22:53
На „Борсалиното„ му казват също и „Република„. Някъде.
Тогава другото шапче, остава да е ....„Монархия„
Не е случаен и израза - „Ще си сритаме шапките„
То, нищо ново!
Тези две гилдии от 200 години все шапките си ритат.
Новото е, че осакатените при сритването няма да се наричат вече инвалиди, а хора със специални нужди, а още по-новото е, че няма вече ни държава, ни общество, което да се погрижи за нуждите на осакатените от тази война.
Св. Йоан, или Иван, бил покровител на сакатите.
13 Февруари 2018 22:54
Облак
Gender означава пол, във всички формуляри където полът има значение, се ползва тази дума. Това се знае прекрасно. Но във форумите различни мнения, дебати, не бива да се допускат. Току виж родило се свободно обществено мнение. За това разни облаци и други наречени за кратко тролове, бълват глупости без задръжки. Д. И. Също е от тази команда, нещо като билюкбашия. Джендъри, а))
13 Февруари 2018 23:54
Специално за колегата

brightside 13 Февруари 2018 21:01

ТОВА ВСИЧКОТО - 86% - СА ВСЕ "КРЕМЪЛСКИ СТРАТЕЗИ"

.... "86% от българите вече са чули за Истанбулската конвенция.
Това на практика означава всички.
Сред чувалите обаче 58% не одобряват България да я приеме.
Едва 19% са "за".
Съотношението е приблизително три към едно,
а останалите се колебаят.

Във всички социални групи преобладава отрицанието към конвенцията.

Известно изключение са привържениците на ГЕРБ,
където близо една трета приемат документа,
а две пети все пак я отхвърлят! (Галъп)

..... Ма и тук имало "кремълски стратези"

П.с. Разбрахме колега - страх Ви е - да Ви не изстине
топлата службичка и затова не спира да Ви гони

"Привидението" на Кремъл, а?!.13 Февруари 2018 23:59
Не. Gender не означава биологичен пол. Думата за това е sex. Колкото и да го усукват джендъристите...
14 Февруари 2018 00:31
Предполагам, на Жужо му е през първичния полов белег за джендърските тегоби. И на мен така.
14 Февруари 2018 02:45
Леви-десни , леви десни ....
Всички маршируват , строй се , преброй се ....!
Преброихме дивите зайци .
Питомните не се броят .
България има проблеми обратни на световните , оттам идва и заблуждението .
Ако си заблуден , трябва ти компас ... и карта и нолидж за да се намериш
Ни компас , ни карта .. по звездите , като древните ......
Наздраве , леката джендърмерия !
Сено , слама . И кафявото отзад .
Да не забравите партенките ей .
14 Февруари 2018 04:23
А и Дядо Добри се спомина , Царство Му Небесно !
14 Февруари 2018 07:48
А знае ли се кой от нашите е участвал във формулирането на конвенцията и приемането й в Истанбул? Министър, експерт или обикновен "амбриаж"? Или нямаме нищо общо с това чуждо дело, ама искаме да го приемем? Нещо предвижда ли се относно насилието срещу депутати?
14 Февруари 2018 07:53
Не ръба на масата, а ръба на миналият век е стиснал здраво списача и не пуска...
14 Февруари 2018 08:43
Вместо да се погрижат за инвалидите, сбърканяците измъдрили една щуротия: думата инвалид да я няма в езика на правниците.


Те и други щуротии измислиха,след като инвалидите станаха хора със специални потребности, слепите станаха незрящи, негрите афроамериканци и др.п. Интересно ми е за, с извинение, за "насран" (политик, футболен деятел, интелектуалец...) какъв словесен шедьовър ще измислят, предлагам например"човек със специфични фекални проблеми"....
14 Февруари 2018 09:10
Много малко български граждани са чели конвенцията. Част от останалите само са чули за нея пропагандни лъжи, каквито се вихрят и тук без мярка.За съжаление, слуховете и внушенията са все още любима храна на народа.
14 Февруари 2018 09:16
Добра писаница!
14 Февруари 2018 09:39
"86% от българите вече са чули за Истанбулската конвенция.
Това на практика означава всички.
Сред чувалите обаче 58% не одобряват България да я приеме.

И какъв процент наистина са я прочели и осмислили без да им я преразказват с четене "между редовете"?
А тези на Запад наистина се грижат за инвалидите след като навсякъде могат да се видят инвалидни колички, докато в България тротоарите са неравни с криви плочки и дупки, а бордюрите са без скосявания. То детска количка едвам се придвижва, какво ли остава за инвалидна.
14 Февруари 2018 09:45
Какво толкова й харесвате на думата инвалид. Инвалид е човек в инвалидна количка. Ако имаш някакви заболявания, това не те прави инвалид и можеш да работиш, скачаш, пееш и танцуваш, изобщо всичко, което правят и другите, затова си човек с увреждания.
14 Февруари 2018 10:41


Г-н Димитри Иванов –
прекрасни „бодилчета“ за мисловна работа!

--------
... „..Джорджо ми разказа, че в. "Л'Унита" е основан
от Антонио Грамши още през 1924 г.
като вестник на работниците и селяните,
но Мусолини го закрил.
После много пъти "демократите" го закривали
(последния път на първи юни 2017 г.) ..........“
----------------

Така е г-н Иванов.
Още в 1895 г. френски социолози и психолози са изследвали и
установили, че народите на Земята се управляват

само по ЕДИН начин – с ДИКТАТУРА!

С две форми – открита и скрита.
Като на СКРИТАТА диктатура, дали името „демокрация“!

Установили още учените от края на 18-ти век,
че нищо ново няма под Слънцето, щото
само се сменят ... понятията.

СТАРИ порядки, закони, разпоредби се обличат в
НОВИЧКИ „дрехи“ – от нови понятия, понятия, понятия,

нови думички, думички...
за да са доволни "тълпите", че лидерите ги слушат
и че са загрижени за бъдещето им ....

--------------

НАЗДРАВЕ г-н Иванов!
НАЗДРАВЕ на всички!
По чаша ВИНО от елексира на боговете!

Днес е Трифон Зарезан или Ден на лозаря -
български народен празник в чест на свети Трифон.
Празнува се от лозарите, соколарите,
градинарите и кръчмарите на 14 февруари!14 Февруари 2018 10:43
И, да видим какво остана от ИК черно на бяло.
От лъжите на изродите пропагандиращи насилие...
Има биологичен пол, има и социални полове. Да/не
Социалните полове са ЛГБТИ и традиционните ж/м. Да/не
Конвенцията създава механизми за ИЗКОРЕНЯВАНЕ на стереотипите базирани на биологичния пол. Да/не
Никъде в конвенцията не се говори за ВРЕДНИ стереотипи (в смисъл на насилие), еднозначно обект на изкореняване са ВСИЧКИ стереотипи свързани с биологичния пол. Да/не
Но, по заглавие конвенцията защитава жените, значи женските стереотипи НЕ СА обект на изкореняване. Да/не
Следователно, ще се ИЗКОРЕНЯВАТ стереотипите свързани с МЪЖКИЯ биологичен пол. Да/не
В обяснителния документ за обект на защита, освен жени и деца, се посочват и ЛГБТИ. Да/не
На всички образователни нива хората ще бъдат образовани какви са ролите на социалните полове, като от тях отпаднат традиционните, защото тях ги "изкореняваме". Да/не
В заключителните разпоредби има забрана за отпадане на ЛГБТИ от обсега на конвенцията. Да/не
Следователно, името на конвенцията е НЕВЯРНО, защото ЛГБТИ не са там, но са неотменна и ОСНОВНА част. Да/не
В резултат:
Имаме нормативно ангажиране на страните да образоват децата и юношите си в сексуалност различна от традиционната, която подлежи на изкореняване.
Нормализира се АЛТЕРНАТИВНАТА сексуалност, за сметка на традиционната, която става обект на преследване (става НЕ-ненормална)..
Криминализира се наличието на "мъжки" пол, с което по същество се отменя и "женския" пол като такъв, защото той има смисъл само в бинарен контекст.
Излиза, че конвенцията цели основно пропаганда на ЛГБТИ и потискане на мъжете, чрез презумпция на виновност.
Следва, че е написана от войнстващи феминистки,
които са спретнали на Западния свят една хитро прокарана вакханалия.
_______________
Вакханките наричали Орфей женомразец, заради вярността му към Евридика
и затова го убиват и разкъсват на парчета, по време на Дионисиева оргия.
14 Февруари 2018 10:43

Патагонец
14 Фев 2018 09:39

И какъв процент наистина са я прочели и осмислили без да им я преразказват с четене "между редовете"?
Според мене - 0% ..
Станишев ги е мобилизирал, да пишат по форуми !
14 Февруари 2018 11:08
Разгеле,
днес почитаме Бакхус, Дионисий, св. Трифон
и св. Валентин...
Та, честит празник на вакханките, жрици на Бакхус и Дионисий
14 Февруари 2018 11:13
Драматичното начало ми напомня един лаф отпреди години: "От гората се разнесе момичешки писък, който премина в женски".
14 Февруари 2018 11:42
Brightside, тези определения как да ги разбираме? "Жени" съгласно социално изградената им роля (gender) или жена, защото е жена по първични полови белези (sex)?

Член 3 — Определения

За целите на настоящата Конвенция:

в „пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;

г „насилие над жените, основано на пола“ означава насилие, което е насочено срещу жена, защото тя е жена, или което засяга предимно жените;


Именно затова са вписали във формулярите gender за да не засегнат някои люде (демек от толерантност) ако напишат директно sex. Сега обаче искат да стане задължително чрез нормативен акт.
Иначе gender значи род. В граматиката. Натовариха го с ново значение за да се различава от sex. От тая пуста толерантност.
14 Февруари 2018 11:45
"Драматичното начало ми напомня един лаф отпреди години: "От гората се разнесе момичешки писък, който премина в женски"."


Ами то си го пише в "Конвенцията....", в чл. З - Определения:

"е „жени“ обхваща и момичета под 18-годишна възраст."

14 Февруари 2018 11:49
Днес е Трифон Зарезан или Ден на лозаря -
български народен празник в чест на свети Трифон.
Празнува се от лозарите, соколарите,
градинарите и кръчмарите на 14 февруари!


Поглеждам православния календар, пише:
1 февруари - Св. мчк Трифон.
14 февруари - Успение на Св. Кирил Славянобългарски.
Явно, грешал съм, като съм мислел българския народ за православен...

14 Февруари 2018 11:53


ManfromUtopia 14 Февруари 2018 11:49


Днес се празнува - В ЧЕСТ, колега,

В ЧЕСТ

на Свети ТРИФОН!

(който по БПЦ е на 1 фувруари, да!)


ЖИВИ, ЗДРАВИ И ВЛЮБЕНИ!
14 Февруари 2018 11:57
По Юлианския календар мчк Трифон се празнува днес.

http://bulgarian-orthodox-church.org/calendar/index.html
14 Февруари 2018 12:15
Взех си синия чадър с жълти звезди, подарък от Европейския съвет, понеже току-що ме бяха интервюирали и си тръгнах.


14 Февруари 2018 12:18
Николов, във формулярите ползвани в Европа и англоезичните винаги се е ползвала думата gender, не sex. По една много проста причина, по-проста дори от грубата пропаганда служеща си с фабрикуването на лъжи.
14 Февруари 2018 12:36
По една много проста причина, по-проста дори от грубата пропаганда служеща си с фабрикуването на лъжи.


Посочих текстове от "Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и с домашното насилие". След това си позволих да изкажа мнение, различно от Вашето, без да използвам крайни епитети, т. е. без нападки и обиди.

Къде тук видяхте "груба пропаганда" и "фабрикуване на лъжи"?
Защо трябва да се обиждаме?
14 Февруари 2018 12:42
Защо трябва да се обиждаме?


Че тук за какво друго влизат хейтърите?
14 Февруари 2018 13:00
brightside
14 Фев 2018 12:18
Николов, във формулярите ползвани в Европа и англоезичните винаги се е ползвала думата gender, не sex. По една много проста причина, по-проста дори от грубата пропаганда служеща си с фабрикуването на лъжи.

Ти някога виждал ли си паспорт? Ако не си , ето:
френски: http://www.ville-creteil.fr/img/photos/Actus/la%20mairie/passeport-660.jpg
италиански: http://i.l43.cdn-news30.it/blobs/full/0/c/7/9/0c795f49-7f93-4fa8-842f-92ccefd12467.jpg?_636151173604464507
шведски: http://4.bp.blogspot.com/-swRsrEhgQe4/VM_PyadWLSI/AAAAAAAAFho/HSHS1caNXq4/s1600/86769000.jpg
канадски: https://images.radio-canada.ca/q_auto,w_1250,h_703/v1//ici-info/16x9/reproduction-faux-passeport-2.jpg
израелски: http://www.er.uqam.ca/nobel/m310014/2006.2010_files/PasR.jpg
колумбийски: https://loschicoscolombianos.files.wordpress.com/2017/04/img_0357.jpg
И изненада!!! Британски: https://www.papertotravel.com/image/MP-95/fb/MP
Та не знам в кои формуляри се използва gender, но в най-официалния документ за самоличност се използва архаичното секс.
14 Февруари 2018 13:52
Стар виц
Дето един арабин попълвал статистически лист на летището...
И пише - sex, отговаря - from time to time
има за чекване male / female, той пише - sometimes with male, sometimes with female
14 Февруари 2018 14:16
"Той да носи моята аристократична Ascot hat от конните състезания в Ascot, аз неговата Borsalino от истински кашмир."

Такъв модел шапки, като тази широкополата на снимката под текста на г-н Димитри Иванов, се наричали "федора", скоро го научих. А "Борсалино" е търговската марка на производителя; той може да си я сложи и на други модели шапки.
14 Февруари 2018 14:21
Според мен г-н (г-жа или г-ца) brightside има проблеми със самоопределянето си към кой от двата пола е и за това здраво се е вкопчил-а в третия.
Честит празник бат`Джимо. И аз почитам св. Трифон днес с чаша в ръка и пура в уста. Добра, както винаги, писаница.
14 Февруари 2018 14:31
И пише - sex, отговаря - from time to time има за чекване male / female, той пише - sometimes with male, sometimes with female

"Name?" "Abdul Aziz."
"Sex?" "Three to five times a day."
"No, no... I mean male or female?"
"Yes, male, female, sometimes camel."
"Holy cow!" "Yes, cow, sheep, animals in general."
"But isn't that hostile?" "Horse style, doggy style, any style!"
"Oh God!" "Goat included"
"Oh dear!" "No, no! Deer run too fast..."
14 Февруари 2018 14:50
Тцъ. Жалко.
14 Февруари 2018 16:45
14 февруаре - патронен празник на археолозите http://plevenzapleven.bg/blog/2018/02/14/14-%d1%84%d0%b5%d0%b2%d1%80%d1%83%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%81%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd-58787/
или в: Натисни тук

Отчет за работата им през 2017 - моля вж. в: Натисни тук

14 Февруари 2018 20:41
Благодаря Ти Джимо-за настроението и за помощта да се облещят джендърите като въшка на чело...
14 Февруари 2018 21:10
Въшките блещят ли се, Вила?
14 Февруари 2018 21:26
Дърто, свалям ти шапка!
И се пакайвам искрено за това, че досега съм бил предубеден по отношение на теб!
14 Февруари 2018 22:47
Еййй, един да зацепи за какво става въпрос...
Браво.
Тази конвенция е изключително хитро замислено и много ловко изпълнено мероприятие...
ПоказнО за социално инженерство.
Този път го видяхме...,
а колко пъти са ни работили, а не сме го усетили?
15 Февруари 2018 10:10
Дъртреалист, и от мен
16 Февруари 2018 09:01
Чичо Джимо, благодаря ти за писаницата. Бъди здрав и ведър!
18 Февруари 2018 06:44
ОБЛАК13 Февруари 2018 22:26
brightside13 Февруари 2018 21:01
Нищо подобно не се споменава или намеква в Истамбулската конвенция

А ти чети! Българския и английския текст. На български пише пол, на английски пише джендър.

Бе, не може да си толкова зле.Сигурно ирония нещо?...
18 Февруари 2018 06:58
Дорис14 Февруари 2018 21:10
Въшките блещят ли се, Вила?

Като му/и излязат на челото сигурно се блещят, иначе откъде ще знае?...На мен ми е по-чудно как се блещят джендърите.Аз лично джендър не съм виждал
19 Февруари 2018 15:40
Инвалиди са били някога, сега и във Франция се наричат handicapés.

***

Единственият непроменлив и постоянен е Бог, както ни напомня един нас свещеник и автор.

Иначе всичко тече, всичко се променя.

***

Хубаво е всезнаещите, които много настояват на пола и половите белези, били те първични или вторични, да обяснят, примерно, как да се отнасяме, примерно, към жена с биологичен пол жена, на която след животоспасяваща операция са били отстранени детеродните органи. Нарича се хистеректомия и е рутинна операция, редовно практикувана навсякъде по света.
И каква е, за да дадем пример, който да е разбираем за всички цисджендърни индивиди, например, Анджелина Джоли, която сама пожела да бъдат отстранени, за да не развие онкологично заболяване, гърдите и матката ѝ?

Каква е позицията на радетелите на нератифицирането на ИК по причини, свързани с Божия замисъл, каквото и да означава това, по отношение на тези жени...? Сигурно и в тяхното семейство ги има, тъй като операцията се практикува рутинно и у нас и я има в пътеките на НЗОК, без да е насочена към промяна на пола на тези цисджендърни жени, т. е. жени, които биологично са жени, но вече нямат, чисто технически, биологическите функции на жени? И само до пола и раждането ли се ограничават функциите им???

Опитайте.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД