:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 410
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Фортисимо в клас" гостува на пет града

Хиляди деца се включиха в образователната музикална програма
Адриана Николова-Печенката и Десислава Тодорова участват в проекта.
В София, Пловдив, Враца, Плевен, Видин





В края на всяка музикална учебна година на "Фортисимо в клас" се организират заключителните симфонични концерти. "Фортисимо в клас" се прави осма поредна година и досега има повече от 22 000 деца - участници и публика, съобщи създателят на програмата Хари Ешкенази. Тази година образователната програма гостува на пет града. Ешкенази е разработил програмата така, че тя представя на младата аудитория нетрадиционен синтез от сценични изкуства - класическа музика, театър, видеопрожекции и филмова музика...

"Освен за да отпразнуват завършека на обучението по особено тържествен и запомнящ се начин, децата виждат на живо как свири целият оркестър, тематично сценарият преминава през 9-те инструмента, които вече сме им представили в клас, и си ги припомнят като обобщен преговор по модерен и забавен начин..." - заявява той.

Първият финален концерт ще бъде в София на 28 март с гостоприемството на Софийската филхармония и зала "България" и водещ Александър Кадиев. "Симфониета Враца" с Ана Пападопулу ще са следваща спирка на 29 март, Пловдив ще вдигне завеса на 18 април с участието на Юлиан Вергов и Пловдивската опера, следва Плевен с домакини Плевенската филхармония и Ани Цолова на 20 април . Последен акорд и финал ще даде "Симфониета Видин".

Изненадата за всички пет концерта ще е модерният микс от бийтбокс и гъдулка - мисия на Адриана Николова-Печенката и Десислава Тодорова. Дирижира маестро Максим Ешкенази.

2235
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД