:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лондон е пред скъсване на отношения с Москва

Великобритания изгони 23-ма руски дипломати заради отравянето на Сергей Скрипал
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Руският външен министър Сергей Лавров обвини вчера от Москва британските власти, че действат със сталинистки методи.
Великобритания обяви, че прекратява всички планирани двустранни контакти с Русия на най-високо ниво и нареди до седмица 23-ма руски дипломати да напуснат територията на страната, предаде Би Би Си, като цитира премиера Тереза Мей. Тя обяви това в парламента след състояло се вчера сутринта заседание на Съвета за национална сигурност. Министър-председателят подчерта, че Москва стои зад отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с неврпаралитичното вещество новичок в град Солсбъри. Двамата продължават да са в критично състояние.

"По силата на Виенската конвенция Великобритания ще изгони 23-ма руски дипломати, за които е установено, че са необявени служители на разузнаването. Те разполагат с една седмица да напуснат", заяви Мей. Това е най-голямо експулсиране от Лондон в последните 30 години. Досега Русия имаше 59 дипломати в Обединеното кралство. Премиерът обяви пред депутатите, че "временно се преустановяват всички предвидени двустранни контакти на високо равнище" с Москва, което включва и отмяна на покана към руския външен министър Сергей Лавров да посети Великобритания."Продължавам да смятам, че пълно скъсване на диалога между Великобритания и Русия не отговаря на националните ни интереси, но след това ужасяващо деяние, насочено срещу страната ни, отношенията ни не могат да бъдат предишните", каза Тереза Мей. Британски министри и членове на кралското семейство няма да присъстват на световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия през лятото. Британските власти ще засилят проверките на руски частни самолети, митническите проверки и проверките на товари и ще замразяват руски държавни активи, ако има сведения, че те може да бъдат заплаха за сигурността на Обединеното кралство. Властта подготвя и други мерки, които засега няма да бъдат обявени, в ход е и изготвянето на нови антишпионски закони.

Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли обвиненията на Лондон. Той подчерта, че Москва няма мотив да ликвидира Скрипал, и изтъкна, че извършителите имат интерес от разразилата се антируска кампания. "Това надхвърля това, с което се занимаваше у нас прокурорът на СССР Андрей Вишински, когато изобрети принципа "признанието е царицата на доказателствата", напомни Лавров.

Британският посланик информира Северноатлантическия съвет за случая "Скрипал". Съюзниците изразиха "сериозна загриженост" от случилото се, което е "очевидно нарушаване на международните правила и споразумения". Лондон поиска и извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

----

"Искахме по-добри отношения и е трагично, че президентът Путин избра този път", заяви Тереза Мей.

В Лондон е открит мъртъв съратник на Березовски

Руснакът Николай Глушков - бивш зам. генерален директор на "Аерофлот", партньор и съратник на починалия руски олигарх Борис Березовски, бе открит мъртъв в дома си в Лондон. Според в."Комерсант" не е ясно дали става дума за самоубийство, или 68-годишният мъж е бил убит. Неговият адвокат потвърди пред Би Би Си, че Глушков е починал, но не можа да уточни кога точно е настъпила смъртта. Със случая се е заел отделът на британската полиция за борба с тероризма, като бе направено изрично уточнение, че засега той няма общо с покушението срещу бивш руски шпионин в Солсбъри. Глушков живееше във Великобритания от 2010 г. и бе задочно осъден миналия март на 8 години затвор по обвинения, че е присвоил почти 10 млрд. рубли (около 123 млн. долара) от "Аерофлот". Бившата съпруга на Глушков живее в Москва, а голямата му дъщеря Наташа се смята, че е във Великобритания, където той се установи, след като получи политическо убежище. Навремето Глушков беше категоричен, че Березовски е бил убит през 2013 г., а не се е обесил в къщата на бившата си жена, както гласи официалната версия на полицията.
72
7243
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
72
 Видими 
14 Март 2018 20:02
***
14 Март 2018 20:03
Пред? За благозвучие ли го пишете това?
14 Март 2018 20:09
"бившия руски шпионин Сергей Скрипал"

Колкото е руски разузнавач, толкова е и британски шпионин.
14 Март 2018 20:11
Само не разбрах защо английският отбор по футбол ще ходи на световното в Русия? Олимпиадата мина, олимпийският принцип "Важно е участието" не важи за световните първенства по футбол.
14 Март 2018 20:14
"Искахме по-добри отношения и е трагично, че президентът Путин избра този път", заяви Тереза Мей.


И всичко това, на база, че по номенклатура, този химикал някога е произвеждан от СССР... от държави в Съюза като Узбекистан. И който, както разбрахме от един от създателите му, може да се въозпроизведе лесно, ако знаеш формулата... пък явно, много народ в СССР е знаел формулата...

Британската истерия няма аналог, наистина... Тереза и Хилъри, ръка за ръка... само дето помним съдбата на Хилъри
14 Март 2018 20:17
Пука и на Тереза. Пенсионерка.
14 Март 2018 20:21
"Искахме по-добри отношения и е трагично, че президентът Путин избра този път", заяви Тереза Мей.




Терезо, никой не ти верва. Ама никой! Даже ония, дето се правят, че ти верват.

14 Март 2018 20:23
само дето помним съдбата на Хилъри


https://i.imgur.com/iRWFJ0F.gif

14 Март 2018 20:24
В Лондон е открит мъртъв съратник на Березовски

Кайли ще излезе права, че англичаните действат като обладани. На път са да направят огромна услуга на Русия и Путин, като изтребят де що има перебежчик.
14 Март 2018 20:25
И който, както разбрахме от един от създателите му, може да се въозпроизведе лесно, ако знаеш формулата... пък явно, много народ в СССР е знаел формулата...

ако са направили анализ на кръвта или други течности от скрипал и резултата е някаква химическа формула то за да кажеш какво е това трябва да го сравниш с хиляди или десетки хиляди формули на вещества които имаш на съхранение в базата и тогава с някаква вероятност 70...80...90% може да кажеш това е именно това. такива изследвания се правят месеци а не 3 дена, ако веществото е неорганично може и да го намериш с голяма вероятност но ако е органично то се разлага и в организма със всеки изминат ден следите стават все по бледни...
14 Март 2018 20:26

SLOVAK PREMIER SAYS HE IS READY TO RESIGN


Не знам по какъв повод ще подава оставка, но Европа се клатушка.
14 Март 2018 20:35
Честно казано не разбирам истерията. Освен, ако англичаните нямат неопровержими доказателства. Ми да ги дават в ООН, че да има някакъв смисъл цялата тая разправия.

ПП. Ще е много жалко, ако има бойкот на световното по футбол. Толкова пари и надежди са вложени в това...
14 Март 2018 20:41
Лондон е пред скъсване на отношения с Москва

И правилно!

Москва успява в последно време да се изолира ненужно активно, действайки постоянно "с рогата напред"... Това става практика напоследък.

Вж. напр.: Срещата на Висш Духовен руски Водач и Президента на РБ Р. Радев... Страхотна дискусия!

Без думи...
14 Март 2018 20:41
- Холмс, ну и кто виноват в отравлении русского перебежчика?
- Русские.
- Почему?
- Видите ли, Ватсон, если бы не было русских, то и нам не надо было никого травить...
14 Март 2018 20:49
...Европа се клатушка.

И Европа изобщо не се клатушка. Стига глупости!
14 Март 2018 20:49
Най-големият шамар за англичаните ще бъде, ако руснаците повторят номера с Обама и не изгонят английски таквоз.
14 Март 2018 20:51
Не знам по какъв повод ще подава оставка

По повод на убийство на журналист и неговата приятелка. Оправдаваше се със Сорос, но... словаците са гневни. Този път е замесена италианската мафия.
14 Март 2018 21:04
Sine_metu 14 Март 2018 20:49

Не е същото, и няма логика.
Тогава руснаците искаха да покажат, че не им пука от решението на Обама и ще изчакат Тръмп да влезне в Белия Дом.
Сега с Териза Мей какво да чакат?
Бой по каските, докато омекнат.
Ако англичаните блокират инвестиции на руските олигарси, това е добре дошло за Кремъл (както многократно се подчерта от колегите тука). Това ще даде на Путин възможност за сетен път да покаже, че е бил прав в призивите си да върнат награбеното в Русия.
Но ми се струва, че трябва да се отиде по нататък.
Например за всеки милион задържан в Кралството да се блокират 10 милиона британски инвестиции в Русия.
14 Март 2018 21:09
Има и още по-гаднярски начин да се уязви Британия.
Руснаците да изсипят къде-що имат акции на британски компании на световните пазари.
Изведнъж да ги изсипят.
Ще вземат цената на тези акции каквито са за момента, и веднага след това борсите ще се срутят.
А там са вложени трилиони паунди от пенсионните им фондове.
14 Март 2018 21:39
Изглежда че тази зле скалъпена история ще има катастрофални последици за отношенията между Великобритания и ЕС! Който знае английски да чете

One French official suggested Britain had itself to blame for a policy of taking in large numbers of wealthy Russians and Kremlin opponents and could not expect the EU to help: "Britain has tied itself up in knots," the official said. "It's shocking that it happened, but ultimately it's up to Britain."
14 Март 2018 21:52
Английската политика е насочена към подслоняването на олигарсите заедно с крадените пари, като са без значение всякакви правни норми и закони. И всички са честни борци за демокрация и преследвани от Путин. По тези въпроси трябва да бъде питана Мей и Британия.
14 Март 2018 21:58
Россия ожидает от Великобритании выдачи более 40 преступников, среди которых есть серийные убийцы. Об этом сообщила официальный представитель МИД РФ Мария Захарова в эфире программы «60 минут» на телеканале «Россия-1».

Как подчеркнула Захарова, люди, обвиняемые в России в преступлениях различной степени тяжести, не только не выдаются РФ, но и получили в Британии «статус беженцев, получили убежище, полное покровительство Лондона, полный пакет защиты, социалки».

Источник: http://rusnext.ru/news/1521054937

Вече е направено.
14 Март 2018 22:00
*
14 Март 2018 22:02
Голяма работа. Много важности, много нещо.
Ингелизите, каквото търсят ще си го намерят.
С тези нерви и прибързаност, само издават слабоста и страха си.
14 Март 2018 22:53
BP има доста акции в Роснефт, почти 20 %. Та ако тръгнат албионците да грабят урбулешката олигарсите може и и те да пострадат.
14 Март 2018 23:08
Ало Boev!
Ти пили си хапчетата ?
Май им сипват нещо във водата за пиене.
14 Март 2018 23:42
Буря в чаша вода ... британците и руснаците винаги са се джафкали на разузнавателни теми - и с Путин и без Путин, то си е някаква мила традиция да си гонят дипломати. При толкова антируска кампания последните години не се намери повод вече май 3 или 4 години и сега просто не могат да не се възползват. Като добавим и едно въображаемо състезание по некадърност на премиери, в което май само Чембърлейн може да се мери с Тереза, не виждам нищо осоено да се е случило. Въобще няма да се учудя, ако британците са го скроили, но шанс да разберем няма, така че дай и аз да не хвърлям обвинения през просото. При всички случаи Русия има изгода да трепе стари двойни агенти само, ако не са стари ами контролират активно жива агентура срещу нейните интереси, ако е така, това си е легитимна причина в играта на разузнаване и отново няма за какво да говорим. Мякането в ООН само влошава позицията на Британия, при това натъртване на идеята за странични жертви остава впечатление, че това не е руска работа - ще да е първия път, когато при подобни убийства се върши работата толкова немарливо, някак си е трудно да се приеме при токова дълга история.
14 Март 2018 23:46
Квич...
Нали така му се казваше?

Доказателства има и са категорични: с такова вещество може да разполага единствено Русия.
И Русия отказва да даде обяснение как се е появило на острова.
А след имперското "Ихъ Тамъ Нетъ!" вече на никой не му пука какви ще ги дрънка Лавров.

Теперь понимаете чего вы натворили?

И туканка още малко матрял за размисъл на тема "какво още би могло...?":
намерили са испанския диспечер видял на радара отметка от военен самолет атакуващ MH-17
http://www.rosbalt.ru/world/2018/03/14/1688639.html
15 Март 2018 00:08
Half-caste14 Март 2018 20:02
Безсилни да подкрепят лъжите си с каквито и да е факти, британските влечуги правят единственото, което могат - гонят дипломати от Русия.

А дипломатите от Русия също правят каквото могат - сега пакуют чемодани и горят документи.
После що имало смог в Лондон.
15 Март 2018 00:18
Преди седмица на кръстовището ме блъсна един CityRover.Като се има в предвид, че е английски автомобил имам подозрение, че по заповед на английската кралица е извършено покушение срещу мене.
15 Март 2018 00:38
Руският външен министър Сергей Лавров обвини вчера от Москва британските власти, че действат със сталинистки методи.

Не ги е обвинил , а ги е похвалил.
В Русия е общоприето мнението че Сталин бил "ефективен мениджър" .
И методите му - тоже ефективни.
15 Март 2018 00:54
The island inbred monkeys had spoken

Та как се замразява нещо дето го нема ? изгонили 23 дипломати ама мангизите на олигарсите ги къткат - газ маз сиренцето с пари . Царските задници немало да ходят у Русия - от левият та в десният .
и въобще освен за сборище на еврейски олигарси албиона с кво друго може да се похвали - орди от мурдапи
15 Март 2018 01:02
12 г сингъл малц.
Е , не е бояр, ама си го бива.
15 Март 2018 01:05
По думите на Иян Банкс - кой и с кой акъл се възхищава на питие дето има вкус на листерин ...
15 Март 2018 01:09
виж туй дето го колендрисват в Килмарнок фаща дикиш ама ньц не е албиона а Скоотланд
15 Март 2018 01:09
виж туй дето го колендрисват в Килмарнок фаща дикиш ама ньц не е албиона а Скоотланд
15 Март 2018 01:10
пардон за спама ...wifi на ферито се бъзика ..
15 Март 2018 06:26
При всички случаи Русия има изгода да трепе стари двойни агенти само, ако не са стари ами контролират активно жива агентура срещу нейните интереси, ако е така, това си е легитимна причина в играта на разузнаване и отново няма за какво да говорим.

чуждите служби щом получат предателска инфа обикновенно веднага режат главите, но е възможно покрай сухото и нещо невинно да е изгоряло а на скрипак и жена му и сина му са под земята, само той и дъщеря му дишат въздуха, явно някой отмъщава "до девето коляно"....може стари колеги....може някое копеле вече да е пораснало...всичко може...
15 Март 2018 07:16
Stimpy15 Март 2018 01:09
виж туй дето го колендрисват в Килмарнок фаща дикиш ама ньц не е албиона а Скоотланд

Целият остров е наричан Албион от римляните поради белите скали на Дувър които са видяли идвайки от континента.
Така че и Скотланд е част от него.
Едната гола омраза без необходимо образование си е откровено посмешище.
15 Март 2018 07:41
Boev
14 Март 2018 21:09



Това ще боли повече от гонидбата !
15 Март 2018 08:22
Това ще даде на Путин възможност за сетен път да покаже, че е бил прав в призивите си да върнат награбеното в Русия.
Бих дал каса тъмно да видя как Путин призовава приятелите си да върнат заграбеното в Русия. Защо ги призовава, а не съди - само той си знае.
А Англия не я мислете - на времето са управлявали цяла Индия със само 100 чиновника.
15 Март 2018 08:22
Целият остров е наричан Албион от римляните поради белите скали на Дувър които са видяли идвайки от континента.
Така че и Скотланд е част от него


Скотланд може и да е Албион за теб и за няколко БГ футболни коментатори, но за древните е била Каледония. Съответно Айрлънд - Хиберния.
15 Март 2018 08:37
Никакъв шанс почти няма да се намерят доказателства - тая работа е свършена от професионалист първа класа точно за това, да не останат следи! А и ако малко сбърка отиде половин Лондон!
15 Март 2018 08:50
Едната гола омраза без необходимо образование си е откровено посмешище.


Напълно съм съгласен с теб тъй като го демонстрираш черно на бяло с всеки коментар лепнат със и без предназначение по текущият топик .

Аналафабетите най-често използват думата "образование" тъй като за тях това остава само съкровенна мечта и по-скоро цветен сън .


Колкто за белите скали и римляните:

Caledonia is the Latin name given by the Romans to the land in today's Scotland north of their province of Britannia, beyond the frontier of their empire. The etymology of the name is probably from a P-Celtic source.
15 Март 2018 09:20
Много хаир от Англия и сие света около нас не е видял , така , че най-добре е да ни покажат преди да се вярва на приказки как изглежда един истински джендър , което е лъжица за нашите уста....
15 Март 2018 10:29
Интересно е как Западът винаги намира повод за бойкот на големи спортни събития, провеждани в Русия.
За бойкот на лятната олимпиада в Москва през 1980 повод бе вкарването на руски войски в Афганистан.
За бойкот на зимната олимпиада в Сочи през 2014 повод бе приетия от Русия закон, забраняващ пропагандата на хомосексуалност сред подрастващите.
За бойкот на предстоящото световно първенство по футбол в Русия през 2018 поводът се намери в покушението над (британския) шпионин тия дни.
Любопитно е кой ще последва Великобритания при последния случай.
15 Март 2018 10:30
Нова бляскава победа на Вовата! С брилянтна шпионска тактика и демонстрация на дипломатическа сила успя да превърне Обединеното Кралство от пасивен наблюдател в активен враг. Ако на някой не му е станало ясно от тук до края на режима на Путин, МИ5 и МИ6 ще гонят ФСБ-ейците до дупка.
Чакаме следващите ходове на стратега!
15 Март 2018 10:42
Обединеното Кралство от пасивен наблюдател в активен враг

Отношението към подобен “враг” е като към истерично келешче, което гледаш със смеица от съчувствие към родителите и желание да позяпаш още малко как се излага.
15 Март 2018 11:09
Тереза Мей е пред дилема:

"Или плащаш 41 млрд евро, задето излизаш от ЕС, или тръгваш срещу руснаците."
15 Март 2018 11:23
Руският външен министър Сергей Лавров обвини вчера от Москва британските власти, че действат със сталинистки методи.

Колко далеч е продължителят на делото на американския жител козирев от сталинската външна политика.
Министерство иностранных дел Российской Федерации = министерство озабоченности

На самом деле Вышинский ничего не изобретал.
Какова бы ни была практика самого Вышинского, но в теории (печатных трудах, своих речах) он ссылок на «царицу доказательств» не допускал. Более того, в своей
«Теории судебных доказательств в советском праве» (1946) он назвал взгляд на личное признание обвиняемого как «царицу доказательств» «в корне ошибочным принципом средневекового процессуального права», когда «переоценка значения признаний подсудимого или обвиняемого доходила до такой степени, что признание обвиняемым себя виновным считалось за непреложную, не подлежащую сомнению истину, хотя бы это признание было вырвано у него пыткой». И, разумеется, такое отношение к доказательной базе, по мнению Вышинского, не имело ничего общего с «передовым советским правом».
Нарком юстиции СССР (с 1936) Н. В. Крыленко в 1938 г. был репрессирован. Реабилитирован посмертно.
В общем, тем. кто Лаврову готовит выступления. надо дать солидный такой нагоняй за цитирование известного фейка.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД