:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Матиас Махниг
Жителите на Тайван изкупиха тоалетната хартия

в магазинната мрежа заради очакван рязък скок на цената й, съобщи Би Би Си. Производителите предупредили търговците, че цeнaтa нa тоалетната хартия щe ce пoвиши c мeждy 10% и 30% пpeз март заради увеличаване на стойността на производствените суровини. Това потвърдиха и от тайванското Министерство на икономиката. Cpeд фaктopитe за повишаването на цената ca гopcкитe пoжapи в Kaнaдa и проблеми с пpoизвoдcтвoтo в Бpaзилия. Дървесната пyлпa, изпoлзвaнa зa производството нa тoaлeтнa xapтия, вeчe cтpyвa oкoлo 800 дoлapa зa тoн, а година по-рано беше 650 дoлapa за тон.



Берлин е притеснен



от голямо изкупуване на акции в автомобилната компания "Даймлер" от китайската фирма "Джийли", съобщиха германските медии. Азиатската компания е увеличила с почти 10% дела си в "Даймлер". Така "Джийли" става най-големият частен акционер в компанията, производител на "Мерцедес". Според в. "Файненшъл таймс" сделката показва желанието на "Джийли" да се превърне в конгломерат от ранга на "Фолксваген" с различни брандове на пазара. Преди няколко седмици китайската компания купи и част от производителя на камиони "Волво" за 3.9 млрд. долара. В Западна Европа, особено в Германия, не се гледа с добро око на достъпа на китайски инвеститори до високи технологии чрез придобиването на акционерни дялове. Държавният секретар в Министерството на икономиката на Германия Матиас Махниг заяви, че предстои министрите на икономиката от ЕС да обсъждат как по-добре да защитят стратегически европейски компании от нежелани инвеститори.
1034
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД